در فرایند استخدام شرکتهای ایرانی، درخواست کاورلتر چندان مرسوم نیست و عموم کارجویان نیز به ارسال رزومه خود بسنده میکنند. ارسال کاورلتر تاثیر بسزایی بر کارفرما دارد و میتواند نقشی تعیینکننده در تصمیم به استخدام کارجو داشته باشد. در این مقاله سعی میکنیم که تعریف واضحی از نامه پوششی یا همان کاور لتر ارائه کنیم و تفاوتهایاش را با رزومه توضیح دهیم.
تفاوت رزومه با کاورلتر چیست؟
افرادی که دنبال اشتغال هستند، با این سوال روبرو میشوند که تفاوت رزومه با کاورلتر چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که رزومه (Resume) متنی بین یک تا چند صفحه است و به بیان تمامی اطلاعات و تواناییهای یک فرد میپردازد. اما نامه پوششی (Cover Letter) یک صفحه با چند پاراگراف کوتاه است که به توانمندیهای یک فرد برای یک شغل خاص اشاره دارد.
آشنایی با ماهیت رزومه و کاور لتر
رزومه و کاورلتر هدف مشترکی را دنبال میکنند. آن هدف، اثبات مهارتهای مرتبط یک فرد برای اشتغال در یک حرفه مشخص است. تفاوت رزومه با کاورلتر کاملا متمایز است. جویندگان کار باید رزومه و cover letter خود را بهعنوان مدارک مکمل یکدیگر برای کارفرما ارسال کنند.
یک کاور لتر نسبت به رزومه اطلاعات بیشتری در یک زمینه خاص را به کارفرما انتقال میدهد و به او برای تصمیمگیری کمک میکند.
بسیاری از کارفرمایان، انتظار دارند تا در کنار رزومه یک کاورلتر هم ارسال شود، اما برخی از کارفرمایان توجه چندانی به آن ندارند. هرچند که کاورلتری که حرفهای نوشته شده باشد، توجه کارفرمایان را به خوبی جلب میکند.
آشنایی با تفاوت رزومه با کاور لتر
یک رزومه بهعنوان خلاصهای عمومی از تجربههای کاری یک فرد در طول سالیان گذشته محسوب میشود. در این خلاصه ممکن است به مشاغل مختلف، تحصیلات و دورههای آموزشی گذرانده اشاره شود. این در حالی است که کاورلتر یک خلاصه تخصصی از تجربه کاری فرد در زمینهای است که میخواهد در آن مشغول به کار شود.
رزومهمتنی است که سوابق شغلی شما را تعیین میکند. خلاصهای از مشاغلی که داشتهاید، تحصیلاتی که بهدست آوردهاید، گواهینامهها، مهارتها و سایر اطلاعاتی که نشاندهنده سوابق کاری و تجارب شما هستند.
رایجترین فرمت رزومه، فهرستی با اطلاعات تماس و تجارب شما است که میتواند شامل عناوین شغلی، شرح موقعیت شغلی، تاریخ استخدام، تحصیلات و… باشد. دریک رزومه با کمک اعداد و ارقام میتوان توجه کارفرمایان را جلب کرد. مثلاً تعداد افرادی که زیر نظر شما کار کردهاند، درصد افزایش فروش، تعداد مشتریان جذب شده و…
از سویی دیگر، کاور لتر صلاحیت شما را برای شغلی نشان میدهد که تقاضای استخدام در آن را دارید. تفاوت رزومه با کاورلتر این است که در نامه پوششی (Cover Letter) میتوان به ارائه اطلاعات تکمیلی درباره شایستگی یک فرد در یک موقعیت شغلی به کارفرما پرداخت. کارکرد اصلی کاورلتر این است که میزان صلاحیت شما برای بر عهده گرفتن یک عنوان شغلی را نشان میدهد.
کاورلتر متنی کوتاه بوده که دارای چند پاراگراف و یک نتیجهگیری است. برخلاف رزومه در کاورلتر شما باید از اول شخص برای نوشتن نامه خود استفاده کنید. نوشتن حرفهای کاور لتر تاثیر بسزایی بر روی جلب نظر کارفرما خواهد داشت.
رزومه شامل چه مواردی است؟
برای اینکه بتوانیم تفاوت رزومه با کاورلتر را متوجه شویم، باید ببینیم که یک رزومه شامل چه مواردی میشود. رزومه شما باید لیست مفصلی از تجربههای کاری و تحصیلیتان را را در اختیار کارفرما قرار دهد. مهارتها و دستاوردهای مرتبط با هر شغلی که داشتهاید باید با جزئیات کامل توضیح داده شوند تا به کارفرمایان نشان دهید که چگونه در آن نقش ارزشی را خلق کردهاید.
