چگونه یادگیری توسعه نرم‌افزار را آغاز کنیم؟ | توسعه دهنده فرانت اند | محسن براتی

رشد نیاز به حرفه‌های فنی در بازار کار ایران موجب شده که طیف زیادی از نوکارجوها به مهارت‌آموزی در این حوزه علاقه پیدا کنند. با محسن براتی که به عنوان توسعه دهنده فرانت اند در شرکتی هلندی مشغول به کار است، درباره‌ی مسیر یادگیری مهارت‌های سخت توسعه نرم‌افزار گفتگو کردم که می‌تواند برای علاقه‌مندان به این رسته‌ی شغلی سودمند باشد.
توسعه دهنده فرانت اند محسن براتی

میهمان سی‌وششم کارگاه محسن براتی بود که این‌روزها به عنوان توسعه دهنده فرانت اند در شرکت Foleon مشعول به‌کار است. محسن به تازگی و در کمتر از سه ماه پیش به هلند مهاجرت کرده، اما همکاری‌اش با شرکت‌های غیر ایرانی به حدود دوسال پیش باز می‌گردد.

با محسن درباره‌ی تجربه‌اش از همکاری با شرکت‌های خارجی و تفاوت‌های فرهنگی میان سازمان‌های ایرانی و غیر پرسیدم. همچنین درباره‌ی روش مهارت‌اندوزی مبتنی بر خودیادگیری، شیوه‌ای که خود او مهارت‌های فنی‌اش را فراگرفته، پرسیدم و روش پیشنهادی و تجربه‌اش را شنیدم.

در انتهای گفتگو، محسن از منظری تازه به موضوع مهاجرت نگاه کرد و بر خلاف نگاه قالب که به محسنات و جذابیت‌های مهاجرت متمرکز است، نیمه‌ی تاریک‌ترش را مختصری تشریح کرد.

پیشنهاد می‌کنم که اگر تکه‌ی گفت‌وگوی ما حول مهاجرت کاری برای‌تان جذاب بود، اپیزود سی‌وچهارم کارگاه را همکه با نازلی ابراهیمی بود بشنوید.


نگاهی به شغل توسعه دهنده فرانت اند

هر محصول نرم‌افزاری، از وب‌سایت و وب‌اپلیکیشن گرفته تا اپ‌های موبایلی از دو بخش اساس تشکیل می‌شوند: فرانت اند (front end) و بک اند (backend)

توسعه دهنده فرانت اند همانطور که از نام‌اش مشخص است، مسئول توسعه‌ی لایه‌ی رویین محصول است، یعنی همان بخشی که کاربران با آن سروکار دارند. بک اند به بخش پشتی و هسته‌ی محصول و نرم‌افزار اشاره دارد.

فرانت اند را می‌توان بخش «دیداری» یک نرم‌افزار و محصول آنلاین نیز توصیف کرد که طراحی و اجرای آن به همکاری متخصصان مختلفی نیاز دارد. طراح رابط کاربری کسی‌ست که بخش گرافیکی پروژه را آماده می‌کند و توسعه دهنده فرانت اند آن طراحی را به زبانی قابل فهم برای بخش نرم‌افزاری (بک اند) بدل می‌کند.

تصویر زیر تا حدودی می‌تواند توافق میان بک اند، فرانت اند و دیزان را بهتر توصیف کند.

تفاوت میان مهارت های یک توسعه دهنده فرانت اند و بک اند

در این گفتگو علاوه بر آن تفاوت‌های این دو عرصه کمی دقیق‌تر توصیف شد، مسیر ورود و مهارت‌آموزی در رشته‌ی فنی هم مورد بحث قرار گرفت. محسن براتی مدل پیشنهادی خود را نیز برای نوکارجو ها پیشنهاد کرد.


درباره‌ی محسن براتی

آشنایی من با محسن براتی حداقل به ده سال پیش باز می‌گردد: زمانی‌که وب و کسب‌وکارهای آنلاین در ایران تازه در حال شکل گرفتن بودند و عناوین شغلی هم تنوع و تکثر امروز را نداشت.

