کار خیر یعنی چه و چه الزامهایی دارد؟ بهنظر طرح چنین پرسشهایی چندان لازم نباشد و پیشفرض بر آن است که همگان، تعریف دقیق و درستی از آن دارند. اما به تجربهی آدمهاییکه برایشان «کار» بودگی امر خیلی بر «خیریت» اش ارجحیت دارد، اینچنین نیست. سروش صلواتیان هم یکی از آنهاست. کسی که در هفت سال گذشته، انتخاب کرده که بر کارهای خیر مختلفی، متعهدانه متمرکز است.
سروش صلواتیان | فعال اجتماعی، موسس جازکالا | کار خیر یعنی چه؟
سروش صلواتیان در جایی از زمان و بنا به حادثهای، راهی جازموریان میشود. اما بهواسطهی «دستاورد»هایی هفت سالی میشود که ساکن آنجا شده است. دستاوردهایی که بر خلاف معنایی که از این واژه برداشت میکنیم، مادی نیستند. در این اپیزود با او دربارهی ماهیت، الزامها و قواعد «کار خیر» گفتوگو کردم. تلاش کردیم تا بهدور از کلیشه، نگاهی نسبتا همهجانبه به این پدیده، کارکردها، دشواریها و البته آسیبهایاش بیاندازیم.
نوشتههای مرتبط
رهام افغانی خراسکانی | نظام دانشگاهی در ایران چطور کار میکند؟
رهام افغانی خراسکانی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاههای صنعتی اصفهان و صنعتی شریف فارغالتحصیل شده و سپس برای طی مقطع دکتری راهری پلیتکنیک میلان میشود. او پس از بازگشت به ایران در دانشگاه شهید بهشتی مشغول به تحصیل میشود و پس از هشت سال تدریس در این دانشگاه، از آن اخراج میشود. در این اپیزود پیرامون این رویداد و موضوعاتی دیگر گفتوگو کردیم.
افراد چند پتانسیلی را بهتر بشناسیم | ابوالفضل فتاحی | ابوالمشاغل ۳
میهمان سیونهم کارگاه ابوالفضل فتاحی بود. او دهها شغل مختلف را آزمون کرده و کسبوکارهای مختلفی را راه انداخته. اما نه خود را شاغل میداند و نه کارآفرین. سومین اپیزود ابوالمشاغل با خلبانی تهیه شد که سابقهی کتابفروشی، کاشیکاری و برگزاری اردوهای دانشآموزی را در مسیر شغلیاش دارد!
مسعود زمانی | معاون نوآوری فناپ | چشم انداز اکوسیستم دیجیتال ایران
مسعود زمانی معاون فناوری فناپ است. او در سالهای اخیر، تمرکز ویژهای بر مطالعات بین نسلی داشته و همواره تلاش کرده تا با نگاهی آیندهپژوهانه، ترندهای فناوری را پیش از موعد شناسایی کند. با او دربارهی شرایط حال حاضر ایران از منظر فناوری و کسبوکاری گفتوگو کردم و نظرش را دربارهی آتیهی قابل پیشبینی جویا شدم. گفتوگویمان سمتوسوی مختلف داشت. فکر میکنم شنیدنش میتواند برای همگان جذاب باشد.