انسان شناس | حسین مدنی

وقتی عبارت مردم شناسی را در گوگل جستجو می‌کنی، آن‌را مترادف انسان شناسی نشان می‌دهد. موضوعی که حسین مدنی به عنوان یک مردم شناس با آن مخالف است. اگر شما هم مثل منِ پیش از این گفتگو، حوزه‌ی مردم شناسی را صرفا آکادمیک می‌دانید، این اپیزود را بشنوید تا از کارکردها و کاربردهایش در حوزه‌های دیگر، همچون کسب‌وکار مطلع شوید.
حسین مدنی مردم شناس

پانزدهمین گفتگوی پادکست کارگاه با آن‌چه پیش‌تر تجربه کردم، یک تفاوت عمده داشت. حسین مدنی را از سال‌های دور می‌شناختم و همیشه سر درآوردن از مسیر شغلی پرپیچ‌وخم‌اش و ارتباطش با حوزه‌ی انسان شناسی برایم جذاب بود. با او به عنوان یک انسان شناس گفت‌وگو کردم، اما بیشتر درباره‌ی جهان‌بینی‌اش در حوزه‌ی تخصصی و شغلی‌اش گپ زدیم.

در این گفت‌وگوی ۲ ساعته درباره‌ی رشته انسان شناسی و تاریخچه‌اش صحبت کردیم، از تفاوت‌ها و البته شباهت‌هایش با رشته‌های جامعه‌شناسی و مردم شناسی گفتیم و در نهایت، بیشتر درباره‌ی کاربردهای متنوعی که در حوزه‌های مختلف و غیر دارد بحث کردیم.


درباره حسین مدنی

حسین مدنی تحصیلات‌اش را در رشته‌ی روزنامه‌نگاری آغاز کرده و آن‌طور که خودش می‌گوید، در همان یکی-دو سال آغازین تحصیل، بر اثر خواندن یک مقاله در مجله‌ی نشنال جئوگرافی با رشته‌ی انسان شناسی آشنا به آن علاقه‌مند می‌شود. علاقه‌ای که او را به هندوستان می‌کشاند تا تحصیلاتش تا مقطع دکتری در همین رشته ادامه دهد.

حسین مشاغل مختلفی را تجربه کرده که حداقل عنوان هیچ‌کدام با تخصص یک انسان‌شناس جور در نمی‌آید: سردبیری مجله‌ی نشنال جئوگرافیک، کار در موزه فناوری، راهبری رویدادهای فصلی سار و بعدتر، کار در حوزه‌ی طراحی محصول! اما همانطور که در این گفت‌وگو به آن مفصلا پرداخته می‌شود، انسان شناسی را به عنوان یک شغل که یک تخصص نیز می‌توان نگاه کرد و از آن در حوزه‌ها و رشته‌های گوناگون استفاده کرده.

حسین مدنی این‌روزها مشغول کار و مطالعه در حوزه‌ی کشاورزی مدرن است و به‌زودی بناست با رویکردی انسان شناسانه، کسب‌وکاری تازه در این عرصه ایجاد کند. توضیحات بیشتر دوره‌ای که حسین مدنی در حوزه‌ی انسان شناسی برگزار می‌کند را می‌توانید از سایت او ببینید.


شنیدن کارگاه

برای شنیدن کارگاه می‌توانید از پلیر بالای همین صفحه استفاده کنید. گزینه و راه بهتر آن است که از طریق صفحه‌ی شنیدن، پادکست را در یکی از اپلیکیشن‌های پادکست مثل کست‌باکس دنبال کنید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
کتاتون سپهری مربی منتور کارآفرینی

منتور و مربی کارآفرینی | کتایون سپهری | کارآفرینی برای اقشار آسیب‌پذیر: بیم‌ها و امیدها

کتایون سپهری برای همه‌ی کسانی که در فضای کارآفرینی ایران فعال‌اند، به عنوان فردی پرانرژی و فعال شناخته شده‌ست. او در رویدادهای پرشماری به عنوان منتور و یا داور فعال بوده و در سال‌های اخیر بیشتر بر توسعه‌ی کارآفرینی روستایی و اقشار آسیب‌پذیر متمرکز بوده. در این گفتگو پیرامون مسیر شغلی او گپ زدیم و از تجربه‌های جذابش در این سه دهه شنیدیم.
ادامه
مرضیه ادهم

کنش‌گری برای اینترنت: بودن یا نبودن؟ | مرضیه ادهم | پژوهشگر فضای مجازی

مرضیه ادهم، کنشگر اینترنت و پژوهشگر فضای مجازی است و به‌شکلی تخصصی در حوزه‌ی «حاکمیت اینترنت» مطالعه و تحقیق می‌کند. با او که تجربه‌ی تعامل با نهادهای قانون‌گذار و حکمران اینترنت را برای جلوگیری از اجرای طرح صیانت داشته، درباره‌ی اهمیت کنشگری و نقش و تاثیرش در شرایط خاص ایران گفت‌وگو کردم و از پیش‌بینی‌اش درباره‌ی آینده‌ی اینترنت در کشور پرسیدم.
ادامه
امیر لطیفی

«شغل» مهم است؟ نگاهی تازه به فلسفه‌ی کار کردن | امیر لطیفی | توسعه دهنده نرم‌افزار

امیر لطیفی برنامه‌نویس است، اما هویت خود را در جهانی خارج از حوزه‌ی نرم‌افزار می‌جوید و تعریف می‌کند. با او که این‌روزها بیشتر از دنیای توسعه نرم‌افزار به وادی «فلسفه» اعتنا دارد، درباره‌ی فلسلفه‌ی کار کردن حرف زدم و نظرش را درباره‌ی اهمیت شغل و نقش‌اش در معنای زندگی جویا شدم.
ادامه
Total
0
Share