چگونه مدیر شبکه های اجتماعی شویم؟ راهنمای مسیر شغلی مدیر شبکه های اجتماعی در ایران

مسیر شغلی مدیر شبکه های اجتماعی

مدیر شبکه های اجتماعی فردی متخصص است که فعالیت‌های محتوایی یک کسب و کار یا شخص را در رسانه‌های مثل اینستاگرام، تویتر و لینکدین مدیریت می‌کند. در حال حاضر این نقش اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است، زیرا بسیاری از کسب و کارها یا شخصیت‌ها از رسانه‌های اجتماعی برای تعامل با مخاطبان خود استفاده می‌کنند.

خود شما، احتمالا چند یا چنده اکانت مختلف از برندهایی که دوست‌شان دارید را در اینستاگرام دنبال می‌کنید. پشت آن اکانت، معمولا یک تیم حضور دارد که کار تعیین محتوا، به‌روزرسانی صفحه و سایر امور مرتبط را انجام می‌دهند. مدیر شبکه های اجتماعی تصمیم‌گیرنده‌ی اصلی همه‌ی اتفاقا پشت صحنه‌ی آن اکانت است.

آنچه در ادامه می‌خوانید از مقاله‌ای تحت عنوان how to become a social media manager از سایت معتبر indeed آمده است که البته به فراخور اقتضاعات بازار کار ایران بهینه شده. اگر فکر می‌کنید شغل مدیریت شبکه های اجتماعی برای‌تان جذاب است و می‌خواهید در این حرفه مشغول به‌کار شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.


از آنجایی که دسترسی به رسانه‌های اجتماعی آسان است، بسیاری از مردم تصور می‌کنند که مدیر شبکه های اجتماعی کار ساده‌ای را در پیش‌رو دارد. اما واقعیت این است که این حرفه در مقیاس بزرگ، کاری تخصصی و پیچیده است که نیاز به آشنایی با مفاهیم مختلفی همچون استراتژی شبکه‌های اجتماعی و تحلیل داده دارد.

در این مقاله ما درباره آنچه مدیران شبکه های اجتماعی انجام می‌دهند و مهارت‌هایی که باید به آن مسلط شوند، صحبت می‌کنیم تا شما بتوانید با نحوه انجام کار آن‌ها بیشتر آشنا شوید.


امیرحسین متین

از مدیر شبکه‌های اجتماعی چه انتظاراتی داشته باشیم؟ | امیرحسین متین | مدیر ارشد شبکه‌های اجتماعی مگنت

امیرحسین متین از قدیمی‌های فضای حوزه‌ی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی در ایران است. در برندهایی همچون کاله و دیجی‌کالا کار کرده و حالا، تجربه‌ی این صنعت را از سمت دیگری، یعنی آژانس شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کند. با او درباره‌ی فضای کاری یک مدیر شبکه‌های اجتماعی حرف زدم و سعی کردم از میان…

مدیر شبکه های اجتماعی چه کار می‌کند؟

وظایف مدیر شبکه های اجتماعی چیست؟

مدیر شبکه های اجتماعی فردی است که در بخش ارتباطات، بازاریابی یا روابط عمومی یک سازمان فعالیت می‌کند و سعی دارد تا یک کسب و کار، محصول یا برند را به خوبی در رسانه‌های اجتماعی مطرح کند. رسانه‌های اجتماعی از سرعت بالایی برخوردار هستند و مدیران رسانه‌های اجتماعی باید دارای سرعت‌عمل بالایی در پاسخ‌گویی یا انتشار محتوا باشند.

تقریبا می‌توان گفت تمامی صنایع با استفاده از رسانه‌های اجتماعی به جذب و حفظ مشتریان خود می‌پردازند. وظایف یک مدیر شبکه های اجتماعی عبارت است از:

  • ایجاد تقویم‌های محتوایی بر اساس زمان و کانال انتشار
  • نظارت بر انتشار به موقع محتواها در کانال‌های تعیین‌شده
  • پاسخگویی به نظرات و بازخوردهای کاربران
  • ایجاد کمپین‌های مختلف برای توسعه برند یا معرفی محصول
  • کنترل عملکرد کمپین‌ها با توجه به معیارهای هم‌چون نرخ تعامل یا نرخ ROI
  • مشارکت در طراحی استراتژی‌های بصری
  • ارائه گزارشات به مدیران برای طراحی استراتژی‌های سازمانی
  • رعایت برندبوک برای حفظ یکنواختی پیام‌های یک شرکت در رسانه‌های اجتماعی
  • رصد ترندهای روز

