جنبش ضد کار چیست و از کجا ناشی می‌شود؟

جنبش ضد کار

در طول سال‌های اخیر، اغلب کارفرمایان اخبار جالبی در رابطه با بازار کار دریافت نکرده و حجم خبرهای خوب در این زمینه واقعا اندک بوده است. ناظران پیش‌بینی می‌کنند، یک جنبش ضد کار در حال رشد و گسترش است. درست شنیدید! بسیاری از افراد بر این باورند که حتی اگر فردی از صلاحیت‌های لازم برای انجام برخی از مشاغل برخوردار باشد، الزاما نباید به‌عنوان نیروی کار در یک سازمان جذب شود. 

جنبش ضد کار از کجا ناشی می‌شود؟

«برایان اوکانر» (Brian O’Connor) در یکی از مقاله‌های BBC Worklife می‌گوید: «شرایط جاری در ۲ سال همه‌گیری کرونا، کارمندان سراسر جهان را از نظر روانی به‌شدت خسته کرده و طیف گسترده‌ای از آن‌ها را دچار فرسودگی شغلی کرده است. این امر به‌ویژه در کارکنان مشاغل ضروری به مراتب بیش از سایرین مشاهده می‌شود.» در واقع، پس از ماه‌ها و حتی سال‌ها بلاتکلیفی و دست‌وپنجه نرم کردن با مشکلات ناشی از یک وضعیت غیر عادی اصلا تعجبی ندارد که برخی از افراد به موضوع کار کردن با نگاهی تردیدآمیز می‌نگرند و نقش آن را در زندگی‌شان زیر سوال می‌برند.

اوکانر می‌افزاید: «این روزها، تعداد بی‌سابقه‌ای از کارمندان به امید یافتن فرصت‌های شغلی بهتر، مشاغل‌ کنونی خود را ترک می‌کنند. برخی از آن‌ها هم صرفا به‌دنبال شغل دیگری نبوده و انتخاب‌شان این است که اصلا کار نکنند. در نگاه نخست، این تصمیمات می‌تواند بر روند کسب‌وکار کارفرمایان تاثیرگذار باشد. با این حال، جنبش ضد کار در واقع به‌دنبال از بین بردن نظم اقتصادی پیشین و ایجاد زیربنایی تازه برای کار در دنیای مدرن است.»

جنبشی برای زیر و رو کردن دنیای کار

به گفته اوکانر، طرفداران جنبش ضد کار معتقدند که بسیاری از مشاغل غیرضروری بوده و صرفا «کارکنان را به جیره‌خوارانی تبدیل می‌کنند که ارزش واقعی کارشان را دریافت نمی‌کنند.» با این حال، تصور افراد یاد شده این نیست که ملزم به انجام هیچ کاری نیستند. بلکه، اعضا جنبش بر این باورند که مردم باید فقط به اندازه نیازشان کار کنند و «ساعت‌های طولانی‌تر را برای ایجاد سرمایه یا کالاهای اضافی» هدر ندهند. 

با وجود علائم و نشانه‌های هشداردهنده، این جنبش هنوز از ابعاد گسترده‌ای برخوردار نیست. با این حال، وجود چنین تفکری از نقطه‌نظر نمادین دارای اهمیت بوده و نشان‌دهنده بدبینی فزاینده نیروی کار به مشاغل است. این امر به‌خودی خود نمایان‌گر آن است که کارفرمایان باید به مراتب بیش‌تر از گذشته برای برآورده کردن نیازهای کارمندان‌شان تلاش کنند. آیا شما هم در محل کارتان نشانه‌های جنبش ضد کار را مشاهده می‌کنید؟

منبع: blr

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share