محتوا، رسانه و روابط عمومی
15 نوشته
کار و زندگی در سفر | امیر شوکتی | کارآفرین، Digital Creator
امیر شوکتی کارهای مختلفی کرده: از راهاندازی بات تلگرامی «حرف به من» و فروشگاه «پینامارکت» تا خبرنگاری و برنامهنویسی. اما بهیکباره و در آستانهی جذب سرمایه برای استارتاپ تازهاش، تصمیم میگیرد از فضای کسبوکار فاصله بگیرد و یک دیجیتال نومد باشد. با او دربارهی چگونگی اتخاذ این تصمیم و تجربههای تازهاش از زندگی صحبت کردم.
سواد رسانهای به چه کارمان میآید؟ | سعید ارکانزاده یزدی | روزنامهنگار و مدیر مسئول مجله بازخورد
سواد رسانهای عبارتی آشنا برای ماست. در طی ماههای اخیر و همگام با افزایش کمّی اخباری که روزانه دریافت میکنیم، استفاده از این عبارت و تاکید بر آن، دوباره شدت یافته و علاوه بر رسانهها، کاربران شبکههای اجتماعی هم از نبود سواد رسانهای شهروندان نالان شدهاند. در این اپیزود از کارگاه با دکتر سعید ارکانزاده دربارهی این مفهوم، تعریف و کارکردش صحبت کردم و از نقش و وظیفهی شهروندان در مواجهه با اخبار پرسیدم.
کار و زندگی در میان کلمات | حسین وحدانی | نویسنده
حسین وحدانی مسیر حرفهایاش را از فضای روزنامهنگاری آغاز میکند و تا سطح سردبیری هم پیش میآید. اما راه به سمت حوزهی کسبوکار و بازاریابی کج میکند و در این میان، دست به نوشتن و نشر کتاب هم میزند. عینِ عاشقی و دالِ دوست داشتن، دو اثر موفق اوست که طرفداران بسیاری دارد و اصلا بسیاری، حسین وحدانی را تنها به واسطهی نویسندگیاش میشناسند. در این گفتگو سعی کردم مرز و فصول مشترک میان کار رسانهای، تجاری و هنری را با او مرور کنم.
کار زیاد و زمان محدود: مدیریت زمان برای افراد پرمشغله | آرش سروری | فعال رسانهای حوزه فناوری
چهلمین میهمان کارگاه، آرش سروری بود که قریب به بیست سال است که در فضای رسانهای و فناوری ایران فعالیت میکند. با او دربارهی شیوهی پیشنهادیاش برای مدیریت زمان گفتگو کردم. همچنین دربارهی سختیها و توامان جذابیتهای کار رسانهای حرف زدیم و مسیر ورود به این عرصهی شغلی را مرور کردیم.
مدیر انتشارات روزبهان | حامد کنی | مردم کتاب نمیخوانند؟
یک گزارهی ثابت بین همهی اهالی کتاب و حتی آدمهایی که خیلی اهل کتاب نیستند رواج دارند: مردم کتاب نمیخوانند! با حامد کنی مدیر انتشارات روزبهان دربارهی صحت این گزاره حرف زدیم، فرایند تولید کتاب را مرور کردیم و دربارهی آیندهی بازار کتاب صحبت کردیم.
موسس رسانه تخصصی DMBoard | هادی مرادی | آنچه یک رسانه تخصصی را میسازد و مقبول میکند
دیام بورد با بقیهی رسانههای شناخته شدهی حوزهی فناوری تفاوت دارد: اول آنکه کاملا مجازی مدیریت و راهبری میشود و دوم، توسط کسی ایجاد شده که سابقهی کار رسانهای ندارد. در این قسمت از کارگاه با موسس رسانه DMBoard درباره مسیر شغلی اش و همچنین روند ایجاد این رسانه گفتوگو کردم.