درآمد مدیر شبکه های اجتماعی چقدر است؟

مقدار میانگین حقوق یک مدیر شبکه های اجتماعی  ۴۴۷۴۱ دلار در سال است. محدوده حقوق برای مدیران رسانه‌های اجتماعی بین ۱۴۰۰۰ تا ۱۰۵۰۰۰ دلار در سال متغیر است.  عواملی که می‌توانند بر روی حقوق یک مدیر رسانه‌های اجتماعی تاثیر بگذارد:

  • تجربه
  • سطح تحصیلات
  • نوع شرکت یا حتی صنعت
  • موقعیت جغرافیایی

البته این اعداد، احتمالا با آن‌چه به عنوان حقوق مدیر شبکه های اجتماعی در ایران پرداخت می‌شود، تفاوت فاحشی دارد! با در نظر گرفتن آمارها و گزارش‌هایی که از رنج درآمد مدیران شبکه های اجتماعی در ایران منتشر شده است، می‌تواند محدود درآمد این متخصصان را بین ۷ تا ۲۰ میلیون تومان در ماه در نظر گرفت. پارامترهایی که کمی بالاتر عنوان شد، در ایران نیز مصداق دارد و می‌تواند بر درآمد افراد اثر مستقیم بگذارد.


چگونه مدیر شبکه های اجتماعی شویم؟

برای تبدیل شدن به یک مدیر شبکه های اجتماعی مراحل زیر را دنبال کنید:

توجه به استراتژی در مدیریت شبکه های اجتماعی

مدیر شبکه های اجتماعی چه وظایفی دارد؟
تدوین استراتژی شبکه های اجتماعی یکی از وظایف مدیر شبکه های اجتماعی است

افسانه‌ای وجود دارد که تمامی جوانان با توجه به داشتن دوربین بر روی تلفن همراه خود و آشنایی با پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی می‌توانند تبدیل به یک مدیر در این رسانه‌ها شوند. اما واقعیت این است که بدون داشتن یک استراتژی درست موفقیت امکان‌پذیر نیست.

اگر شما علاقه‌مند هستید که یک مدیر شبکه های اجتماعی شوید، بهتر است در شروع به سراغ دوستان یا اعضای خانواده بروید که صاحب یک کسب و کار کوچک هستند. از آن‌ها اطلاعاتی درباره اینکه چرا قصد دارند در رسانه‌های اجتماعی فعالیت کنند به‌دست آورید. این دانش ساده می‌تواند به شما در پیدا کردن یک نگرش کمک کند.

برای اینکه بتوان در یک پلتفرم رسانه‌های اجتماعی موفق شد باید با ارزش‌ها و سبک محتوا‌هایی که می‌توانند به اهداف یک برند کمک کنند آشنایی پیدا کنید. کسب تجربه در زمینه استراتژی رسانه‌های اجتماعی می‌تواند زمینه‌های فکری خوبی را برای علاقه‌مندان به شغل مدیر شبکه های اجتماعی ایجاد کند.


کسب مدرک یا کسب تجربه کاری مرتبط

اگرچه مدیر رسانه‌های اجتماعی نیاز به مدرک دانشگاهی ندارد اما بسیاری از کارفرمایان ترجیح می‌دهند که از افرادی استفاده کنند که با مفاهیم کسب و کار، بازاریابی، تبلیغات، روابط عمومی و ارتباطات آشنایی داشته باشند. فارغ‌التحصیلان رشته‌های روانشناسی نیز با توجه به شناختی که از رفتارشناسی و طرز فکر مشتریان دارند می‌توانند گزینه مناسبی برای پست مدیر شبکه های اجتماعی محسوب شوند.

استفاده از دوره‌های آموزشی مدیریت شبکه های اجتماعی و همچنین دوره‌های کارآموزی می تواند زمینه را برای یادگیری بیشتر فراهم کند. دوره‌های رایگان در Coursera، Udemy و Google می‌تواند به یک مدیر شبکه های اجتماعی کمک کند تا دانش روز در این حوزه را فرا بگیرد.

فالوور‌های خود را داشته باشید و محتوای استراتژیک منتشر کنید!

داشتن یک پیج شخصی یا کسب و کاری که در آن بتوانید تعامل خوبی با مخاطبان‌تان داشته باشید بر روی افزایش توانایی شما در مدیریت شبکه های اجتماعی تاثیر می‌گذارد. داشتن یک استراتژی محتوا در رسانه‌های شخصی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید تکنیک‌های مختلفی را برای تقویت مهارت‌های خود به کار ببرید. شناخت شخصیت برند و استفاده از هویت بصری مرتبط با پرسونای مخاطبان از جمله مواردی است که باید آن را مدنظر قرار دهید.

