مانی قاسمی | موسس دیجیاتو | اقتصاد رسانه چطور کار می‌کند؟

مانی قاسمی موسس دیجیاتو و رسانه‌های دیگری چون روزیاتو و ویجیاتو ذیل گروه رسانه‌ای پرتو است. با او درباره‌ی اقتصاد رسانه، شیوه‌های حفظ بقا در جریان پرتلاطم و پرتغییر مصرف محتوا و هم‌چنین، مسئولیت‌های اخلاقی و حرفه‌ای رسانه‌های تخصصی صحبت کردم.
مانی قاسمی

رسانه‌های تخصصی حوزه‌ی آی‌تی از همان ابتدای پاگیری صنعت فناوری اطلاعات در ایران فعال شدند. از زمانی حرف می‌زنم که هنوز «وب» مفهومی نامتداول بود و «صنعت فناوری اطلاعات» عموما تنها «سخت‌افزار» شناخته می‌شد. در چنین وضعی، طبیعی‌است که «رسانه» محدود به جراید مکتوب و مجلاتی باشد که فقط می‌شد آن‌ها را روی کیوسک‌های روزنامه‌فروشی پیدا کرد. از جایی از زمان به‌بعد، رسانه‌های چاپی رفته‌رفته کم‌رنگ و بسیاری‌شان حذف شدند و جای‌شان را به وب‌سایت‌هایی دادند که زمانی کسی جدی‌شان نمی‌گرفت. در این اپیزود از کارگاه با مانی قاسمی گفت‌وگو کردم. او موسس رسانه‌ی دیجیاتو است و حالا ریاست هیئت مدیره‌ی شرکتی را به‌عهده دارد که علاوه بر دیجیتاتو، یکی-دو رسانه‌ی دیگر را نیز راهبری می‌کند.

دیجیاتو قدیمی‌ترین رسانه‌ی حوزه‌ی فناوری نیست. احتمالا جزء ده‌تای اول هم نباشد. اما بی‌شک، در جمع دو-سه گزینه‌ی اصلی در این حوزه است که توانسته در طی این سال‌ها، رشد طولی و عرضی را هم‌زمان تجربه کند. هم به گسترده‌ی موضوعی و محتوایی‌اش افزوده و هم برای زیرحوزه‌های تخصصی حوزه‌ی فناوری، رسانه‌های مستقلی ساخته است. جدیدترین رسانه‌ی گروه پرتو، «دیجیاتو اینسایدر»‌ است که بر نشر اخبار و تحلیل فضای فناوری اطلاعات و کسب‌وکارهای این حوزه در ایران می‌پردازد.

در گفت‌وگو با مانی قاسمی پیرامون دلایل شکل‌گیری این رسانه‌ی تازه و دشواری‌های کار حرفه‌ای رسانه‌ای در شرایط خاص اقتصادی-سیاسی ایران گفت‌وگو کردم.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

رسانه‌گری یا شرکت‌داری؟ مساله این است

همین چند اپیزود قبل و در بخشی از گفت‌وگو با مهراوه فردوسی درباره‌ی دشواری‌های کار رسانه‌ای در ایران گپ زدیم. از شیوه‌های نامطمئن تامین نقدینگی و مشکلات مالی که بسیاری از رسانه‌های شناخته‌شده و اسم‌ورسم‌دار ممکلت را به‌کام مرگ برده. چه بسیار رسانه‌های موثر و خوش‌ساختی که از پس تامین هزینه‌هاشان باز ماندند و نتوانستند شماره‌های تازه منتشر کنند، و چه بسیار بیشتر روزنامه‌نگارا و متخصصانِ کار رسانه‌ای که از پس انحلال رسانه‌های مکتوب، مسیر شغلی‌شان را به سمت‌وسوهای دیگر بردند.

ماجرا اما در بین رسانه‌های حوزه‌ی فناوری، حداقل میان همین چند نمونه‌ی شاخص، کمی متفاوت است. رسانه‌هایی هم‌چون دیجیاتو، توانسته‌اند نه تنها حیات‌شان را حفظ کنند، که رشد را نیز تجربه کردند. بخش مهمی از گفت‌وگوی من با مانی قاسمی درباره‌ی مساله‌ی «اقتصاد رسانه» بود. در این بخش، تلاش کردم بفهمم که چه‌طور می‌توان در عین حفظ اصول حرفه‌ای، سازمانی درآمدزا ساخت و رسانه‌ای مستقل و مولد ساخت. مانی، ساده و دقیق، تجربه‌های خود را در این مسیر به اشتراک گذاشت. امید که برای شما هم سودمند باشد.

۵/۵ - (۳ امتیاز)
1 بازخورد
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
استراتژیست محتوا مهدی زارع سریزدی

استراتژیست محتوا چه نقشی ایفا می‌کند؟ | مهدی زارع سریزدی استراتژیست محتوا در دیوار

مهدی زارع سریزدی از سال‌های دور به عنوان تولید کننده محتوا در حوزه‌ی فناوری کارش را آغاز کرده و در چند سال اخیر بیشتر به حوزه استراتژی محتوا و مدیریت محتوا متمرکز بوده است. با او درباره‌ی وظایف استراتژیست محتوا و مهارت‌هایی که لازم دارد گپ زدیم.
ادامه
حسام سعیدپور

کاربردهای تحلیل داده در صنایع غیر آی‌تی | حسام سعیدپور | مدیرعامل ویترای

حسام سعیدپور چندسال قبل، کار در کسب‌وکاری خانوادگی در عرصه‌ی تولید صنعتی را رها می‌کند و شرکتی در حوزه‌ی ارائه‌ی خدمات تحلیل داده به برندهای بزرگ راه می‌اندازد. با او درباره‌ی چالش‌های جاری‌سازی ابزارهای فناورانه در دل شرکت‌های صنعتی و سنتی گفت‌وگو کردم.
ادامه

علی سریزدی | موسس دکتردکتر، مدیرعامل دانزی | واکاوی تجربه‌ی خروج از استارتاپ

علی سریزدی هفت سال پیش استارتاپ دکتردکتر را در یزد راه‌اندازی کرد و پس از چندی برای توسعه‌اش به تهران آمد. دو سال پیش، تمام سهام خود را به شرکت دیگری واگذار کرد و به‌طور کامل از آن خارج شد. حالا و پس از گذشت زمانی مبسوط، از او درباره‌ی این تجربه پرسیدم.
ادامه

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share