«شغل» مهم است؟ نگاهی تازه به فلسفه‌ی کار کردن | امیر لطیفی | توسعه دهنده نرم‌افزار

امیر لطیفی برنامه‌نویس است، اما هویت خود را در جهانی خارج از حوزه‌ی نرم‌افزار می‌جوید و تعریف می‌کند. با او که این‌روزها بیشتر از دنیای توسعه نرم‌افزار به وادی «فلسفه» اعتنا دارد، درباره‌ی فلسلفه‌ی کار کردن حرف زدم و نظرش را درباره‌ی اهمیت شغل و نقش‌اش در معنای زندگی جویا شدم.
امیر لطیفی

آن‌کاری که در طول روز (و گاهی هم شب) به آن مشغولیم و به واسطه‌اش امرار معاش می‌کنیم، نقش مهمی در کیفیت، شکل و سبک زندگی‌مان دارند. اما تا چه میزان باید به این بخش از زندگی، اعتنا کرد و به آن اعتبار بخشید؟ اصلا کار حرفه‌ای باید چه جایگاهی در زندگی‌مان داشته باشد؟ هویتی که برای خود قائلیم تا چه میزان به کار و تخصص‌مان مربوط است؟ امیر لطیفی برنامه‌نویسی است که پاسخش به این پرسش‌های نسبتا فلسفی، حداقل به قدرِ شناخت من، کمی متفاوت از دیگران است.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

امیر لطیفی از قدیمی‌ترین آدم‌هایی است که در فضای اکوسیستم استارتاپی ایران می‌شناسم. در سال‌های نسبتا دور، حضور فعالی در رویدادهای استارتاپی داشت و در شبکه‌های اجتماعی هم، از کار و حرفه‌اش می‌نوشت. او مدتی را هم در کافه باز مشغول بود و با استارتاپ‌های دیگری نیز همکاری داشت. کم‌کم اما، حضورش در این عرصه کم‌رنگ‌ شد و رنگ‌وبوی نوشته‌های‌اش هم از جهان نرم‌افزار و برنامه نویسی به سمت هنر و فلسفه چرخید.

حالا برای امیر لطیفی شغل و تخصص‌اش در عرصه‌ی نرم‌افزار، از اولویت افتاده و «فلسفه» را مأمن بهتری می‌شناسد. مستقل از تفاوت‌های بارز میانِ این دو جهان، برای من، شکل نگاهش به جهان و چشم بستن بر «مسیر مرسوم» جذاب آمد. در این گفت‌وگوی دو ساعته با او کمی درباره‌ی فلسفه و بیشتر پیرامون فسلفه‌ی کار کردن حرف زدم.


امیر لطیفی پادکستی با عنوان «دیدن» را نیز می‌سازد که در آن درباره‌ی تاریخ فلسفه حرف می‌زند. اگر به این حوزه علاقه‌مندید، شنیدنش را به شما توصیه می‌کنم.

۴/۵ - (۳ امتیاز)
1 بازخورد
  1. سلام به نظرم اگر کمترین نتیجه این گفتگو این باشه که آدم‌ها کمی تفکر و تامل کنن …یعنی شما به هدف و منظورت رسیدی و این گفتگو اثرگذار و مفید بود وگرنه به تعداد آدمها نظر و سلیقه وجود داره
    اگر یک نفر از این فکر کردن هم ، به ایده و روش جدیدی برای زندگی برسه که
    که فبه المراد …و اینم یه صدقه جاریه براتون هستش و تبلیغ اخلاق مداری
    که همه ش خوبه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
مجتبی درویشی

توسعه دهنده وردپرس | مجتبی درویشی

شصت‌وچهار میلیون وب‌سایت، از جمله همین سایت کارگاه با وردپرس توسعه یافته‌اند. در بیستمین قسمت با مجتبی درویشی به عنوان توسعه دهنده وردپرس گفتگو کردم. مجتبی از مسیر خودآموزی خود، دوبار مهاجرتش و شیوه‌های مختلف توسعه‌ی مسیر شغلی‌اش گفت. همچنین از سختی‌های کار در حوزه‌ی برنامه‌نویسی نکات قابل توجهی را مطرح کرد.
ادامه
کتاتون سپهری مربی منتور کارآفرینی

منتور و مربی کارآفرینی | کتایون سپهری | کارآفرینی برای اقشار آسیب‌پذیر: بیم‌ها و امیدها

کتایون سپهری برای همه‌ی کسانی که در فضای کارآفرینی ایران فعال‌اند، به عنوان فردی پرانرژی و فعال شناخته شده‌ست. او در رویدادهای پرشماری به عنوان منتور و یا داور فعال بوده و در سال‌های اخیر بیشتر بر توسعه‌ی کارآفرینی روستایی و اقشار آسیب‌پذیر متمرکز بوده. در این گفتگو پیرامون مسیر شغلی او گپ زدیم و از تجربه‌های جذابش در این سه دهه شنیدیم.
ادامه
فرهود اطاعتی

هوش مصنوعی تا کجا پیش می‌رود؟ | فرهود اطاعتی | مهندس یادگیری ماشین

فرهود اطاعتی مهندس یادگیری ماشین است و همینک به عنوان تیم لید MLOps در شرکت AIMedic کار می‌کند. با او درباره‌ی مفهوم یادگیری ماشین و آینده قابل پیش‌بینی هوش مصنوعی و کاربردهای احتمالی‌اش در آینده گپ زدم.
ادامه

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share