۱۵ دلیل احتمالی استخدام نشدن و راه‌حل‌های آن

دلایل استخدام نشدن

جستجوی شغل جزو سخت‌ترین کارهاست و شاید حتی بتوان آن را یک کار تمام وقت دانست. در برخی از اوقات هرچه بیشتر به دنبال کار باشید، کمتر به نتیجه مناسبی می‌رسید. این موضوع باعث دلسردی افراد جویای کار می‌شود. شناخت دلایل استخدام نشدن به یک فرد کمک می‌کند تا نقاط ضعف خود را برطرف کرده و شانس خود را برای یافتن یک شغل مناسب افزایش دهد.

در ادامه ۱۵ دلیل استخدام نشدن را بررسی می‌کنیم و به بیان راهکارهایی برای مقابله با آن‌ها می‌پردازیم.


دلایل استخدام نشدن؛ اگر به مصاحبه استخدامی دعوت نمی‌شوید:

۱-رزومه یا کاورلتر شما متناسب شغل مورد تقاضا نیست

اگر تعداد زیادی درخواست استخدام ارسال کرده‌اید و تعداد کمی از کارفرمایان به شما پاسخ داده‌اند، یک مقصر اصلی احتمالاً رزومه شما و کاورلتر(نامه پوششی) است. رزومه‌هایی که بدون تغییر ارسال می‌شوند، در بسیاری از اوقات با کار مورد تقاضا مطابقت ندارند.

کارفرمایان به دنبال شخصی هستند که با شرح شغلی (Job Description) مدنظر آن‌ها مطابقت داشته باشد. این در حالی است که یک کارفرما صدها رزومه دریافت می‌کند و از روی آن‌ها باید بهترین گزینه‌ها را تشخیص دهد.

برای حل مشکل استخدام نشدن، رزومه و کاورلتر را برای هر موقعیت شغلی بازنویسی کنید تا کارفرما با بررسی آن‌ها متوجه شایستگی‌های شما شود. تمرکز بر مهارت‌ها یا تجارب مورد نیاز کارفرما، یک دید مثبت در مسئول استخدام ایجاد خواهد کرد.

شما باید برای هر موقعیت شغلی یک رزومه منحصربه‌فرد داشته باشید. مثلاً: رزومه مهندسی نرم‌افزار و رزومه مدیریت محصول. همچنین برای هر تقاضای استخدام یک کاورلتر سفارشی تهیه کنید.

۲- قالب‌بندی نامناسب رزومه، دلیلی برای استخدام نشدن

شاید شما کارهای زیادی برای تهیه رزومه خود انجام داده باشید، ولی هنوز پاسخ مناسبی را دریافت نمی‌کنید. اگر از طریق نرم‌افزارهای آنلاین تقاضای استخدام می‌دهید ممکن است رزومه شما توسط یک نرم‌افزار بررسی شود.
یک برنامه نرم‌افزاری با اسکن رزومه‌ها به مدیران کمک می‌کند تا سرعت خود را در بررسی رزومه متقاضیان افزایش دهند. این نرم‌افزارهای ATS یا Applicant Tracking System بر روی کلمات کلیدی مرتبط با یک شغل حساس هستند.

رعایت قالب استاندارد برای رزومه موجب می‌شود تا شانس خوانده شدن مهارت‌ها یا توانایی‌های شما توسط نرم‌افزارها یا کارشناسان منابع انسانی افزایش پیدا کند. استفاده از عناوین استاندارد مانند تجارب، آموزش‌ها یا مهارت‌ها می‌تواند احتمال دیده شدن رزومه را افزایش دهد.

۳- درخواست برای مشاغل غیرمرتبط

قبل از اینکه یک تقاضای استخدام را ارسال کنید، به شرح شغلی دقت کنید و صادقانه از خود بپرسید آیا مهارت‌های لازم برای انجام آن کار را دارید؟

وقتی مهارت‌های شما با موقعیت شغلی و توانایی‌های مدنظر کارفرما هم‌خوانی ندارد دلیلی برای دعوت از شما برای مصاحبه شغلی وجود ندارد. اگر می‌خواهید به مشکل استخدام نشدن غلبه کنید، مشاغلی را دنبال کنید که با پیشینه و سوابق شما هم‌خوانی کامل داشته باشند.

۴- شما به اندازه کافی تقاضای استخدام نمی‌دهید

بسیاری از افراد برای استخدام به سراغ شرکت‌های رویایی می‌روند و بعد از چند تجربه ناموفق، ناامید می‌شوند. خوب است که یک متقاضی استخدام در انتخاب موقعیت‌های شغلی سخت‌گیر باشد، اما گذاشتن فیلترهای زیاد باعث طولانی شدن فرآیند استخدام خواهد شد.

شما با شروع از مشاغل کوچک‌تر، به مرور رشد خواهید کرد و به جایگاه بالاتری خواهید رسید. انجام کار در این شغل‌ها، سطح مهارت‌های شما را برای استخدام شدن در شرکت‌های بزرگ بهبود خواهد داد.