محسن که این‌روزها به عنوان توسعه دهنده فرانت اند مشغول به کار است، مسیر شغلی اش را از فضای نسبتا بی‌ارتباط به برنامه‌نویسی آغاز می‌کند. او مدتی را در صنعت چاپ و تبلیغات فعالیت می‌کند و بعد به سمت تولید محصولات آموزشی روی می‌آورد.

پس از تجربه‌ی راه‌اندازی چند کسب‌وکار مختلف، در حرفه‌های مختلف و مرتبط به توسعه نرم‌افزار مهارت‌اندوزی می‌کند و به فراخور زمان در هر مقطع بر جنبه‌های مختلف تمرکز می‌کند.

محسن در سابقه‌ی قریب به ۱۵ ساله‌ی کاری‌اش با شرکت‌هایی همچون اسنپ و کلیک‌یاب همکاری داشته. هرچند بخش عمده‌ی مسیر حرفه‌ای را فریلسنر بوده.

از حرفه‌ای‌ها مشورت بگیرید

کارساز پلتفرم تخصصی مشاوره شغلی و مشاوره کسب‌وکار است که با چند کلیک، امکان دریافت مشاوره اختصاصی را از متخصصانی حرفه‌ای و منتخب، فراهم می‌کند.


شنیدن یا تماشای کارگاه

برای شنیدن گفتگوهای آن، بهترین روش آن است که از طریق یک اپلیکیشن پادکست مثل کست باکس آن‌را دنبال کنید. آموزش کست باکس همچنین نسخه‌ی ویدئوی همه‌ی گفتگوهای کارگاه (از جمله گفتگو با محسن براتی ) را می‌توانید از طریق یوتوب کارگاه تماشا کنید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
مجتبی درویشی

توسعه دهنده وردپرس | مجتبی درویشی

شصت‌وچهار میلیون وب‌سایت، از جمله همین سایت کارگاه با وردپرس توسعه یافته‌اند. در بیستمین قسمت با مجتبی درویشی به عنوان توسعه دهنده وردپرس گفتگو کردم. مجتبی از مسیر خودآموزی خود، دوبار مهاجرتش و شیوه‌های مختلف توسعه‌ی مسیر شغلی‌اش گفت. همچنین از سختی‌های کار در حوزه‌ی برنامه‌نویسی نکات قابل توجهی را مطرح کرد.
ادامه
امیر لطیفی

«شغل» مهم است؟ نگاهی تازه به فلسفه‌ی کار کردن | امیر لطیفی | توسعه دهنده نرم‌افزار

امیر لطیفی برنامه‌نویس است، اما هویت خود را در جهانی خارج از حوزه‌ی نرم‌افزار می‌جوید و تعریف می‌کند. با او که این‌روزها بیشتر از دنیای توسعه نرم‌افزار به وادی «فلسفه» اعتنا دارد، درباره‌ی فلسلفه‌ی کار کردن حرف زدم و نظرش را درباره‌ی اهمیت شغل و نقش‌اش در معنای زندگی جویا شدم.
ادامه
ماکان سپهری مدیر تحول دیجیتال بانک خاورمیانه

مدیر تحول دیجیتال | ماکان سپهری

تحول دیجیتال از آن دست کلیدواژه‌هاییست که ممکن است آن‌را به کرات شنیده باشید، اما کاربرد و معنای واقعی آن‌را -مثل من- ندانید. در این گفت‌وگوی یک‌ونیم ساعته، ماکان سپهری که بعد از یک سابقه‌ی چندساله در حوزه‌های مختلف فنی، حالا به عنوان مدیر تحول دیجیتال بانک خاورمیانه مشغول است، کارکرد این حوزه را با حوصله توضیح می‌دهد. شنیدن این قسمت برای افرادی با عقبه‌ی فنی و همچنین علاقه‌مند به کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری می‌تواند جذاب باشد.
ادامه
Total
0
Share