مهارت نگارش | چرا مهارت نوشتن در کار حرفه ای اهمیت دارد؟ روش‌هایی برای ارتقای مهارت نویسندگی

مهارت نگارش | چگونه مهارت نوشتن خود را بهبود ببخشیم؟

از نخستین روزهای تحصیل، کار روی مهارت نگارش در برنامه‌ی معلمان است، اما بعد از چندسال، از اهمیت‌اش کاسته می‌شود. اگر صادق باشیم، مهارت نوشتن بسیاری از ما در سطح آن‌چه در دوران ابتدایی آموختیم، باقی‌مانده و کمتر به این فکر کرده‌ایم که باید به این توانایی به چشم یک مهارت لازم نگاه کنیم.

اگر جزء آن دسته از افراد هستید که معتقدید کارتان ارتباطی به متن و نوشتن ندارد و کافی‌ست در حوزه‌ی تخصصی‌تان متبحر باشید، کمی اشتباه می‌کند. در ادامه‌ی این نوشتار به اهمیت برخورداری ار سطح مطلوبی از مهارت نگارش اشاره کردیم و سپس، روش‌هایی را برای توسعه‌اش پیشنهاد کردیم.


چرا مهارت نگارش در کار حرفه‌ای مهم است؟

تفاوتی ندارد که در چه حوزه‌ای مشغول به‌کارید و تخصص اصلی‌تان چیست. برای برقراری ارتباط با دیگران به طور مستمر از ابزارهایی استفاده می‌کنید که با تعامل در آن‌ها با متن میسر است.

چه پیام‌رسان‌ها، چه جلسات حضوری و چه مکاتبات اداری، نیازمند برخورداری از مهارت نگارش اند. چرا که در صورت ناتوانی شما در واژه‌پردازی بهینه، یا پیام‌تان به شکل ناقص منتقل می‌شود و یا از حرفه‌ای بودنش کاسته می‌شود.

چه مدیر باشید و چه کارشناس، مهارت نوشتن لازمه‌ی کارتان است. تا هر میزان که بتوانید با وضوح بیشتری منظور و نیت‌تان را مکتوب کنید، توفیق بیشتری در کار پیدا می‌کنید.

بخش مهمی از پیشرفت شغلی وابسته به آن است که بتوانید به بهترین شکل ممکن منظور دیگران را بفهمید و توامان منظور و نیت‌تان را به دیگران منتقل کنید. واژگان، ابزار درستی برای ارتقای این توانایی‌اند. با بهبود مهارت نوشتن است که می‌شود تعاملات اثربخش‌تری پدید آورد.


همچنین بخوانید: مهارت همدلی | چگونه با همکاران خود ارتباطاتی عمیق بسازیم؟


چگونه مهارت نگارش خود را بهبود دهیم؟

انتظار این نیست که به عنوان یک کارشناس فروش در زمینه‌ی نویسندگی به تسلط برسید و یا بتوانید مقالات بلند بنویسید. همین‌که بتوانید در تعاملات روزمره‌ی خود با همکاران، مشتریان و مدیران، به بهترین شکل ممکن از واژگان استفاده کنید کافی‌ست.

به همین منظور، پیشنهادهایی که در ادامه می‌آید، بنا نیست که شما را به یک نویسنده‌ی متخصص بدل کند. اما می‌تواند در توسعه‌ی مهارت نگارش تان به شکل معناداری کمک رسان باشد.


بیشتر بخوانید

هر چه محتوای بیشتری بخوانید، واژگان بیشتری را فرا می‌گیرید و بدون آن‌که الزاما متوجه‌اش باشید، مهارت نوشتن تان نیز بهبود پیدا می‌کند.

سعی کنید مطالعه رمان و داستان‌های کوتاه را در کنار مطالعه‌ی کتاب‌های تخصصی در برنامه‌ی روزانه‌تان بگنجانید.


دستور زبان را مرور کنید

مهارت نگارش نیازمند آن است که اشرافی کلی به اصول و دستور زبان پیدا کنید. اساس و مبنای مهارت نوشتن بر دستور زبان استوار است. این‌که بدانید چه شکلی از جمله‌ها اشتباه و کدام ترکیب درست است، خود بخش مهمی از مسیر را تشکیل می‌دهد.


تمرین کنید

مهارت نوشتن بیشتر از هر چیز دیگری به تمرین نیازمند است. در برنامه‌ی هفتگی‌تان، برای تمرین نگارش زمان کافی اختصاص دهید. لازم نیست داستان بنویسید. می‌توانید با نوشتن ایمیل‌های کاری دقیق‌تر مهارت نگارش تان را رفته رفته بهبود ببخشید.


بازخورد بگیرید

نظر هر مهارت نرم دیگری، دریافت و پذیرش بازخورد از دیگران، خصوصا متخصصان امر می‌تواند کمک شایانی در بهبود مهارت نگارش تان داشته باشد. اگر در تیم‌تان متخصص تولید محتوا و یا کپی رایتر مشخص به کار است، از او بخواهید که ایرادات نگارشی‌تان را به شما منتقل کند. همین‌که بتوانید جلوی اشتباهات را بگیرد، خود پیشرفت بزرگی به حساب می‌آید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share