انسان شناس | حسین مدنی

وقتی عبارت مردم شناسی را در گوگل جستجو می‌کنی، آن‌را مترادف انسان شناسی نشان می‌دهد. موضوعی که حسین مدنی به عنوان یک مردم شناس با آن مخالف است. اگر شما هم مثل منِ پیش از این گفتگو، حوزه‌ی مردم شناسی را صرفا آکادمیک می‌دانید، این اپیزود را بشنوید تا از کارکردها و کاربردهایش در حوزه‌های دیگر، همچون کسب‌وکار مطلع شوید.
حسین مدنی مردم شناس

پانزدهمین گفتگوی پادکست کارگاه با آن‌چه پیش‌تر تجربه کردم، یک تفاوت عمده داشت. حسین مدنی را از سال‌های دور می‌شناختم و همیشه سر درآوردن از مسیر شغلی پرپیچ‌وخم‌اش و ارتباطش با حوزه‌ی انسان شناسی برایم جذاب بود. با او به عنوان یک انسان شناس گفت‌وگو کردم، اما بیشتر درباره‌ی جهان‌بینی‌اش در حوزه‌ی تخصصی و شغلی‌اش گپ زدیم.

در این گفت‌وگوی ۲ ساعته درباره‌ی رشته انسان شناسی و تاریخچه‌اش صحبت کردیم، از تفاوت‌ها و البته شباهت‌هایش با رشته‌های جامعه‌شناسی و مردم شناسی گفتیم و در نهایت، بیشتر درباره‌ی کاربردهای متنوعی که در حوزه‌های مختلف و غیر دارد بحث کردیم.


درباره حسین مدنی

حسین مدنی تحصیلات‌اش را در رشته‌ی روزنامه‌نگاری آغاز کرده و آن‌طور که خودش می‌گوید، در همان یکی-دو سال آغازین تحصیل، بر اثر خواندن یک مقاله در مجله‌ی نشنال جئوگرافی با رشته‌ی انسان شناسی آشنا به آن علاقه‌مند می‌شود. علاقه‌ای که او را به هندوستان می‌کشاند تا تحصیلاتش تا مقطع دکتری در همین رشته ادامه دهد.

حسین مشاغل مختلفی را تجربه کرده که حداقل عنوان هیچ‌کدام با تخصص یک انسان‌شناس جور در نمی‌آید: سردبیری مجله‌ی نشنال جئوگرافیک، کار در موزه فناوری، راهبری رویدادهای فصلی سار و بعدتر، کار در حوزه‌ی طراحی محصول! اما همانطور که در این گفت‌وگو به آن مفصلا پرداخته می‌شود، انسان شناسی را به عنوان یک شغل که یک تخصص نیز می‌توان نگاه کرد و از آن در حوزه‌ها و رشته‌های گوناگون استفاده کرده.

حسین مدنی این‌روزها مشغول کار و مطالعه در حوزه‌ی کشاورزی مدرن است و به‌زودی بناست با رویکردی انسان شناسانه، کسب‌وکاری تازه در این عرصه ایجاد کند. توضیحات بیشتر دوره‌ای که حسین مدنی در حوزه‌ی انسان شناسی برگزار می‌کند را می‌توانید از سایت او ببینید.


شنیدن کارگاه

برای شنیدن کارگاه می‌توانید از پلیر بالای همین صفحه استفاده کنید. گزینه و راه بهتر آن است که از طریق صفحه‌ی شنیدن، پادکست را در یکی از اپلیکیشن‌های پادکست مثل کست‌باکس دنبال کنید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط

ابوالمشاغل ۱ [قسمت ویژه] | سعید زاهدی

از این پس، هر سیزده قسمت یک‌بار، اپیزود ویژه‌ای خواهیم داشت با عنوان ابوالمشاغل. عنوان این اپیزودهای ویژه را از کتابی با همین عنوان، نوشته‌ی مرحوم نادر ابراهیمی برگزدیم که چندان بی‌ربط به ماهیت کارگاه هم نیست. در قسمت‌های ویژه، پیرامون مفهوم شغل حرف می‌زنیم و فارغ از عناوین شغلی، تجربه افرادی که مواجهه‌ی متفاوتی با اشتغال داشتند را می‌شنویم. سعید زاهدی اولین میهمان ابوالمشاغل است.
ادامه
مسعود زمانی

مسعود زمانی | معاون نوآوری فناپ | چشم انداز اکوسیستم دیجیتال ایران

مسعود زمانی معاون فناوری فناپ است. او در سال‌های اخیر، تمرکز ویژه‌ای بر مطالعات بین نسلی داشته و همواره تلاش کرده تا با نگاهی آینده‌پژوهانه، ترندهای فناوری را پیش از موعد شناسایی کند. با او درباره‌ی شرایط حال حاضر ایران از منظر فناوری و کسب‌وکاری گفت‌وگو کردم و نظرش را درباره‌ی آتیه‌ی قابل پیش‌بینی جویا شدم. گفت‌وگوی‌مان سمت‌وسوی مختلف داشت. فکر می‌کنم شنیدنش می‌تواند برای همگان جذاب باشد.
ادامه
بهروز نوری مترجم کتاب اقتصاد شادکامی

اقتصاد شادکامی: نگاهی تازه به مفاهیم ثروت و بهروزی | بهروز نوری | مترجم، مدیر بخش انرژی موسسه منابع جهان

ثروت چیست؟ شادکامی و بهروزی به‌ چه معناست؟ رقابت یعنی چه؟ این‌ها، برخی از سوالاتی است که نویسنده‌ی کتاب اقتصاد شادکامی یعنی مارک آنیلیسکی سعی بر پاسخ‌شان دارد. با نگاهی جدی و عمیق به مساله‌ی محیط زیست و تغییرات اقلیمی. بهروز نوری با دغدغه‌های «سبز» خود این اثر را ترجمه و روانه‌ی بازار کتاب کرده. با او درباره‌ی این کتاب و مسیر شغلی و زندگی‌اش که وام‌دار و متاثر از این اثر است، گفت‌وگو کردم.
ادامه

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share