کنش‌گری برای اینترنت: بودن یا نبودن؟ | مرضیه ادهم | پژوهشگر فضای مجازی

مرضیه ادهم، کنشگر اینترنت و پژوهشگر فضای مجازی است و به‌شکلی تخصصی در حوزه‌ی «حاکمیت اینترنت» مطالعه و تحقیق می‌کند. با او که تجربه‌ی تعامل با نهادهای قانون‌گذار و حکمران اینترنت را برای جلوگیری از اجرای طرح صیانت داشته، درباره‌ی اهمیت کنشگری و نقش و تاثیرش در شرایط خاص ایران گفت‌وگو کردم و از پیش‌بینی‌اش درباره‌ی آینده‌ی اینترنت در کشور پرسیدم.
مرضیه ادهم

از همان نخستین روزهایی‌که زمزمه‌های تصویب و اجرای طرح صیانت به گوش رسید، مخالفت‌های مدنی و پرسشگری فعالان فضای دیجیتال آغاز شد. مرضیه ادهم یکی از کسانی‌است که هم در سمت مطالبه‌گری و پرسشگری از نهادهای حکمران اینترنت فعالیت دارد و هم به امر اثرگذار «آگاهی بخشی» مشغول است.

گفتگو با مرضیه را از شکل درگیر شدنش با مساله‌ی طرح صیانت آغاز کردم و به‌سمت تاثیر و اهمیت کنشگری برای اینترنت پیش بردم. در دل این گفت‌وگو به‌دنبال آن بودم که تاثیرهای عینی و ملموس مطالبه‌گری‌های ساختارمند را از زبان کسی‌که خود درگیر آن بوده بشنوم و بدانم برآمده از تجربه‌ی فعالیت‌ها و تعامل‌های مختلفی که داشته، آینده‌ی اینترنت در ایران را چگونه تصور یا پیش‌بینی می‌کند.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

پیش‌تر گفت‌وگوی مفصلی با حامد بیدی درباره‌ی مساله‌ی کنش‌گری داشتم و دیدگاه او را به‌عنوان شخصی که فعالیت مستمری در این عرصه داشته، گفت‌وگو کردم. این گفت‌وگو می‌تواند نقشی مکمل بر آن اپیزود داشته باشد.

مرضیه ادهم از فضایی جز اکوسیستم استارتاپی درگیر مطالبه‌گری اینرنت شده. او دکترای علوم ارتباطات دارد و در فضای آکادمیک به پژوهش در حوزه‌ی حاکمیت اینرنت مشغول است. مساله‌ی مرضیه، مقوله‌ی «ارتباط» است: فعلی که با طرح صیانت دچار نقصان می‌شود.

امتیاز بدهید!
1 بازخورد
  1. چقدر گفتگوی خوبی بود و چه حرف‌ها و نکات جذابی مطرح شد.
    پرداختن به بحث‌های رگولاتوری اینترنت،از جمله موضوعات مهمی است که خیلی لازمه در موردش صحبت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
امیر لطیفی

«شغل» مهم است؟ نگاهی تازه به فلسفه‌ی کار کردن | امیر لطیفی | توسعه دهنده نرم‌افزار

امیر لطیفی برنامه‌نویس است، اما هویت خود را در جهانی خارج از حوزه‌ی نرم‌افزار می‌جوید و تعریف می‌کند. با او که این‌روزها بیشتر از دنیای توسعه نرم‌افزار به وادی «فلسفه» اعتنا دارد، درباره‌ی فلسلفه‌ی کار کردن حرف زدم و نظرش را درباره‌ی اهمیت شغل و نقش‌اش در معنای زندگی جویا شدم.
ادامه
حسین مدنی مردم شناس

انسان شناس | حسین مدنی

وقتی عبارت مردم شناسی را در گوگل جستجو می‌کنی، آن‌را مترادف انسان شناسی نشان می‌دهد. موضوعی که حسین مدنی به عنوان یک مردم شناس با آن مخالف است. اگر شما هم مثل منِ پیش از این گفتگو، حوزه‌ی مردم شناسی را صرفا آکادمیک می‌دانید، این اپیزود را بشنوید تا از کارکردها و کاربردهایش در حوزه‌های دیگر، همچون کسب‌وکار مطلع شوید.
ادامه

ابوالمشاغل ۱ [قسمت ویژه] | سعید زاهدی

از این پس، هر سیزده قسمت یک‌بار، اپیزود ویژه‌ای خواهیم داشت با عنوان ابوالمشاغل. عنوان این اپیزودهای ویژه را از کتابی با همین عنوان، نوشته‌ی مرحوم نادر ابراهیمی برگزدیم که چندان بی‌ربط به ماهیت کارگاه هم نیست. در قسمت‌های ویژه، پیرامون مفهوم شغل حرف می‌زنیم و فارغ از عناوین شغلی، تجربه افرادی که مواجهه‌ی متفاوتی با اشتغال داشتند را می‌شنویم. سعید زاهدی اولین میهمان ابوالمشاغل است.
ادامه

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share