جریمه ۱.۸ میلیون دلاری لینکدین و تلاش برای رفع اتهام تبعیض جنسیتی در پرداخت حقوق

لینکدین

 براساس اعلامیه وزارت کار ایالات متحده آمریکا (DOL) در تاریخ سوم ماه مه میلادی، شرکت لینکدین (LinkedIn) موظف است غرامتی به مبلغ ۱.۸ میلیون دلار را به‌عنوان حقوق و بهره معوقه کارمندان زن شاغل در دفاتر کالیفرنیای خود پرداخت کند. با انجام این کار، اتهامات وزارت کار ایالات متحده مبنی بر تبعیض‌آمیز بودن شیوه‌های پرداختی این شرکت علیه زنان برطرف خواهد شد.

براساس مطالعات انجام شده توسط اداره ناظر بر قراردادهای فدرال (OFCCP) در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ میلادی، شرکت لینکدین به ۶۸۶ نفر از کارکنان زن شاغل در دفاتر سانفراسیسکو (San Francisco) و سانی‌ویل (Sunnyvale) دستمزد برابر با مردان را پرداخت نکرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند، این کارمندان در جایگاه‌های گوناگون از مهندسی گرفته تا بازاریابی و محصول مشغول به‌کار بوده‌اند.

بازرسان مربوطه با بررسی کلیه سوابق استخدامی و سیاست‌گذاری‌های لینکدین و همچنین، از طریق مصاحبه با مدیران، کارمندان بخش‌های مختلف به‌ویژه منابع انسانی به ارزیابی سیستم تعیین حقوق و دستمزد این شرکت پرداخته‌اند. نتیجه حاصل از تجزیه‌وتحلیل کلیه موارد قانونی این بود که لینکدین برای کارکنان زن، دستمزدی به مراتب پایین‌تر از مردان را در نظر گرفته است.

شرکت لینکدین با قرار دادن پستی در شبکه اجتماعی خود (+) با این ادعا مخالفت کرد. در این بیانیه آمده است:

با مقایسه میزان حقوق تعیین‌شده برای مشاغل مشابه می‌توان دریافت، دستمزد کارکنان شرکت LinkedIn به‌طور کاملا منصفانه‌ای پرداخت می‌شود. براساس تحلیل‌های انجام شده در سال ۲۰۲۱ میلادی و ارزیابی عملکرد کلیه دفاتر ما در سراسر جهان، زنان شاغل در این شرکت از دستمزدی برابر با مردان برخوردار بوده و به ازای هر یک دلار دریافتی کارمندان مرد، ۰.۹۹۹ دلار دستمزد می‌گیرند. در عین حال، دفاتر ما در ایالات متحده برای رنگین‌پوستان نیز حقوقی عینا معادل سفیدپوستان در نظر می‌گیرند.

براساس همین اظهارات، این شرکت برای اطمینان از منصفانه بودن ارقام پرداختی از داده‌های بازار رقابتی محلی و مبتنی بر عملکرد بهره می‌گیرد.

بر اساس قانون دستمزد برابر، مردان و زنانی که با شرایط کاری مشابه و نیازمند به مهارت، تلاش و مسئولیت تقریبا یکسان فعالیت می‌کنند باید از حقوق و دستمزد برابر برخوردار باشند. تبصره هفتم قانون حقوق مدنی ۱۹۶۴، قانون تبعیض سنی در استخدام و قانون استخدام افراد دارای معلولیت، تبعیض پرداختی را بر اساس نژاد، رنگ پوست، مذهب، جنسیت، ملیت، سن یا معلولیت ممنوع می‌کند. 

مواجهه با این قبیل اتهامات و الزام برای پرداخت غرامت‌های مربوطه تنها مختص لینکدین نیست. برای مثال، در ماه فوریه سال جاری میلادی، فدراسیون فوتبال ایالات متحده با قرار گرفتن در معرض اتهاماتی مشابه با پرداخت غرامت ۲۴ میلیون دلاری به تیم ملی فوتبال زنان آمریکا موافقت کرد. در این میان، شرکت‌هایی هم بوده‌اند که شهرت کم‌تری داشته و به دلیل تخلف در زمینه اختصاص دستمزد و تسهیلات برابر طبق قانون ملزم به پرداخت جریمه شده‌اند.

بررسی‌های اداره آمار کار ایالات متحده (U.S. Bureau of Labor Statistics) نشان می‌دهد، از سال ۲۰۰۴ میلادی، شکاف دستمزد جنسیتی نسبتا ثابت باقی‌مانده است. براساس این آمار، زنان فعال در مشاغل تمام وقت به‌طور متوسط​​۸۰ تا ۸۳ درصد مردان دستمزد دریافت می‌کنند. البته این مرکز خاطرنشان کرده، در این مقایسه‌ها به عوامل موثر در ایجاد تفاوت درآمد اشاره‌ای نشده است. از این میان، می‌توان مواردی نظیر مهارت‌ها، مسئولیت‌های شغلی، تجربه کاری و تخصص را برشمرد.

با وجود همه این‌ها، مطالعات اخیر نشان می‌دهند که امروزه این روند به‌ویژه برای خانم‌های جوان‌تر رو به بهبود بوده و حتی در مواردی، درآمد زنان به مراتب بالاتر از مردان است. این امر به‌خصوص در شهرهایی مانند نیویورک‌سیتی (New York City)، واشنگتن دی‌.سی (Washington D.C.) و حتی در برخی از مناطق لس‌آنجلس (Los Angeles) چشمگیرتر است.

در مجموع و براساس شواهد، کارشناسان منابع انسانی تلاش می‌کنند شکاف‌های موجود در زمینه پرداخت‌های تبعیض‌آمیز مبتنی بر جنسیت، نژاد، سن، مذهب و ملیت را برطرف کرده و سازمان‌های متخلف را شناسایی کنند.

منبع: HRDrive

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share