از اولین تجربهی کاری و شغل من بیشتر از ۱۲ سال میگذرد. از همان ابتدا تا حالا، عمدهی عمر کاری من در حوزهی فناوری و در دل شرکتهای استارتاپی گذشته. سمتهای شغلی متنوعی رو در سازمانهای مختلف تجربه کردم. از شرکتهای چند نفره تا سازمانهایی که شمار پرسنلشان از هزار عبور کرده.
در این سالها، تعاریف شغلی هم مثل باقی چیزهای این فضا تغییر کردند. عناوین شغلی جدید بهوجود آمد، شرایط کار تغییر کرد و ماهیت «حرفه» به زعم من دچار تحول شد.
ماجرا از چه قرار است؟
حوزهی منابع انسانی برای من همیشه جذاب بوده و هست. از ابتدای پاندمی کرونا و آغاز دورکاری، این حیطه برام علاوه بر جذابیت، اهمیت هم پیدا کرد و سعی کردم اونرو بیشتر بفهمم و درک کنم. مستقل از اینکه چقدر موفق بودم و یا نه، و سوای از اینکه تجارب شخصی من در این عرصه چطور پیش رفته، دریافتم که بسیاری -همچون من- با تعاریف شغلی آشنا نیستند. شاید ساده به نظر برسه اما، برای بسیاری از افراد کارجو، ماهیت شغلی که مایل و مشتاق به کار در اون هستند مشخص نیست.
چه در مصاحبههای خودم به عنوان کارفرما و چه در گفتوگو با دوستانم که تجربهی مصاحبهگری دارند، به این مهم پی بردم که آنچه که از نظر من و دیگرانی که کمی تجربهی کاری بیشتری دارند «بدیهی» به نظر میرسد، ممکن اسن برای افرادیکه میخواهند مسیر شغلی خود را آغاز کنند، شفاف نباشد. از سوی دیگر، همانطور که پیشتر هم گفتم، تعاریف و حیطهی مشاغل به شکلی متصل و مستمر در حال تغییر اس. توامانکه مشاغل مدام در حال تخصصیتر شدند و تعابیر و ابعادشان در هر سازمان، به فراخور صنعت صنایع گوناگون توفیر میکند.
کارگاه چهکار میکند؟
کارگاه بنا دارد تجربهی کار کردن رو سادهتر کند. در هر قسمت از پادکست کارگاه، سراغ متخصصی میروم و سعی میکنم ماهیت شغل او را بشناسم. اینکه چه پیشنیازهایی برای آن شغل متصور است، فعالیتهای روزانهش شامل چه کارهایی میشود و مسیر رشد شغلی خود را چطور تعریف میکند.
طبعا، میهمانهای من، آدمهایی هستند شبیه به خود ما. آنچه درگفتگوهای ما خواهد آمد، نه قطعیاند و نه الزاما کافی. تکهای از تجربهی فردیست که به آن شغل مشغول است و بناست تا نمایی کلی از آن حوزه و حرفه را نمایان کند.