جنایت خیابان گاندی، ۲۵ سال بعد | مهراوه فردوسی | نویسنده، سردبیر مجله ناداستان

کتاب «خیابان گاندی، ساعت پنج عصر» یکی از پرفروش‌ترین‌های بازار نشر ایران در ماه‌های اخیر است. مهراوه فردوسی قصه‌ی سمیه و شاهرخ را سوژه‌ی خلق این کتاب کرده و با عبور از بُعد جنایی ماجرا، جستارهایی با درون‌مایه‌ی اجتماعی-سیاسی پدید آورده است. در این اپیزود درباره‌ی ویژگی‌های فرمی و محتوایی این اثر گپ زدیم و پیرامون شکل تالیف آن و دلایل اقبال عمومی به اثر گفت‌وگو کردیم.
مهراوه فردوسی

جنایت خیابان گاندی یکی از تکان‌دهنده‌ترین اخبار بخش حوادث رسانه‌ها در دهه‌ی هفتاد ایران است. ماجرای سمیه و شاهرخ تا مدت‌ها سوژه‌ی اصلی بخش حوادث روزنامه‌ها بود و هنوز هم بسیاری در پی جزئیات بیشتر از آن پرونده‌اند. مهراوه فردوسی حالا و بعد از ۲۵ سال از وقوع آن ماجرا، کتابی با محوریت آن حادثه نوشته که در مدت‌زمان کوتاهی به یکی از پرفروش‌ترین آثار در بازار نشر ایران بدل شده. با او درباره‌ی شکل تالیف این اثر و ویژگی‌های محتوایی و فرمی‌اش گفت‌وگو کردم.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

سمیه و شاهرخ، ۲۵ سال بعد

دروغ چرا. اسم و موضوع کتاب برایم دافعه داشت. فَنِ ماجراهای جنایی نیستم و فکر می‌کردم «خیابان گاندی، ساعت پنج عصر» کتابی در این ژانر است. اما وقتی پست‌های مهراوه فردوسی را دیدم و فهمیدم او، سردبیر ناداستان، نویسنده‌ی این کتاب است، تازه کمی به پیش‌فرض‌هایم شک کردم و درباره‌ی اثر خواندم و سرآخر کتاب را در دست گرفتم.

فکر می‌کنم حق داشتم. از کتابی با این موضوع و سوژه، احتمالا این انتظار می‌رود که اطلاعات تازه‌ای از ابعاد حادثه را عرضه کند و از سرنوشت قاتلان و اطرافیان‌شان بگوید. اما نویسنده در همان ابتدای کار، آب پاکی را روی دست‌مان می‌ریزد و خاطرجمع‌مان می‌کند که بنا نیست با کتابی جنایی-پلیسی طرف باشیم. ماجرای جنایت خیابان گاندی برای مهراوه فردوسی نقش یک نخ تسبیح را بازی می‌کند که بتواند در جوار و بر بستر خط زمانی‌اش، ناداستانِ خود را روایت کند. از رخدادهای سیاسی-اجتماعی معاصر با آن دوران، کمک می‌گیرد تا برای مخاطب امروز، از تکرار وضعیت‌ها بگوید. حداقل من این‌طور برداشت کردم.

در این گفت‌وگو، هم به فرم پرداختیم و هم به محتوا. درباره‌ی شکل گردآوری اطلاعات، پرداخت روایت و مقصود نویسنده گپ زدیم، بی‌آنکه چیزی از محتوای کتاب را بازگو کنیم و از لذت خواندش بکاهیم. امیدوارم تماشا یا شنیدن این گفت‌وگو شما را به خواندن این کتاب مشتاق کند.


این اپیزود هم‌زمان با انتشار نسخه‌ی صوتی کتاب با صدای مهراوه فردوسی عرضه می‌شود. تهیه‌ی نسخه‌ی دیجتال و یا صوتی این کتاب توسط فیدیبو ممکن شده است. فیدیبو در این اپیزود به من و کارگاه کمک کرد که آدم‌های بیشتری مخاطب این گفت‌وگو باشند. صمیمانه از لطف و همراهی غیرتجاری‌شان ممنونم.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
استراتژیست محتوا مهدی زارع سریزدی

استراتژیست محتوا چه نقشی ایفا می‌کند؟ | مهدی زارع سریزدی استراتژیست محتوا در دیوار

مهدی زارع سریزدی از سال‌های دور به عنوان تولید کننده محتوا در حوزه‌ی فناوری کارش را آغاز کرده و در چند سال اخیر بیشتر به حوزه استراتژی محتوا و مدیریت محتوا متمرکز بوده است. با او درباره‌ی وظایف استراتژیست محتوا و مهارت‌هایی که لازم دارد گپ زدیم.
ادامه
نازنین رحیمی کارشناس روابط عمومی

کارشناس روابط عمومی | نازنین رحیمی

آدم‌هایی که در اکوسیستم استارتاپی فعال‌اند، به احتمال زیاد نازنین رحیمی را در یکی از رویدادهای کارآفرینی از نزدیک دیده‌اند. او که حالا به عنوان کارشناس روابط عمومی در شرکت زرین پال و آکادمی زرین فعال است، مسیر ورودش به این عرصه را از برگزاری رویدادهای کارفرینی (استارتاپ ویکند) آغاز کرده. با نازنین رحیمی درباره‌ی نقش و اهمیت شبکه‌سازی در مسیر شغلی و همچنین، نگاه و تعریفش از روابط عمومی و وظایف یک کارشناس روابط عمومی گفت‌وگو کردم. تماشا و یا شنیدن این اپیزود می‌تواند برای علاقه‌مندان به عرصه‌ی روابط عمومی مفید فایده باشد.
ادامه
آرش سروری فعال رسانه ای

کار زیاد و زمان محدود: مدیریت زمان برای افراد پرمشغله | آرش سروری | فعال رسانه‌ای حوزه فناوری

چهلمین میهمان کارگاه، آرش سروری بود که قریب به بیست سال است که در فضای رسانه‌ای و فناوری ایران فعالیت می‌کند. با او درباره‌ی شیوه‌ی پیشنهادی‌اش برای مدیریت زمان گفتگو کردم. همچنین درباره‌ی سختی‌ها و توامان جذابیت‌های کار رسانه‌ای حرف زدیم و مسیر ورود به این عرصه‌ی شغلی را مرور کردیم.
ادامه

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share