کوچینگ عملکرد چیست و چگونه بر بهبود کارایی کارکنان اثر می‌گذارد؟

کوچینگ عملکرد

سازمان‌های برای اینکه عملکرد خود را بهبود دهند باید به کارمندان خود کمک کنند تا کارایی خود را افزایش دهند. کوچینگ عملکرد دقیقا روی همین نیاز و مساله تمرکز می‌کند و شیوه‌ای را برای کوچینگ پیش روی شما قرار می‌دهد که بتوانید همکاران و پرسنل سازمان را همراستا با اهداف در نظر گرفته شده، تشویق و تقویت کنید.

بهبود عملکرد سازمان با کمک کوچینگ عملکرد

اولین گام برای بهبود عملکرد کارکنان در هر سازمانی استفاده از مشاوره و کوچینگ است. مشاوره و کوچینگ بخشی از تعامل روزانه بین مدیر و کارمندان یک سازمان است که به کارشناسان منابع انسانی یا مدیران سازمانی کمک می‌کند تا عملکرد کارکنان را در راستای اهداف سازمانی قرار دهند.

در کوچینگ عملکرد (Performance Coaching) یک مدیر سعی می‌کند با مشاوره‌هایی که به کارکنان خود ارایه می‌دهد به توسعه و افزایش کارآیی آن‌ها در راستای اهداف سازمانی کمک کند.

در کوچینگ کارکنان، یک کارمند می‌تواند با بازخوردهای مثبتی که از مشارکت خود در سازمان دریافت می‌کند مسیر درست را انتخاب کند. ارایه بازخوردهای مثبت به کارکنان باعث می‌شود تا آن‌ها بتوانند اقدامات و مشارکت‌های مدنظر سازمان را اجرا کنند.


مشاوره شغلی کارساز

افزایش همکاری‌های با کوچینگ عملکرد

کوچینگ یک فرایند مستمر است که هدف آن بهبود عملکرد است. در کوچ کردن یک کارمند باید به مسائلی توجه داشت که می‌تواند به عملکرد او آسیب جدی وارد کند.

در کوچینگ عملکرد به دنبال یافتن نقاط ضعف و ایجاد حس بد در کارمندان نیستیم، بلکه به دنبال افزایش همکاری برای حل مشکلات عملکردی و بهبود کارکرد کارکنان، تیم یا یک دپارتمان هستیم. کارکنانی که به کوچینگ پاسخ مثبت می‌دهند و عملکرد خود را بهبود می‌بخشند به‌عنوان یک عامل تاثیرگذار در موفقیت هر کسب و کاری محسوب می‌شوند.


نحوۀ اجرای کوچینگ عملکرد برای کارکنان ضعیف

کارمندانی که در فرایند کوچینگ عملکرد موفق نیستند، نباید به حال خود رها شوند. بلکه  باید با کمک یک برنامه رسمی بهبود عملکرد برنامه (PIP)، به‌طور منظم وظایف کارمندی که عملکرد ضعیفی دارد توسط مدیر مورد بررسی قرار گیرد.

در جلسات مستمری که برگزار می‌شود، مدیر به بررسی اهدافی که در PIP تعریف شده است می‌پردازد تا به میزان پیشرفت کارمند در فرایند کوچینگ عملکرد دست یابد. البته کارشناسان منابع انسانی نیز سعی می‌کنند تا مستندات لازم از جلسات کوچینگی که مدیر برای کارمندان برگزار می‌کند را تهیه کنند.

نحوۀ اجرای کوچینگ عملکرد برای کارکنان با مشارکت بالا

همانطور که فرایندهای کوچینگ به مدیران برای بهبود عملکرد کارکنان ضعیف کمک می‌کند، می‌تواند برای کارکنانی که مشارکت بالایی هم دارند مورد استفاده قرار گیرد.

مدت زمانی که مدیر صرف کوچ کردن کارمندانی با عملکرد بالا می‌کند، نتایج بیشتری را از کوچ کارمندان ضعیف برای سازمان به همراه خواهد داشت. زیرا عملکرد چنین کارمندانی به مرور زمان بهبود قابل توجهی خواهد یافت و این بهبود می‌تواند بر روی سازمان تاثیر زیادی بگذارد.

