مهاجرتِ دوباره: تضادها و سپس افسوس‌ها | سروش خدامی | معمار نرم‌افزار Rabobank

سروش خدامی دوبار تجربه‌ی مهاجرت را از سر گذرانده: یک‌بار از اصفهان به تهران و دوم‌بار هم از تهران به آمستردام. سروش مشاهده‌گری فعال است و تضادها و تفاوت‌ها را به‌شکلی متمایز می‌بیند. یحتمل همین نوعِ نگاهش به پیرامون بوده که این‌چنین تجربه‌ی «افسوس» را در او پررنگ کرده. با او درباره‌ی احساسِ توسعه‌یابنده‌ی افسوسش برای ایران و درس‌آموخته‌های مختلفش از این دو هجران گپ زدم.

سروش خدامی قریب به یک دهه پیش از اصفهان به تهران آمد و مسیر حرفه‌ای‌اش را آغاز کرد و سپس، همین چهار سال پیش، دوباره باروبندیل را جمع کرد و این‌بار عازم آمستردامِ هلند شد. پرسش از «چرایی» مهاجرت دیگر پاسخِ جذابی بر نمی‌گرداند و به‌قول دوستی، معقول‌تر از آن است از آن‌هایی‌که امکانِ رفتن داشته‌اند و چنین نکردند، بپرسی که چرا ماندند! پس پرسش‌هایم را بیشتر، متوجهِ این تجربه‌ی دوباره‌ی مهاجرت کردم. که چه بر او گذشته، چه‌ها آموخته و کجاها دردش آمده.

پیش از آن‌که دکمه‌ی رکورد را بزنیم و در گپ‌وگفتِ پیش از آغاز، در فضایی که بنا نبود کسی جز من آن‌ها را بشنود و طبعا راحتی بیشتری درکار بود، یک‌جایی از «افسوس»هایی گفت که تجربه کرده. این واژه را پیش‌تر، از زبانِ دیگرانی‌که در تجربه‌ی مهاجرت از رنج‌هاشان گفتند، نشنیده بودم. یا حداقل این‌چنین پررنگ نشنیده بودم. اما در روایت سروش خدامی این افسوس پررنگ می‌نمود. چه در کلام و چه رخسارش.

سعی کردم تا آن‌جا که شد و می‌شد، این احساس را بشکافم و بهتر بفهم. که از چه افسوسی و چه مقداری می‌گوید. گفت‌وگو البت محدود به همین مقدار نماند. درباره‌ی جنبه‌های دیگرِ ماجرا، آن‌رو که خوش‌تر است هم صحبت کردیم. این‌که چه‌ها آموخته و چه‌ها در او تغییر، تغییرِ مثبت کرده.

از آن‌جا که سروش آدمِ دست‌به‌کد است و بخشی از آدم‌های کارگاه هم این‌چنین‌اند، آخرهای کار، قدری درباره‌ی نظرش پیرامون مباحث فنی هم گفت‌وگو کردیم. من که خیلی سر در نیاوردم، امیدوارم برای اهل‌اش مفید واقع شود.


اسپانسر: ایفا

ایفا اولین و بزرگترین پلتفرم اجتماعی تأمین مالی جمعی بر پایۀ قرض‌دادن به کسب‌وکارهای خُرد در ایران است. ایفا به کسب‌وکارها و مشاغل کوچک روستایی کمک می‌کند تا به پایداری برسند و از محل تجمیع کمک‌های خرد، راهِ ساختنِ مشاغل را برای جوامع محلی فراهم می‌کند.

با مراجعه به سایت ایفا می‌توانید از طرح‌های مختلفی که درآن فهرست شده، مطلع شوید و پس از خواندنِ داستانِ هر درخواست، به یکی از آن‌ها قرض دهید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
پژوهشگر طه رادمنش

پژوهش و مسیر شغلی آن در ایران | طه رادمنش | پژوهشگر حرفه ای

در نوزدهمین قسمت از کارگاه با طه رادمنش گفتگو کردم. طه در رشته تاریخ و تا مقطع دکتری تحصیل کرده و بعد از تجربه‌ی چندساله‌ی تدریس در دانشگاه، امروز به عنوان پژوهشگر مستقل با نهادها و مجموعه‌های مختلف همکاری می‌کند.
ادامه
مجتبی درویشی

توسعه دهنده وردپرس | مجتبی درویشی

شصت‌وچهار میلیون وب‌سایت، از جمله همین سایت کارگاه با وردپرس توسعه یافته‌اند. در بیستمین قسمت با مجتبی درویشی به عنوان توسعه دهنده وردپرس گفتگو کردم. مجتبی از مسیر خودآموزی خود، دوبار مهاجرتش و شیوه‌های مختلف توسعه‌ی مسیر شغلی‌اش گفت. همچنین از سختی‌های کار در حوزه‌ی برنامه‌نویسی نکات قابل توجهی را مطرح کرد.
ادامه
وحید سلطانی معاون مالی اسنپ

مدیریت مالی، از معمولی به عالی | وحید سلطانی | معاون مالی بیت مکس

وحید سلطانی این‌روزها به عنوان معاون مالی در بیت مکس مشغول به‌کار است و پیش‌تر تجربه‌ی همکاری با گروه اسنپ و هنکل را نیز داشته. با او درباره‌ی مسیر شغلی مدیران مالی و شیوه‌های توسعه شغلی دراین عرصه صحبت کردیم.
ادامه
Total
0
Share