کارشناس روابط عمومی | نازنین رحیمی
آدمهایی که در اکوسیستم استارتاپی فعالاند، به احتمال زیاد نازنین رحیمی را در یکی از رویدادهای کارآفرینی از نزدیک دیدهاند. او که حالا به عنوان کارشناس روابط عمومی در شرکت زرین پال و آکادمی زرین فعال است، مسیر ورودش به این عرصه را از برگزاری رویدادهای کارفرینی (استارتاپ ویکند) آغاز کرده. با نازنین رحیمی دربارهی نقش و اهمیت شبکهسازی در مسیر شغلی و همچنین، نگاه و تعریفش از روابط عمومی و وظایف یک کارشناس روابط عمومی گفتوگو کردم. تماشا و یا شنیدن این اپیزود میتواند برای علاقهمندان به عرصهی روابط عمومی مفید فایده باشد.
عکاس | میلاد ابوعلی
میلاد ابوعلی بعد از یکی-دو سال کار در تیم بازاریابی یک شرکت تجهیزات پزشکی، تصمیم میگیرد مسیر حرفهایاش را به سمت عکاسی و ویدئوگرافی تغییر دهد. او حالا به عنوان عکاس در صنعت موسیقی فعال است و در این عرصه به ثبات رسیده. در این گفتوگو دربارهی مسیر شغلی میلاد و نگاهش به هنر عکاسی گفتوگو کردیم. این اپیزود نه تنها برای عکاسان، که برای همهی حرفهها و مشاغل فردی مفید خواهد بود.
پژوهش و مسیر شغلی آن در ایران | طه رادمنش | پژوهشگر حرفه ای
در نوزدهمین قسمت از کارگاه با طه رادمنش گفتگو کردم. طه در رشته تاریخ و تا مقطع دکتری تحصیل کرده و بعد از تجربهی چندسالهی تدریس در دانشگاه، امروز به عنوان پژوهشگر مستقل با نهادها و مجموعههای مختلف همکاری میکند.
مدیر روابط عمومی دیجیکالا | امیرحسن موسوی
حوزه روابط عمومی شاید یکی از پیچیدهترین و پرمناقشهترین حرفههایی باشد که در اطرافمان با آن برخورد میکنیم. تعریفهای متفاوتی از آن وجود دارد و بر حسب هر سازمان، شکل و عملکرد مختلفی از آن انتظار میرود. در این اپیزود با امیرحسن موسوی مدیر روابط عمومی دیجی کالا گفتگو کردم. در این اپیزود دوساعته، دربارهی تعریف شغل روابط عمومی، خصیصههای لازماش و البته پیچیدگیها و دشواریهای آن گفتگو کردیم.
ویراستار | مهدی خطیبی
مهدی خطیبی پیش از آنکه ویراستار یا کتابدار باشد، ادیب است و آنطور که خودش در این گفتگو میگوید، با ادبیات و واژهها عشقبازی میکند. در این گفتگوی یکونیم ساعته دربارهی شکل ورودش به حوزهی ادبیات و سپس ویراستاری گفت و از دشواریها و البته جذابیتهای فن ویرایش صحبت کرد. این ایپزود میتواند علاوه بر علاقهمندان شغل ویراستاری، برای دوستداران ادبیات نیز مفید و جذاب باشد.
سردبیر یک رسانه چه مهارتهایی لازم دارد؟ رضا جمیلی | سردبیر هفتهنامه کارنگ
اپیزود دهم پادکست کارگاه به گفتگو با رضا جمیلی اختصاص یافت. رضا اینروزها به عنوان سردبیر در مجلهی تازه تاسیس کارنگ مشغول بهکار است، اما سابقه و تجربهی حضورش در رسانههای تخصصی حوزهی کسبوکار به سالها پیش و روزنامهی کسبوکار بازمیگردد. در این گفتوگوی دو ساعته، هم وظایف و ویژگیهای یک سردبیر را بررسی کردیم و هم به نقد و بررسی فضای کار رسانهای در ایران پرداختیم.