«شغل» مهم است؟ نگاهی تازه به فلسفه‌ی کار کردن | امیر لطیفی | توسعه دهنده نرم‌افزار

امیر لطیفی برنامه‌نویس است، اما هویت خود را در جهانی خارج از حوزه‌ی نرم‌افزار می‌جوید و تعریف می‌کند. با او که این‌روزها بیشتر از دنیای توسعه نرم‌افزار به وادی «فلسفه» اعتنا دارد، درباره‌ی فلسلفه‌ی کار کردن حرف زدم و نظرش را درباره‌ی اهمیت شغل و نقش‌اش در معنای زندگی جویا شدم.
امیر لطیفی

آن‌کاری که در طول روز (و گاهی هم شب) به آن مشغولیم و به واسطه‌اش امرار معاش می‌کنیم، نقش مهمی در کیفیت، شکل و سبک زندگی‌مان دارند. اما تا چه میزان باید به این بخش از زندگی، اعتنا کرد و به آن اعتبار بخشید؟ اصلا کار حرفه‌ای باید چه جایگاهی در زندگی‌مان داشته باشد؟ هویتی که برای خود قائلیم تا چه میزان به کار و تخصص‌مان مربوط است؟ امیر لطیفی برنامه‌نویسی است که پاسخش به این پرسش‌های نسبتا فلسفی، حداقل به قدرِ شناخت من، کمی متفاوت از دیگران است.

پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس

امیر لطیفی از قدیمی‌ترین آدم‌هایی است که در فضای اکوسیستم استارتاپی ایران می‌شناسم. در سال‌های نسبتا دور، حضور فعالی در رویدادهای استارتاپی داشت و در شبکه‌های اجتماعی هم، از کار و حرفه‌اش می‌نوشت. او مدتی را هم در کافه باز مشغول بود و با استارتاپ‌های دیگری نیز همکاری داشت. کم‌کم اما، حضورش در این عرصه کم‌رنگ‌ شد و رنگ‌وبوی نوشته‌های‌اش هم از جهان نرم‌افزار و برنامه نویسی به سمت هنر و فلسفه چرخید.

حالا برای امیر لطیفی شغل و تخصص‌اش در عرصه‌ی نرم‌افزار، از اولویت افتاده و «فلسفه» را مأمن بهتری می‌شناسد. مستقل از تفاوت‌های بارز میانِ این دو جهان، برای من، شکل نگاهش به جهان و چشم بستن بر «مسیر مرسوم» جذاب آمد. در این گفت‌وگوی دو ساعته با او کمی درباره‌ی فلسفه و بیشتر پیرامون فسلفه‌ی کار کردن حرف زدم.


امیر لطیفی پادکستی با عنوان «دیدن» را نیز می‌سازد که در آن درباره‌ی تاریخ فلسفه حرف می‌زند. اگر به این حوزه علاقه‌مندید، شنیدنش را به شما توصیه می‌کنم.

۴/۵ - (۳ امتیاز)
1 بازخورد
  1. سلام به نظرم اگر کمترین نتیجه این گفتگو این باشه که آدم‌ها کمی تفکر و تامل کنن …یعنی شما به هدف و منظورت رسیدی و این گفتگو اثرگذار و مفید بود وگرنه به تعداد آدمها نظر و سلیقه وجود داره
    اگر یک نفر از این فکر کردن هم ، به ایده و روش جدیدی برای زندگی برسه که
    که فبه المراد …و اینم یه صدقه جاریه براتون هستش و تبلیغ اخلاق مداری
    که همه ش خوبه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط

امیدواری یا ساده‌لوحی: مساله این است! | وفاعلی کمالیان | مشاور منابع انسانی

به بهانه‌ی سال تازه، برای سومین بار با وفا کمالیان گفت‌وگو کردم و از او سوالاتی درباره‌ی آینده بازار کار ایران و شیوه‌های رشد فردی به فراخور وضع و حال این‌روزها پرسیدم. شنیدن این گفتگوی «این‌زمانی و این‌مکانی» می‌تواند کمکی برای مواجهه‌ی ساده‌تر با سردرگمی‌های‌مان باشد.
ادامه
ابوالفضل فتاحی | افراد چند پتانسیلی

افراد چند پتانسیلی را بهتر بشناسیم | ابوالفضل فتاحی | ابوالمشاغل ۳

میهمان سی‌ونهم کارگاه ابوالفضل فتاحی بود. او ده‌ها شغل مختلف را آزمون کرده و کسب‌وکارهای مختلفی را راه انداخته. اما نه خود را شاغل می‌داند و نه کارآفرین. سومین اپیزود ابوالمشاغل با خلبانی تهیه شد که سابقه‌ی کتابفروشی، کاشی‌کاری و برگزاری اردوهای دانش‌آموزی را در مسیر شغلی‌اش دارد!
ادامه
علی‌اصغر هنرمند

علی‌اصغر هنرمند | موسس نارنجی و بزرگراه | در ستایش امید و استمرار

علی‌اصغر هنرمند و «نارنجی» نام‌شان به‌هم پیوندی ناگسستنی دارد، تا هنوز که دیگر از نارنجی اثری و در آن خبری نیست. با او درباره‌ی تجربه‌ی دوری ناخواسته‌اش از فضای کار و زندگی حرف زدم و از شیوه‌هایی که برای حفظ امید و بهره‌وری به‌کار می‌برد، پرسیدم.
ادامه
Total
0
Share