آنالیز اطلاعات در شبکه های اجتماعی را بیاموزید!

مدیر شبکه های اجتماعی باید با آنالیز داده‌ها برای کنترل عملکرد کمپین‌ها و حفظ کارایی محتواها آشنا شود. آنالیز رسانه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا امکان سنجش نتایج پست‌های انتشار یافته و نیاز مخاطبان را به‌دست آورید.

اطلاعاتی که از بررسی دنبال‌کنندگان، بازدید از صفحه، کلیک‌ها، لایک‌ها، اشتراک‌گذاری، نظرات و… به‌دست می‌آورید به شما فرصتی برای بهبود فعالیت در رسانه‌های اجتماعی می‌دهد.

خوشبختانه ابزارهای زیادی هستند که می‌توان با کمک آن‌ها به تجزیه و تحلیل رسانه‌های اجتماعی پرداخت. مدیر رسانه‌های اجتماعی در دوران کارآموزی یا در دوره‌های آموزشی با تعداد زیادی از این ابزارها آشنا خواهد شد که بر حسب نیاز می تواند از آن‌ها استفاده کند.

نیاز به آموزش مستمر برای یک مدیر رسانه‌های اجتماعی

رشد سریع پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی موجب می‌شود تا یک مدیر نیاز به آموزش مستمر داشته باشد. مهارت‌های تجزیه و تحلیل، تحقیق، توسعه ارتباطات و شناخت مسئله از جمله موضوعاتی است که در آموزش باید مدنظر قرار گیرند.

آموزش استفاده از ابزارهای انتشار محتوا، مانیتورینگ و سوشال‌لیسنینگ برای یک مدیر رسانه‌های اجتماعی ضروری است. استفاده از سایت‌های منبع مانند hubspot، hootsuite و sprout social می‌تواند به آموزش هدفمند مدیران رسانه‌های اجتماعی کمک کند.

نمونه کار آنلاین بسازید

زمانی که برای استخدام شدن در شغل مدیر شبکه های اجتماعی وارد جلسه مصاحبه می‌شوید، ممکن است از شما نمونه کار خواسته شود. شما می‌توانید نمونه کارهایی از مشتریان قبلی یا حتی حساب‌های شخصی که با مدیریت آن‌ها می‌پردازید را به کارفرما ارائه دهید تا متوجه توانمندی شما شوند.

نکته حرفه‌ای: داشتن یک سایت شخصی با کمک وردپرس می‌تواند به شما این امکان را بدهد که به بیان تجربیات و مهارت‌هایی که دارید در آن بپردازید. همچنین لینکدین یک گزینه عالی برای اشتراک‌گذاری رزومه کاری شما است.

شرکت‌های مطرح در صنعت خود را دنبال کنید

برندهای برتر در صنعت خود یا صنایع دیگر را زیر نظر بگیرید و با تحلیل عملکرد آن‌ها نکاتی را بیاموزید. برای اینکه بتوانید به نتیجه مطلوب برسید یک برند را در پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی بررسی کنید تا بتوانید پیام‌های تبلیغات یا بازاریابی آن‌ها را کامل دریافت کنید.

سوالات متداول در مورد مدیر شبکه های اجتماعی

در اینجا به سوالات متداولی می‌پردازیم که برای تبدیل شدن به یک مدیر رسانه اجتماعی موفق به آن‌ها نیاز داریم:

آیا مدیر شبکه های اجتماعی از طرف یک کسب و کار به انتشار محتوا می‌پردازد؟

برخی از مدیران رسانه‌های اجتماعی به صورت مستقل برای چند بیزینس کار می‌کنند و کمپین‌ها و محتواهایی را برای اشتراک‌گذاری تولید می‌کنند. در بیشتر موارد آن‌ها این محتوا را از طرف صاحبان کسب و کار ارسال می‌کنند، اما این بستگی به خواست هر مشتری دارد. برخی از مدیران کسب و کاری ترجیح می‌دهند کنترل پروفایل را خود برعهده بگیرند و مدیر رسانه‌های اجتماعی فقط کنترل کمپین‌ها را انجام دهد.

