هوش مصنوعی تا کجا پیش می‌رود؟ | فرهود اطاعتی | مهندس یادگیری ماشین

فرهود اطاعتی مهندس یادگیری ماشین است و همینک به عنوان تیم لید MLOps در شرکت AIMedic کار می‌کند. با او درباره‌ی مفهوم یادگیری ماشین و آینده قابل پیش‌بینی هوش مصنوعی و کاربردهای احتمالی‌اش در آینده گپ زدم.
فرهود اطاعتی

هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و بسیاری مفاهیم دیگر در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه به‌کار رفته‌اند. ظهور ChatGPT و سایر محصولاتی که با قدرت OpenAI به بازار آمده‌اند، موجب شده تا پرسش‌هایی اساسی درباره‌ی کاربردها، آینده و جایگاه هوش مصنوعی پدید آید. با فرهود اطاعتی درباره‌ی آینده‌ی این فناوری گپ زدم و از تجربه‌ی حرفه‌ای او در این حوزه پرسیدم.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

از استدلال تا استنتاج

کمتر کسی را می‌توان یافت که در نخستین مواجهه‌اش با ChatGPT یا midjourney احساس شگفتی نکرده باشد. واقعیت آن است که سرویس‌هایی که با قدرت OpenAI در ماه‌های اخیر به بازار معرفی شدند، سطحی تازه و مترقی‌تری از تجربه کاربری را از محصولات هوش مصنوعی به‌همراه آورده‌اند. سرعت رشد این سرویس‌ها، اقبال گسترده‌ی کاربران و طیف وسیعی از کاربردهایی که ارائه می‌کنند، پرسش‌های بی‌شماری را در بازار کار حرفه‌ای فراهم کرده که احتمالا پررنگ‌ترین‌اش آن است که چه مشاغلی را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

پیش‌تر و در گفت‌وگو با مهران ضیابری به شکلی متمرکزتر به این پرسش و پاسخ‌های احتمالی‌اش پرداختیم.حال و بعد از گذشت دوماه از آن گفت‌وگو، و جایگاه‌یابی بیشتر محصولات هوش مصنوعی، دوباره به این حوزه بازگشتم. این‌بار و در گفت‌وگو با فرهود اطاعتی تلاش کردم که قدری بهتر و عمیق‌تر، مفهوم و ماهیت این عرصه را بشناسم و از سازوکارهای عملیاتی آن سر در بیارم.

با فرهود درباره‌ی شکل «محتواسازی» و «نتیجه‌گیری» در محصولات هوش مصنوعی صحبت کردیم و قدری به تفاوت بین استدلال و استنتاج در خروجی‌های قابل مصرف این سرویس‌ها پرداختیم. از دل این تکه از صحبت‌مان، تلاش کردم که آینده‌ی قابل پیش‌بینی محصولات این حوزه را بفهمم و درک کنم که این خدمات تا چه سطحی پیشرفت خواهند کرد.


درباره فرهود اطاعتی

فرهود اطاعتی فارغ‌التحصیلی رشته‌ی برق-قدرت در مقطع کارشناسی از دانشگاه تهران است و همینک در مقطع ارشد همین دانشگاه در رشته‌ی برق-پزشکی تحصیل می‌کند. برنامه‌نویسی را از سال‌ها پیش آغاز کرده و در چند سال اخیر به حوزه‌ی هوش مصنوعی آمده است. همینک در شرکت AIMedic به عنوان MLOps Team lead مشغول به‌کار است.

AIMedic کسب‌وکاری مبتنی بر هوش مصنوعی است که در حوزه‌ی سلامت فعالیت می‌کند و می‌توان آن‌را یکی از استارتاپ‌های پیشروی در عرصه‌ی بهره‌گیری از این فناوری دانست.

اصلاحیه: در دقایق ۱۹ تا ۲۱ از این گفت‌گو، صحبتی درباره‌ی میزان سرمایه‌گذاری گوگل بر هوش مصنوعی شد. طبق اصلاحی که فرهود پس از گفت‌وگو انجام داد، تخمین میزان سرمایه‌گذاری گوگل در این حوزه حدود ۱۰ میلیون دلار است منبع

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
ماکان سپهری مدیر تحول دیجیتال بانک خاورمیانه

مدیر تحول دیجیتال | ماکان سپهری

تحول دیجیتال از آن دست کلیدواژه‌هاییست که ممکن است آن‌را به کرات شنیده باشید، اما کاربرد و معنای واقعی آن‌را -مثل من- ندانید. در این گفت‌وگوی یک‌ونیم ساعته، ماکان سپهری که بعد از یک سابقه‌ی چندساله در حوزه‌های مختلف فنی، حالا به عنوان مدیر تحول دیجیتال بانک خاورمیانه مشغول است، کارکرد این حوزه را با حوصله توضیح می‌دهد. شنیدن این قسمت برای افرادی با عقبه‌ی فنی و همچنین علاقه‌مند به کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری می‌تواند جذاب باشد.
ادامه
امیر لطیفی

«شغل» مهم است؟ نگاهی تازه به فلسفه‌ی کار کردن | امیر لطیفی | توسعه دهنده نرم‌افزار

امیر لطیفی برنامه‌نویس است، اما هویت خود را در جهانی خارج از حوزه‌ی نرم‌افزار می‌جوید و تعریف می‌کند. با او که این‌روزها بیشتر از دنیای توسعه نرم‌افزار به وادی «فلسفه» اعتنا دارد، درباره‌ی فلسلفه‌ی کار کردن حرف زدم و نظرش را درباره‌ی اهمیت شغل و نقش‌اش در معنای زندگی جویا شدم.
ادامه
Total
0
Share