اقتصاد شادکامی: نگاهی تازه به مفاهیم ثروت و بهروزی | بهروز نوری | مترجم، مدیر بخش انرژی موسسه منابع جهان

ثروت چیست؟ شادکامی و بهروزی به‌ چه معناست؟ رقابت یعنی چه؟ این‌ها، برخی از سوالاتی است که نویسنده‌ی کتاب اقتصاد شادکامی یعنی مارک آنیلیسکی سعی بر پاسخ‌شان دارد. با نگاهی جدی و عمیق به مساله‌ی محیط زیست و تغییرات اقلیمی. بهروز نوری با دغدغه‌های «سبز» خود این اثر را ترجمه و روانه‌ی بازار کتاب کرده. با او درباره‌ی این کتاب و مسیر شغلی و زندگی‌اش که وام‌دار و متاثر از این اثر است، گفت‌وگو کردم.
بهروز نوری مترجم کتاب اقتصاد شادکامی

بهروز نوری را از خیلی سال پیش می‌شناسم. از زمانی‌که در شرکت نفت فعال بود و هم‌زمان، دغدغه‌های محیط زیستی داشت. مدتی از هم خبر نداشتیم تا فهمیدم در موسسه‌ای بین‌المللی که در کارِ کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای فعال است، مشغول به‌کار شده. کمی درباره‌ی ترجمه‌ی کتاب تازه‌اش، اقتصاد شادکامی گپ زدیم و فهمیدم چه‌قدر متنِ این اثر با شیوه‌ی زیست و کار کردنش همگام است. آن‌چه در این اپیزود طولانی می‌شنوید، ترکیبی از شرح مسیر کاری و زندگی بهروز نوری با معرفی کتاب است.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

اقتصاد شادکامی یعنی چه؟

اقتصاد شادکامی با ترجمه بهروز نوری

اگر مترجم این اثر شخصی جز بهروز نوری بود و پیش از این از او ترجمه‌ی کتاب «شغل خوب، شغل پوچ» را نخوانده بودم، هیچ بعید نبود که سروقت کتاب نروم و از عنوان کتاب، محتوایش را قضاوت نکنم.

عنوان کتاب اقتصاد شادکامی حداقل برای من، تداعی‌گر آن‌دسته از کتاب‌های خودیاری است که محتوا، جذبه و کشش عنوان را ندارند. اما در این‌باره، خوشبختانه، از قضاوت اولیه گذشتم و در کتاب چرخیدم.

مارک آنیلیسکی (که به اشتباه روی جلد مارک آلینسکی درج شده) نویسنده‌ای پرکار است و عناوین مختلفی با درون‌مایه‌هایی نزدیک به‌هم دارد. نگاهش یه اقتصاد، فرهنگ، کسب‌وکار و سیاست «شادکامی» محور است و تأمل ویژه‌ای به مسائل زیست‌محیطی دارد.

کتاب حاضر بنا دارد بسیاری از مفاهیمی که با معنای‌شان خو گرفته‌ایم را به چالش بکشد و بازتعریف کرد. مفاهیمی همچون ثروت، خوشبختی، بهروزی، رقابت و پیشرفت. برای ارائه‌ی ترجمانِ تازه، دست به دامن فلسلفه و تاریخ می‌شود سعی می‌کند از آموزه‌های کهن بهره بگیرد. تلاشش اما محدود به این مقدار نیست و از «علم» هم با همه‌ی تعاریف مدرن و معاصرش بهره می‌گیرد. در یک گزاره‌ی کلی می‌توان این‌طور گفت که مارک آلینسکی در کتاب اقتصاد شادکامی می‌خواهد نه وقت تعاریف‌مان را تغییر دهد، که بر مبنای تعاریف تازه، سبک تازه‌ای از نگاه به جهان را هم پیشنهاد کند.

در این کتاب، ثروت به انواعش مساله است و محدود به ثروتِ مالی (به‌معنای پول) نیست. او چند ثروت مختلف را معرفی می‌کند و توضیح می‌دهد چرا برای هرکدام از ما، بسته به جغرافیای محل زیست‌مان و مطلوباتی‌که از آینده داریم، یک ترکیب منحصر به‌فرد از ثروت کار می‌کند. به نگاه آلینسکی آن‌چه ورای ثروت اهمیت دارد، بهروزی (well-being) است که راه رسیدن به آن از مسیر توجه به ثروت‌های هفتگانه میسر می‌شود.

بهروز نوری ترجمه‌ی قابل قبول از اثر ساخته. نثری روان و خوش‌خوان که در به‌نگارش نویسنده نزدیک است و خواندش را ملال‌آور نمی‌کند. پیشنهاد می‌کند کتاب را بخوانید. سوال‌های بسیاری پیش روی‌تان قرار می‌دهد که ممکن است در شکل نگاه‌تان به پیرامون اثر کند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
محمدرضا رهبریان نویسنده زندگینامه ابراهیم گلستان

ابراهیم گلستان که بود؟ | محمدرضا رهبریان | نویسنده کتاب از آینه تا خشت: ۱۰۰ سال زندگی ابراهیم گلستان

نوشتن هر خلاصه‌مطلبی درباره‌ی ابراهیم گلستان ناممکن است. صحبت از جنبه‌ی هنری، فرهنگی، سیاسی و روشنفکری‌اش به‌تنهایی، تقلیلِ تاثیرِ چندگانه‌اش بر عرصه‌ی فکر و فرهنگ ایران است. در این ایپزود با محمدرضا رهبریان، نویسنده‌ی زندگی‌نامه‌اش گفت‌وگو کردم. کسی‌که سه‌سال در زندگی و حیات فرهنگیِ پربار ابراهیم گلستان غور کرده و تصویری چندگانه از گلستان بزرگ را پیش روی‌مان قرار داده. این ایپزود به‌احترامِ این «غولِ ناآرام» فرهنگ ایران ساخته شده است. غولِ ناآرام، عبارتی‌است که مسعود بهنود برای توصیف گلستان به‌کار برده است.
ادامه
مصطفی طرسکی

چرا و چگونه برخی کتاب‌ها پرفروش می‌شوند؟ مصطفی طرسکی | موسس نشر نوین

نشر نوین از از ناشران شناخته‌شده‌ی حوزه‌ی توسعه‌ی فردی و کسب‌وکار در ایران است و توانسته کتاب‌های شاخص و پرفروشی همچون تفکر سریع و آهسته، کار عمیق و قدرت عادت را به بازار معرفی کند. با مصطفی طرسکی درباره‌ی فرایند انتخاب و شیوه‌های بازاریابی کتاب گفت‌وگو کردیم و کمی هم پیرامون طیف کتاب‌های توسعه فردی و مرز میان کتاب‌های مفید و زرد گپ زدیم.
ادامه
مهراوه فردوسی نویسنده کتاب گاندی

جنایت خیابان گاندی، ۲۵ سال بعد | مهراوه فردوسی | نویسنده، سردبیر مجله ناداستان

کتاب «خیابان گاندی، ساعت پنج عصر» یکی از پرفروش‌ترین‌های بازار نشر ایران در ماه‌های اخیر است. مهراوه فردوسی قصه‌ی سمیه و شاهرخ را سوژه‌ی خلق این کتاب کرده و با عبور از بُعد جنایی ماجرا، جستارهایی با درون‌مایه‌ی اجتماعی-سیاسی پدید آورده است. در این اپیزود درباره‌ی ویژگی‌های فرمی و محتوایی این اثر گپ زدیم و پیرامون شکل تالیف آن و دلایل اقبال عمومی به اثر گفت‌وگو کردیم.
ادامه
Total
0
Share