یک مدیر شبکه های اجتماعی به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

برخی از مهارت‌های رایج برای مدیران رسانه‌های اجتماعی:

  • آشنایی با املا و دستور زبان:آشنایی کامل با املای درست و دستور زبان عالی بسیار مهم است تا شرکتی که در رسانه‌های اجتماعی مدیریت آن را برعهده دارید حرفه‌ای به‌نظر آید.
  • مدیریت زمان: مدیران رسانه‌های اجتماعی، باید بتوانند زمان خود را مدیریت کنند. این مساله برای  کسانی که به صورت فریلنسری برای چندین مشتری کار می‌کنند، اهمیت بیشتری می‌یابد. این مهارت تضمین می‌کند که آنها محتوا را در مناسب‌ترین زمان منتشر کنند.
  • خدمات مشتری: این مهارت، مدیران رسانه‌های اجتماعی را قادر می‌سازد تا به نظرات مثبت یا منفی پاسخ مناسبی دهند. خدمات مشتری کمک می‌کند تا امکان معرفی درست برند وجود داشته باشد.
  • دید بصری: بسیاری از مدیران رسانه‌های اجتماعی برای تولید محتوا با طراحان گرافیک کار می‌کنند. اما برخی از آن‌ها محتوا را خود تولید می‌کنند، به همین دلیل مهم است که دید بصری به تولید محتوا داشته باشند.

مدیران شبکه های اجتماعی در چه صنایعی کار می‌کنند؟

استفاده از رسانه‌های اجتماعی در همه صنایع رایج است، بنابراین شرکت‌ها در بسیاری از حوزه‌های مختلف برای مدیریت و اشتراک محتوا با یک مدیر رسانه‌های اجتماعی همکاری می‌کنند. شما به‌عنوان یک مدیر رسانه‌های اجتماعی می‌توانید در صنعت تجارت آنلاین، خدمات غذایی و کافه‌گردی، رستوران‌ها، عتل و مهمان‌سراها، خدمات بهداشتی و درمانی، حمل و نقل، مسافرت، ساخت و ساز یا هر صنعتی دیگری فعالیت کنید.

همچنین می‌توانید یک تیم کاری خلاق برای خودتان داشته باشید یا در یک آژانس بزرگ فعالیت کنید که در  رسانه‌های اجتماعی تخصص دارند. شما ممکن است به یک مدیر بازاریابی دیجیتال گزارش دهید یا اگر با یک کسب و کار کوچک‌تر کار می‌کنید ممکن است مسئولیت سایر عناصر بازاریابی آن‌ها را هم برعهده بگیرید.

چه کسی در مدیریت شبکه های اجتماعی موفق است؟

فردی در مدیریت رسانه‌های اجتماعی موفق است که دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  1. از آنالیز داده‌ها هیجان‌زده شود؛
  2. به شناخت برند علاقه‌مند است و سعی کند از طریق کانال‌های مختلف به شناسایی آن بپردازد؛
  3. به پیش داوری درباره رسانه‌های اجتماعی نمی‌پردازد و بر اساس داده کار می‌کند؛
  4. کنجکاو است تا یاد بگیرد و از به کارگیری شیوه‌های جدید در کارش ترسی ندارد؛
  5. درک کاملی از استراتژی و تناسب کانال‌ها با هر رسانه اجتماعی دارد؛
  6. ارزش مخاطب را می‌داند و سعی می‌کند با توجه به نیاز مخاطب به تولید محتوا در رسانه‌های اجتماعی بپردازد؛

سخن پایانی

رسانه‌های اجتماعی به نسبت یک موضوع جدید هستند و هنوز تغییر و تکامل در آن‌ها ادامه دارد. به همین دلیل یک مدیر رسانه‌های اجتماعی باید با مفاهیم بازاریابی بلادرنگ آشنا باشد و قدرت بالایی در تصمیم‌گیری و ایجاد تغییرات در فرآیندها داشته باشد تا بتواند نتیجه لازم را بگیرد.

امتیاز بدهید!
1 بازخورد
  1. بیشتر کسب و کارها از مدیر شبکه های اجتماعی میخوان که همه کار براشون انجام بده. از تولید محتوا و طراحی گرفته تا جذب فالوور و تبلیغات و… همه هم عجله دارن و میخوان خیلی زود و فوری به نتیجه برسن! وقتی هم بهشون میگی که کار روی اینستاگرام به زمان نیاز داره چپ چپ نگات میکنن!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
دورکاری به زبان آدمیزاد! شرایط کار ریموت و کار از خانه

دورکاری به زبان آدمیزاد! زیر و بم دورکاری و راهنمایی جامع برای کار از خانه

دورکاری در ایران در چند سال گذشته، شدت بیشتری یافته. در این مقاله‌ی طولانی سعی کردیم به همه‌ی جوانب این شیوه‌ی کار کردن نگاهی بی‌اندازیم و از زاویه دید کارفرما و کارکنان، مزایای دورکاری و معایت‌اش را بررسی کنیم. همچنین پیشنهادهایی برای اجرای هرچه بهتر آن ارائه کردیم که بتواند سهولت بیشتری را برای‌تان به همراه آورد.
ادامه
Total
0
Share