البته در عمل بیشتر مدیران تصور می‌کنند، اگر کارمندان با کارایی پایین را کوچ کنند برای سازمان عملکرد بهتری خواهد داشت. در حالی که این تصور غلط است و یک مدیر باید بیشترین زمان خود برای کوچینگ را صرف کارمندانی با مشارکت بالا نماید.

کوچینگ عملکرد ابزاری موثر برای مدیران است تا در تلاش‌های خود برای موفقیت کارکنان به ویژه تقویت مهارت‌های آنان به خلق فرصت‌های جدیدی بپردازند.


۶ مرحله مهم در کوچینگ عملکرد

اگر قصد دارید تا کوچینگ حمایتی را برای کارکنان خود در سازمان پیاده‌سازی کنید به ۶ مرحله کلیدی زیر توجه داشته باشید:

باور داشته باشید که امکان بهبود توانایی کارکنان وجود دارد

به توانایی کارمندان برای حل مشکلات سازمان اعتماد کنید. از کارمندان خود برای حل مشکل یا بهبود عملکردشان کمک بخواهید. با استفاده از کوچینگ عملکرد از کارمندان به عنوان مشارکت‌کننده بخواهید تا به افزایش اثربخشی سازمان کمک کنند.

مشکل عملکرد را برای کارکنان شرح دهید

به جای اشخاص بر روی مشکل یا رفتاری که نیاز به بهبود دارد تمرکز کنید. از توصیف رفتارها همراه با مثال استفاده کنید تا هم‌زمان کارمندتان هم به یک درک مشخص و مشترک از موضوع دست پیدا کند. نظر کارمند را در مورد وضعیت موجود بخواهید و بررسی کنید که آیا همان مشکلی یا فرصتی که شما به آن رسیده‌اید را آن‌ها هم برای بهبود مشاهده کرده‌اند؟

در کوچینگ عملکرد مسائل محدود کننده کارمندان را شناسایی کنید

آیا کارمند توانایی انجام وظیفه یا دستیابی به اهداف را دارد؟
پاسخ به این سوال می‌تواند راهگشای مدیران در فرآیند کوچینگ عملکرد باشد. ۴ مانع رایج در مسیر کارکنان عبارتند از:

  • زمان
  • آموزش
  • ابزار
  • نحوه رفتار

شیوه حذف این موانع به‌وسیله کارمندان را شناسایی کنید و آن‌ها را در یک مسیر پیش‌رو کوچ کنید.

در مورد راه‌حل‌ها یا اقدامات مورد نیاز برای بهبود بحث کنید

از کارمندان خود در فرایند کوچینگ عملکرد در مورد نحوۀ اصلاح یا جلوگیری از یک مشکل نظر بخواهید. سعی کنید فرایند بهبود مستمر را در تمامی مراحل دنبال کنید.

بر روی یک برنامه اجرایی مکتوب تمرکز کنید

در یک برنامه مکتوب باید فهرستی از کارهایی مشخص شده باشد که کارمند، مدیر و کارشناس منابع انسانی برای اصلاح مشکل یا بهبود وضعیت انجام می‌دهد. در این برنامه اهداف اصلی مشخص می‌شود، که کارمندان برای دستیابی به سطح عملکرد مناسب در سازمان باید اجرا کنند.

زمان مشخصی را برای پیگیری کارها تعیین کنید

در کوچینگ عملکرد مهم است که یک مسیر بازخورد برای سنجش میزان کارایی کارمند توسط مدیر مشخص شود. تشویق یا تنبیه نسبت به توانایی‌های کارمند زمانی می‌تواند عملی شود که زمان مشخصی برای انجام وظایف مختلف تعریف شده باشد.


سخن پایانی

در کوچینگ عملکرد به دنبال بهبود کارایی کارکنان هستیم. افزایش برآیند بهره‌وری در تک‌تک کارمندان موجب می‌شود تا سازمان به توسعۀ لازم برای دستیابی به اهداف خود دست پیدا کند.

۴/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share