۵- شما چیزی به دیگران درباره دنبال کار بودن نمی‌گویید

یک بخش مهم جستجوی شغل، شبکه‌سازی است. به‌عنوان مثال اگر فردی را در یک شرکت می‌شناسید، با او از این صحبت کنید که دنبال یک کار مناسب هستید. چنین فردی اطلاعات خوبی را درباره استخدام نیروهای مورد نیاز در شرکت به شما خواهد داد. صحبت درباره شغل مورد تقاضا در یک رویداد تخصصی یا حتی شبکه‌های اجتماعی به شما کمک زیادی خواهد کرد. شبکه‌سازی یک راه مقابله با استخدام نشدن است، پس  آن را حتما امتحان کنید.


دلایل استخدام نشدن؛ اگر به مصاحبه دعوت می‌شوید اما وارد مرحله بعدی نمی‌شوید

۶- آمادگی ناکافی در مصاحبه آنلاین

یک مصاحبه آنلاین بر روی صفحه تلفن همراه به‌نظر غیررسمی می‌آید. برخی از کارفرمایان می‌گویند که فقط به دنبال یک چت سریع هستند. اما واقعیت این است که یک مصاحبه آنلاین تفاوتی با سایر مصاحبه‌ها ندارد.
هرچند این مصاحبه ممکن است کوتاه باشد، اما بهتر است شما از قبل تحقیق کافی برای حضور پرقدرت در آن را داشته باشید. پاسخ‌های درست به سوالات مصاحبه کننده و پرسیدن سوالات درست درباره حقوق و شرایط کاری شانس شما را افزایش خواهد داد.

همچنین بخوانید: چگونه به سوال “چرا می‌خواهید در این شرکت کار کنید” در مصاحبه استخدامی پاسخ دهیم؟

۷- نداشتن شناخت لازم درباره شرکت

اگر قبل از مصاحبه، اطلاعات کافی از یک شرکت به‌دست نمی‌آورید ممکن است شانس استخدام را از دست بدهید. زیرا بسیاری از مصاحبه‌کننده‌ها دنبال این هستند که آیا متقاضی اطلاعاتی درباره شرکت دارد یا نه؟

یکی از دلایل استخدام نشدن کارجو این است که کارفرما حس می‌کند او علاقه‌ای به آن شرکت ندارد. درباره محصولات و خدمات یک شرکت تحقیق کنید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا بتوانید در مصاحبه تعامل بهتری برقرار کنید.

۸- پاسخ‌های مناسب برای سوالات رایج در مصاحبه ندارید

جستجوهای شغلی وقت زیادی را از کارجو می‌گیرند. اما برای موفقیت در مصاحبه باید واقعا آماده شد و زمانی را برای یافتن پاسخ‌های احتمالی سوالات مصاحبه صرف کرد.

یافتن پاسخ سوالات مصاحبه و مرور آن‌ها کمک زیادی به شما خواهد کرد. حتی اجرای یک مصاحبه فرضی با یکی از دوستان یا اعضای خانواده، کمک زیادی به بهبود فن بیان و آمادگی متقاضی استخدام خواهد داشت.
لازم نیست تا پاسخ‌های خود را از قبل در ذهن نگه دارید. همین که تمرین داشته باشید، شما را برای مصاحبه آماده خواهد کرد.

همچنین بخوانید: سوالات مصاحبه استخدامی که احتمالا با آن مواجه خواهید شد؛ ۱۰ سوالی که از شما می‌پرسند

۹- عدم تمرکز بر روی مهارت‌های مصاحبه

پاسخ‌های کوتاه، سلام نکردن، پاسخ‌های بی ارتباط و… از جمله دلایل استخدام نشدن در یک مصاحبه است. مهارت‌هایی وجود دارد که در یک جلسه مصاحبه باید آنها را به کار گیرید:

  • داستان‌سرایی؛
  • گوش دادن فعال؛
  • تماس چشمی؛
  • زبان بدن؛
  • همدلی؛
  • و…

تمامی این مهارت‌ها را با تمرین و داشتن توجه می‌توان در یک جلسه مصاحبه رعایت کرد.

۱۰- شکست در مصاحبه فنی

مصاحبه‌های فنی سطح بالاتری از مصاحبه عمومی دارند. ممکن است در چنین مصاحبه‌ای از شما بخواهند که درباره یک موضوع یک صفحه محتوای کپی‌رایتری بنویسید یا یک سوال کدنویسی در طول مصاحبه مطرح شود. این قبیل سوالات توانایی فنی شما را درباره یک موضوع نشان می‌دهد.

شکست در مصاحبه فنی به معنای استخدام نشدن است. بنابراین به اندازه کافی باید در آن خوب باشید. هیچ میانبر یا راهکاری برای این مصاحبه وجود ندارد و شما تنها باید توانایی‌های فنی خود را افزایش دهید. مطالعه یک کتاب مرتبط یا گذراندن یک دوره آموزشی کمک زیادی به شما در مصاحبه فنی خواهد کرد.


