اسمارتک، بازوی مارکتینگ تکنولوژی دیجیکالا و شرکتهای وابسته به آن نظیر فیدیبو و دیجیکالا جت است. اما مشتریاناش محدود به خانوادهی دیجیکالا نیست و بهعنوان یک سرویس مستقل، با کسبوکارهای دیگری نیز همکار است. اسمارتک محصولات مختلفی را در حوزهی Martech توسعه داده و بهتازگی، سرویس «ادتریس» را نیز خریده است. با اینوجود، شرکتی کمخبر و کمصداست و کمتر میتوان نشانی از این مجموعه در رسانهها پیدا کرد. مزدک پادکزاد در یکی از روزهای میانهی تابستان، میزبان من در دفتر کارش شد دربارهی علت این کمصدایی و موضوعات دیگر گپ بزنیم.
پادکست کارگاه کمک میکند که مسیر شغلی خود را حرفهای طی کنید و حوزهی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کستباکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع میشوید. راهنمای استفاده از کست باکس
دفتر کار اسمارتک در شهرک غرب تهران است. در کوچهای که به نسبت آن محدوده، خلوت به حساب میآید و در کمال تعجب میشد در میانهی یک روز کاری در آن جای پارک پیدا کرد. پس از آنکه از در شرکت عبور میکنید، با یک حیات مشجر مواجه میشوید که حداقل یکی-دو درجه دمای هوایاش از کوچه پایینتر است. یک استخر کوچک و خالی هم چشمتان را میگیرد و از خودتان میپرسید که چرا آب ندارد؟ و خیلی زود پاسخ را حدس میزنید.
اتاق کار مزدک پادکزاد در طبقهی دوم ساختمان است. چنددقیقهای در لابی طبقه اول که پشت به فضای open office شرکت است منتظر میمانم. آدمها، پشت به پشت، پشتِ لپتاپهایشان نشسته و کار میکنند. چیزی بین ۳۰ تا ۴۰ نفر به چشمام میآید که از عدد ۱۲۰ نفری که مزدک در طی گفتوگو به آن اشاره کمتر، کمتر میآید. کاش یادم مانده بود و پرسیده بودم که باقی آدمها به دورکاری مشغولاند یا در طبقات دیگری نشستهاند.
رقابتی در کار است؟
در بازار ایران، چند شرکت مختلف به حوزهی مارکتینگ تکنولوژی ورود کردهاند. برخی از آن نامها دیگری در میان نیستند و برخی دیگر، حضور فعالی (حداقل در سطح رسانه) دارند. با اینحال، بهدلیل هزینههای نسبتا بالای این سرویسها، طیف کسبوکارهایی که میتوانند از سرویسهای این حوزه استفاده کنند محدود است.
وضعیت اینترنت و عدم امکان پیشبینی آیندهاش، کوچک بودن بازار، وجود رقبای خارجی (با وجود تحریمها) در بازار و مسالهی جدی «اعتماد» به سرویسهای وطنی، بهنظر، مسائلیاست که رشد این حوزه را کند و شاید ناممکن میکند. گفتوگو با مزدک را از همینجا آغاز کردم و سعی کردم فهم بهتری از بازار سرویسهای عرصهی بازاریابی دیجیتال پیدا کنم.
گفتوگو با مزدک پادکزاد محدود به همین موضوع نماند و به سمت و سوهای دیگری نیز کشیده شد. از پیچیدگیهای حوزهی منابع انسانی در شرکتی که قاطبهی نفراتاش را نیروهای فنی تشکیل میدهند، چالشهای کار با سازمانهای بزرگ بهعنوان مشتری و پیشبینیاش از آتیهی این صنعت، دیگر بخشهای گفتوگویمان را تشکیل داد.
شنیدن این گفتوگو میتواند برای فعالان حوزهی بازاریابی و خصوصا بازاریابی دیجیتال مفید باشد.