آگهی استخدامی بد را شناسایی کنیم! | ۵ اشتباه رایج در آگهی های شغلی

آگهی استخدامی

یکی از گلایه‌های معمول تیم‌های منابع انسانی، دریافت رزومه های نامربط است. هرچند، متاسفانه کم نیستند کارجوهایی که بدون دقت به توضیحات و شرح مندرج در در آن رزومه‌شان را ارسال می‌کنند، اما به همان میزان می‌توان شرح شغلی اشتباه و آگهی استخدامی نارکارآمد نیز پیدا کرد.

به عقیده‌ی من، یکی از عواملی که موجب می‌شود یک آگهی استخدامی به یک آگهی استخدامی بد بدل شود آن است که آن‌ها را کسانی می‌نویسند که از آخرین مصاحبه‌ای که خودشان در مقام کارجو حضور داشتند، زمان زیادی گذشته.

شاید دوستان فعال در حوزه‌ی منابع انسانی مخالف باشند اما، من فکر می‌کنم که عدم توجه به اضطراب طبیعی کارجویان و بسنده کردن به جملات کلی و کلیشه‌ای، چرخه‌ی استخدام را -چه برای کارجو و چه کارفرما- با مشکلات عدیده‌ای همراه می‌کند.

عامل دیگری که موجب می‌شود یک آگهی استخدامی از «سلامت» تهی شود آن است که، کمتر اعتنایی به اهمیت‌اش می‌شود. معمولا در فرایند استخدام و تعریف و ایجاد یک موقعیت شغلی کمترین زمان صرف تامل روی شرح آن شغل می‌شود و به این فکر نمی‌شود که همین چند سطر، اولین برخورد سازمان را با کارجو -و احتمالا همکار آینده‌شان- پدید می‌آورد.


بهرحال، چه کارجو باشید و چه نوکارجو، فرصت‌های شغلی بسیاری پیش روی شماست. این حق شماست که بخواهید در سازمانی استاندارد و برخوردار از حداقل‌های حرفه‌ای مشغول شوید. در ادامه، پس از بررسی چندصد آگهی استخدامی در سایت‌های کاریابی، ایرادهای رایجی که در نگارش‌شان به چشم می‌آید را فهرست کردیم که در بررسی موقعیت‌های شغلی دیگر در نظر بگیرد.


آگهی های شغلی بد چه ویژگی‌هایی دارند؟

همان‌طور که ادب را می‌توان از بی‌ادب آموخت، می‌تواند شیوه‌ی صحیح نگارش شرح شغلی را نیز از دل آگهی‌های اشتباه -که کمیت‌شان بیشتر است- پیدا کرد. طبعا، می‌تواند این فهرست را گسترده‌تر کرد و پارامترهای دیگر را نیز به آن افزود. اگر مورد دیگری به نظرتان می‌آید، در بخش نظرات بنویسید تا به متن اضافه کنیم. باشد که برای دیگران هم مفید واقع شود.


عنوان مشخصی ندارند

شاید باورش سخت باشد اما، برخی از آگهی های شغلی -خاصه آن‌هایی که در گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی منتشر می‌شوند- عنوان شغلی درشان درج نشده است. بله، برخی از کارها را نمی‌توان در یک عنوان شغلی خلاصه کرد و یحتمل به شرح و توضیح بیشتری نیاز باشد، اما این دلیل نمی‌شود که عنوان و یا حداقل حدود عنوان شغلی مد نظر را در آگهی قید نکنید.

طبیعتا نوشتن «به همکاری جدید برای بخش اداری نیاز داریم» و قطار کردن چند مسئولیت در ذیل آن، نمی‌تواند نقطه‌ی آغاز درستی برای یک همکاری حرفه‌ای باشد


تناسبی بین عنوان و شرح شغلی وجود ندارد

ممکن است در عنوان شغلی از عبارتی مشخص استفاده شده باشد، اما شرح شغلی درج شده تناسبی با آن عنوان نداشته باشد. اگر با آگهی استخدامی برای جذب مدیر بازاریابی مواجه شدید در شرح مسئولیت‌های‌اش، رسیدگی به اموری خارج از مسئولیت‌های متعارف آن را یافتید، احتمالا باید از آن پیشنهاد شغلی عبور کنید.

خوشبختانه منابع فارسی و انگلیسی بسیاری وجود دارد که می‌تواند در آن حدود اختیارات، مسئولیت‌ها و وظایف مشاغل مختلف را مرور کنید. پیشنهاد می‌کنم که اگر بنای مصاحبه دارید، پیش از حضور در جلسه، نگاهی به شرح شغلی حرفه و سمت شغلی مد نظرتان بی‌اندازید.


چند حرفه را با هم ادغام کرده‌اند

خطای مرسوم دیگر، انتظار انجام مسئولیت‌های چند نفر توسط یک نفر. کارشناس تولید محتوا شرح شغلی مشخص خود را دارد که در آن «طراحی المان‌های گرافیکی» جایی ندارد!

اگر با آگهی استخدامی ای مواجه شدید که در آن تخصص‌های مختلف (و نامرتبطی) را درج کرده بودند، پیشنهاد می‌شود که از خیر آن شغل بگذرید. اما اگر خواستید در مصاحبه‌اش شرکت کنید، حتما در همان جلسه‌ی نخست مصاحبه درباره‌ی تناسب بین درخواست‌های مطرح شده با عنوان شغلی سوال کنید.


قوانین را جای مزایا جلوه می‌دهند

بیمه‌ی تامین اجتماعی، عیدی و سنوات، از جمله «الزامات»‌ شرکت‌ها برای استخدام است و طبعا، نمی‌تواند جای «مزایا» در آگهی استخدامی درج شود.


شرح مسئولیت‌های ناواضح

شما به عنوان کارجو، حق دارید که پیش از اقدام به ارسال رزومه، بدانید که برای چه شغلی و با چه مسئولیت‌هایی بنای مصاحبه دارید. اگر پس از خواندن بخش مسئولیت‌های آگهی استخدامی نتوانستید یک روز کاری خود را تصور کنید، احتمال آن وجود دارد که توضیحات ناقص و یا ناکارآمدی درج شده باشد.

۴/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
نوشتن رزومه کاری به زبان آدمیزاد

رزومه نوشتن به زبان آدمیزاد! یک راهنمای پُر و پیمان برای نوشتن رزومه کاری

شاید فکر کنید که نوشتن رزومه کاری آن‌قدرها هم نباید چیز مهمی باشد که بخواهید یک مطلب طول و طویل را بابتش بخوانید. اگر این‌چنین فکر می‌کنید، بیشتر از بقیه به خواندن ادامه‌ی این مقاله نیاز دارید! نیم ساعت وقت صرف خواندن این برگه کنید و شانس استخدام خود را به شکل معناداری افزایش دهید.
ادامه
Total
0
Share