پانزدهمین گفتگوی پادکست کارگاه با آنچه پیشتر تجربه کردم، یک تفاوت عمده داشت. حسین مدنی را از سالهای دور میشناختم و همیشه سر درآوردن از مسیر شغلی پرپیچوخماش و ارتباطش با حوزهی انسان شناسی برایم جذاب بود. با او به عنوان یک انسان شناس گفتوگو کردم، اما بیشتر دربارهی جهانبینیاش در حوزهی تخصصی و شغلیاش گپ زدیم.
در این گفتوگوی ۲ ساعته دربارهی رشته انسان شناسی و تاریخچهاش صحبت کردیم، از تفاوتها و البته شباهتهایش با رشتههای جامعهشناسی و مردم شناسی گفتیم و در نهایت، بیشتر دربارهی کاربردهای متنوعی که در حوزههای مختلف و غیر دارد بحث کردیم.
درباره حسین مدنی
حسین مدنی تحصیلاتاش را در رشتهی روزنامهنگاری آغاز کرده و آنطور که خودش میگوید، در همان یکی-دو سال آغازین تحصیل، بر اثر خواندن یک مقاله در مجلهی نشنال جئوگرافی با رشتهی انسان شناسی آشنا به آن علاقهمند میشود. علاقهای که او را به هندوستان میکشاند تا تحصیلاتش تا مقطع دکتری در همین رشته ادامه دهد.
حسین مشاغل مختلفی را تجربه کرده که حداقل عنوان هیچکدام با تخصص یک انسانشناس جور در نمیآید: سردبیری مجلهی نشنال جئوگرافیک، کار در موزه فناوری، راهبری رویدادهای فصلی سار و بعدتر، کار در حوزهی طراحی محصول! اما همانطور که در این گفتوگو به آن مفصلا پرداخته میشود، انسان شناسی را به عنوان یک شغل که یک تخصص نیز میتوان نگاه کرد و از آن در حوزهها و رشتههای گوناگون استفاده کرده.
حسین مدنی اینروزها مشغول کار و مطالعه در حوزهی کشاورزی مدرن است و بهزودی بناست با رویکردی انسان شناسانه، کسبوکاری تازه در این عرصه ایجاد کند. توضیحات بیشتر دورهای که حسین مدنی در حوزهی انسان شناسی برگزار میکند را میتوانید از سایت او ببینید.
شنیدن کارگاه
برای شنیدن کارگاه میتوانید از پلیر بالای همین صفحه استفاده کنید. گزینه و راه بهتر آن است که از طریق صفحهی شنیدن، پادکست را در یکی از اپلیکیشنهای پادکست مثل کستباکس دنبال کنید.