در رزومهها معمولا اطلاعات را با کمک لیستهای عددی یا لیستهای نشانهای به کارفرما نمایش میدهند تا علاوه بر اختصار در رزومه، کارفرما بتواند خیلی سریع به بررسی موارد مدنظرش بپردازد.
کاورلتر شامل چه مواردی است؟
شاید مهمترین تفاوت رزومه با کاور لتر را در مختصر بودن نامههای پوششی (Cover Letter) دانست. کاورلتر یک متن کوتاه ۳ یا ۴ پاراگرافی است تا کارفرما بتواند با مطابقت آن با رزومه به توانایی متقاضی برای اشتغال در یک موقعیت شغلی پی ببرد.
کاورلتر به کارفرمایان کمک میکند تا سوابق شغلی شما را براساس آنچه در رزومه عنوان کردهاید، تفسیر کنند و به اثبات توانایی شما برای شغل جدید با کمک آن بپردازند.
هنگامی که در حال نوشتن کاورلتر برای یک موقعیت شغلی جدید هستید ابتدا به مرور اطلاعات شغلی بپردازید که در آگهی شغلی آمده است. سپس برای توضیح اینکه شما چگونه میتوانید آن معیارها را بر اساس تواناییها و مهارتهایی که دارید برآورده کنید به نوشتن یک کاور لتر اقدام کنید.
از کاورلتر برای انتقال اطلاعات ذهنی استفاده کنید
مهمترین تفاوت رزومه با کاورلتر این است که رزومه حقایقی را بیان میکند: مثلا چه کسی، چه چیزی و چگونه. در مقابل یک کاورلتر فرصتی است تا کارجو به بیان دلایلی برای کارفرما بپردازد که او را واجد شرایط پذیرش یک شغل میکند. cover letter، شخصیت و قصد شما را از اشتغال در یک موقعیت کاری نشان میدهد تا کارفرما را متقاعد کند که مناسب آن شغل هستید.
کاورلتر ابزاری بهتر از رزومه برای انتقال اطلاعات ذهنی یک فرد به کارفرما است. مثلا نشان دادن میزان علاقه یک فرد به یک موقعیت شغلی، ارزشهایی که شما از یک شغل بهدست میآورید یا دلایل جذابیت فرهنگ سازمانی برای کارجو و…
کاورلتر به شما این اطمینان را میدهد تا مدارک خود را به طور موثر به رویت کارفرمایان بالقوه برسانید. این در حالی است که رزومه شما جزئیات آنچه را در cover letter مطرح کردهاید را در اختیار کارفرما قرار خواهد داد.
چه زمانی به کاور لتر نیاز داریم؟
تفاوت رزومه با کاورلتر این است که کاورلترها را اختصاصی و برای هر تقاضای استخدام تهیه میکنند. به همین دلیل نوشتن یک کاورلتر زمان زیادی از کارجویان را خواهد گرفت. بهطور کلی کاورلتر و رزومه در کنار یکدیگر تاثیر بیشتری بر جلب نظر کارفرمایان دارند. زیرا در کاورلتر برخلاف روزمه امکان داستانسرایی (Story Telling) و بیان روایی تواناییها به کارفرمایان وجود دارد. در شرایط زیر نوشتن کاورلتر ضروری است:
- نیاز به دادن اطلاعات اضافه به کارفرما در مورد یک موضوع یا مساله؛
- توضیح یک شکاف در روند کاری کارجو؛
- تقاضای خود کارفرما برای دریافت cover letter.
در موارد زیر بهتر است کاور لتر تهیه نگردد:
- مطابق دستورالعملهای سازمانی یا کارفرمایان تمایلی به دریافت کاورلتر وجود ندارد؛
- شما فرصت کافی برای نوشتن یک کاورلتر متناسب با موقعیت شغلی را ندارید؛
- امکان ارسال کاورلتر از طریق سامانههای آنلاین یا پست وجود ندارد.
سخن پایانی
برای اینکه بتوانیم توجه کارفرمایان را به تواناییها و مهارتهای خود برای تصاحب یک موقعیت شغلی جلب کنیم، نیاز است تا یک رزومه و کاور لتر برای کارفرما ارسال شود. درک درست از تفاوت رزومه با کاورلتر به کارجو کمک میکند تا اطلاعات درستی را به کارفرما منتقل کند. یک کارورلتر حرفهای باید هدفمند، کوتاه، دارای نگارش درست، و عمیقتر از رزومه باشد تا بتواند تاثیرگذاری لازم را ایجاد کند.
منبع: thebalancecareers