مهارت سخنرانی عمومی | چگونه در مقابل دیگران بدون استرس سخنرانی کنیم؟

مهارت نرم سخنرانی عمومی

فرقی ندارد که روی استیج و در یک همایش باشید و یا بخواهید در یک جلسه‌ی کاری، موضوعی را برای چند نفر توضیح دهید. وقتی در موضع سخنران قرار می‌گیرید و نگاه‌های خیره‌ی آدم‌های دیگر را بر خود احساس می‌کند، استرس بی‌تردید به سراغ‌تان می‌آید. مهارت سخنرانی به شما کمک می‌کند که در محیط‌های ناآشنا بتوانید به راحتی صحبت کنید و هدف خود را از این طریق به فرجام برسانید.


بسته به این‌که خود را آدمی درون‌گرا بدانید و یا برون‌گرا، مواجهه‌تان با مساله‌ی سخنرانی تفاوت پیدا می‌کند. ممکن است همواره از آن فراری باشید و هروقت موقعیتی برای ارائه پیش می‌آد از آن گریز کنید. یا شاید برعکس، مشتاق آن باشید که رویدادهای مختلف پشت تریبون بروید و با مخاطبان صحبت کنید.

توانایی مدیریت سخنرانی کارکردهای بسیاری دارد. از توسعه‌ی برند شخصی گرفته تا تاثیرگذاری بر دیگران. اگر در نقش مدیر و یا رهبر یک کسب‌وکار باشید، بهره‌مندی از این مهارت برای‌تان حیاتی‌ست. چرا که باید بتوانید در موقعیت‌های مختلف، معرف خود و سازمان‌تان باشید.


مهارت سخنرانی به چه کار می‌آید و چرا مهم است؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، تسلط به مهارت سخنرانی برای همه کاربرد دارد. چه بنا باشد که درباره‌ی موضوعی تخصصی در یک کنفران صحبت کنید و چه بخواهید در یک جلسه‌ی کاری روی شرکای تجاری‌تان اثر بگذارید، باید بتوانید رسا و شیوا درباره‌ی موضوع مد نظرتان صحبت کنید.

مهارت سخنرانی به شما کمک می‌کند که بر طیفی وسیع‌تر از افراد اثر بگذارید و ایشان را با خود همراه کنید. شاید بتواند مهارت مذاکره را مقدمه و پیش‌نیاز برای یک ارائه‌ی موفق دانست. اما این دو مهارت در جزئیاتی با هم تفاوت دارند.


چگونه مهارت سخنرانی خود را بهبود بخشیم؟

همانند بسیاری دیگر از مهارت های نرم، سخنرانی نیز به تمرین و استمرار نیازمند است. این بدان معناست که پیشنهادهایی که در ادامه می‌آید، می‌تواند به شما در تسهیل و تسریعِ مسیر تسلط‌تان به این مهارت نرم کمک‌رسان باشد. اما طبعا، این اتقاق در کوتاه‌مدت و یک‌شبه حاصل نمی‌شود.


حرفی برای گفتن داشته باشید

حتما شما هم مخاطب ارائه‌هایی بوده‌اید که فرد سخنران، محتوای قابل توجهی برای ارائه نداشته است. مهمترین جزء تعیین کننده در موفقیت یک ارائه‌ی حرفه‌ای آن است که شما «حرفی برای گفتن داشته باشید» و صرفا نخواهید تریبون را اشغال کنید! پیش از آن‌که پشت جایگاه قرار بگیرید، از کیفیت محتوا و متن سخنرانی‌تان اطمینان حاصل کنید.


سخنرانی های برتر را مشاهده کنید

وبسایت TED یکی از بهترین مراجع برای مشاهده‌ی ارائه‌ها و سخنرانی های حرفه‌ای است. رویدادهای TED در کشورهای مختلف برگزار می‌شود و عموما سخنران‌های حرفه‌ای در موضوعات مختلف را میزبانی می‌کند. خوشبختانه فیلم تمامی این ارائه‌ها را می‌توانید به رایگان مشاهده کنید.

تماشای ارائه‌های TED نه تنها آموزنده و مفیداند، بلکه کمک می‌کنند که در مقام سخنران بتوانید از شکل ارائه‌ی دیگران الگو بگیرید.


زبان بدن را بهتر بشناسید

بخش مهمی از یک ارائه‌ی موفق به تسلط شما به زبان بدن تان مرتبط است. نحوه‌ی استفاده از دست‌ها، حالات صورت و حرکت‌تان در روی استیج، پارامترهایی هستند که در درگیر کردن حواس مخاطب نقش بسزایی دارند. ترکیب محتوای خوب و اجرای حرفه‌ای، کلید موفق یک سخنرانی بی‌نقص است.


به خودتان اعتماد کنید

راستش را بخواهید، احتمالا یکی-دو ارائه و سخنرانی آغازین‌تان چندان چنگی به دل‌ها نخواهد زد! ارائه‌ی موفق و اثرگذار نیازمند تمرین و بازخورد گرفتن است مخاطب است. پس به خودتان اعتماد کنید، تجربه‌اندوزی را دست‌کم نگیرید و خود را برای اولی سخنرانی تان آماده کنید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share