دلایل استخدام نشدن؛ اگر مصاحبه خوبی دارید ولی همچنان استخدام نمی‌شوید:

۱۱- مهارت دارید ولی داستان جذابی ندارید

شما مهارت مناسبی دارید، برای مشاغل مرتبط تقاضا می‌دهید، مصاحبه اولیه و فنی را به‌خوبی می‌گذرانید ولی همچنان مشکل استخدام نشدن دارید. چه خبر است؟

داستان درست یک موضوع مهم است که نشان می‌دهد دلیل منطقی برای قرارگیری شما در یک موقعیت شغلی وجود دارد. یک داستان، مسیر پیشرفت شما را نشان می‌دهد که چگونه شما شایسته یک جایگاه شغلی هستید. بنابراین برای استخدام شدن داستانی مناسب برای یک موقعیت شغلی تهیه کنید.

۱۲- به اندازه کافی قوی نیستید

هیجان‌زده شدن از یک موقعیت شغلی طبیعی است. اما نشان دادن واکنش‌های غیر طبیعی منجر به دریافت کارت قرمز از مصاحبه‌کننده می‌شود. یک اشتباه کوچک هم نظر مصاحبه‌کننده را عوض خواهد کرد. اشتباهات نظیر:

  • خیلی زود رسیدن به محل مصاحبه یا دیر رسیدن؛
  • دادن یک هدیه یا یادداشت به مصاحبه‌کننده؛
  • صحبت با پرسنل یا سایر افراد متقاضی در سالن مصاحبه؛
  • متقاضی که بعد از مصاحبه، هر روز برای دریافت نتیجه تماس می‌گیرد؛
  • دنبال کردن مصاحبه‌کننده در شبکه‌های اجتماعی و گذاشتن کامنت‌های بی‌ارتباط و آزار دهنده؛
  • و…

۱۳- به اندازه کافی متمایز نیستید

وقتی تیم استخدام برای بررسی متقاضیان تشکیل جلسه می‌دهند، اگر کسی چیزی درباره شما به‌خاطر نداشته باشد، نشانه خوبی نیست. اینکه بتوانید به شیوه درستی متمایز از دیگران شوید، نشان‌دهنده توانایی‌ها و علایق شما به یک شغل است. استفاده از داستان‌سرایی در سوالات عمومی که از شما می‌شود یک ابزار مناسب برای ایجاد تمایز با دیگران است.

۱۴- بیش از حد منفی‌نگر هستید

مصاحبه‌کننده‌ها جذب افرادی می‌شوند که مثبت هستند و همیشه بر روی ضعف‌ها تاکید ندارند. این طبیعت انسانی است که نمی‌خواهد با افراد پیش از حد منفی‌نگر کار کند. بنابراین هنگامی که به دور بعدی مصاحبه رسیدید در پاسخ به سوالاتی درباره بهبود محصول یا کار تیمی، مراقب بیان خود باشید.

منفی‌نگری و بیان مشکلات می‌تواند ذهنیت مصاحبه‌کننده را نسبت به شما تغییر دهد. منفی‌نگری را در زمان صحبت درباره کارفرمایان قبلی خود نیز به کار نگیرید. زیرا بدگویی شما می‌تواند نتیجه معکوسی را به همراه داشته باشد.

۱۵- معرف‌های شما چیز متضادی با گفته‌های شما در مصاحبه می‌گویند

یک معرفی ممکن است صحبتی متفاوت با آنچه شما در مصاحبه گفته‌اید را بگوید. از قبل با معرف‌های خود اطلاع دهید که با آن‌ها تماس گرفته خواهد شد. همین‌طور درباره نقش و شرایط کاری به آن‌ها توضیح دهید. به معرف‌های خود رزومه و کاورلتر را بدهید تا آن‌ها در جریان خلاصه سوابق شما باشند.


سخن پایانی

علی‌رغم تمام آنچه گفتیم برخی از اوقات نمی‌توان در مصاحبه جلوی استخدام نشدن را گرفت. این طبیعی است که تمامی فرصت‌های شغلی منتهی به استخدام نشوند. برخی از اوقات برخی از مسائل خارج از کنترل متقاضی هستند. تمرکز بر روی توانایی‌ها و استفاده از تجارب مصاحبه‌های قبلی، شرایط شما را برای استخدام متفاوت می‌کند.

منبع: themuse.com

۳/۵ - (۲ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
نوشتن رزومه کاری به زبان آدمیزاد

رزومه نوشتن به زبان آدمیزاد! یک راهنمای پُر و پیمان برای نوشتن رزومه کاری

شاید فکر کنید که نوشتن رزومه کاری آن‌قدرها هم نباید چیز مهمی باشد که بخواهید یک مطلب طول و طویل را بابتش بخوانید. اگر این‌چنین فکر می‌کنید، بیشتر از بقیه به خواندن ادامه‌ی این مقاله نیاز دارید! نیم ساعت وقت صرف خواندن این برگه کنید و شانس استخدام خود را به شکل معناداری افزایش دهید.
ادامه
Total
0
Share