سوال از کارفرما در جلسه مصاحبه | چه سوالاتی را «حتما» از مصاحبه کننده بپرسیم؟

سوال از کارفرما در جلسه مصاحبه

معمولا در همه‌ی جلسات مصاحبه زمانی را برای طرح سوال از کافرما و مصاحبه کننده در نظر می‌گیرند و از شما می‌خواهند که سوالی که دارید را مطرح کنید. شاید ندانید اما، نوع و جنس سوالاتی که در این قسمت طرح می‌کنید، خود می‌تواند در تصمیم و نظر کارفرما اثرگذار باشد.

در این مقاله سعی می‌کنیم به مهم‌ترین سوالاتی که می‌بایست از کارفرما بپرسید اشاره کنید. امیدواریم که مرورشان بتواند جلسات مصاحبه‌ی بهتری را برای‌تان فراهم کند.


سوال اول: ارزیابی عملکرد من چگونه صورت می‌گیرد؟

اولین سوال از کارفرما را می‌توان به پرسش پیرامون معیارها و شیوه‌های ارزیابی عملکرد اختصاص داد. طرح این مساله از دو سوی اهمیت دارد: اول آن‌که به شما کمک می‌کند درک بهتری از شغل احتمالی آینده‌تان به دست آورید واز سوی دیگر، به کافرما این امید را می‌دهد که با همکاری سروکار خواهد داشت که خروجی و اثربخشی برای‌اش اهمیت دارد.


سوال دوم: مهمترین انتظار شما از من چیست؟

فهم مهمترین درخواست و انتظاری که سازمان از شما دارد، می‌تواند سوژه‌ی دومین سوال از کارفرما باشد. هرچند پاسخ به این سوال در بطن مصاحبه و البته شرح شغلی تعریف شده برای آن مشخص خواهد بود، اما بد نیست که در بخش پایانی مصاحبه از مصاحبه کننده بخواهید که رسالت اصلی شما در مجموعه را برای‌تان توضیح دهد.


سوال سوم: آینده‌ی حرفه‌ای و مسیر شغلی این موقعیت کاری چگونه است؟

همانطور که در مقاله‌ی مسیر شغلی به تفصیل شرح داده‌ایم، هر شغل یکی از اجزای زنجیره‌ی مسیر شغلی‌مان است و باید بدانیم که پس از هر اشتغال، چه موقعیت‌هایی ممکن است برای‌مان وجود داشته باشد.

سومین سوال از کارفرما را به موضوع مسیرشغلی اختصاص دهید و از او بپرسید که آینده‌ی این شغل و مسیر رشداش در آن سازمان چگونه است. این پرسش، علاوه بر آن‌که روند پیش روی‌تان را برای‌تان شفاف‌تر می‌کند، به مصاحبه کننده نیز این ذهنیت را می‌دهد که به آن سازمان به چشم بلندمدت نگاه می‌کنید.


همچنین بخوانید: مدیران منابع انسانی چه سوالاتی را باید از کارکنان ناراضی خود بپرسند؟


سوال چهارم: مهمترین اهداف کوتاه مدت این شغل چیست؟

پاسخِ چهارمین سوال از کارفرما می‌‌تواند نقش و مسئولیت شما را در کوتاه‌مدت برای‌تان روشن کند. بسته به اینکه در سمتی مدیریتی مصاحبه می‌کنید و یا در سطح کارشناسی، پاسخ‌های احتمالی به این سوال متفاوت خواهد بود. اما در هر دو صورت، این حس را به مصاحبه کننده می‌دهید که اثربخشی‌ برای‌تان از معیارهای کلیدی‌ست و می‌خواهید عملکرد خود را با اهداف سازمان همگام کنید.


سوال پنجم: در صورت امکان، یک روز کاری این شغل را شرح دهید؟

بخشی از ارزش غایی شده در یک حوزه‌ی شغلی به عملکرد روزانه‌ی شما وابسته است. به همین علت، این‌که بدانید در هرروز معمولا به چه اموری مشغول خواهید بود، می تواند در حضور بهتر در آن حرفه کمک‌رسان باشد. پنجمین سوال از کارفرما می‌تواند به این مضوع اختصاص یابد.


چند نکته‌ی کلیدی درباره سوال از کارفرما

در زمان درست سوال‌های‌تان را بپرسید

مطلوب آن است که طرح سوال از کارفرما را به بخش انتهایی مصاحبه موکول کنید. اما اگر برای پاسخ دقیق‌تر به یکی از سوالاتی که از شما می‌پرسند به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید، می‌توانید حین گفت‌وگو و در خلال بحث نیست سوال‌تان را طرح کنید.


به نقش مصاحبه کننده دقت کنید

معمولا فرایند مصاحبه از چند گفت‌وگو با نفرات مختلف سازمان تشکیل می‌شود. ممکن است در مصاحبه‌ی اول، مصاحبه‌ی شما با تیم منابع انسانی باشد و پس از آن با تیمی که قرار است در آن کار کنید. پس لازم است در ابتدای مصاحبه بفهمید که با چه کس و یا کسانی مصاحبه می‌کنید.

طبعا، طرح این پرسش که «حقوق من چقدر است» از کسی جز مسئول منابع انسانی چندان صحیح نیست.


سوال اشتباه نپرسید!

بدترین سوال از کارفرما آن است که به او نشان دهید که چندان هم برای آن شغل و سازمان ارزش قائل نیستید! مثلا اگر بپرسید «این شرکت دقیقا چکار می‌کند؟» یا «کار من در چه دپارتمانی خواهد بود؟» به شکلی مستقیمی به مصاحبه کننده نشان داده‌اید که هیچ تحقیقی درباره‌ی شرکت‌شان نداشته‌اید.

همانطور که در مقاله سوالات مصاحبه استخدامی توضیح دادیم، پیش از مصاحبه باید اطلاعات مطلوبی از شغل و سازمانی که برای مصاحبه اقدام کرده‌اید، به دست آورده باشید. طرح سوال اشتباه از کارفرما موجب می‌شود احتمال پذیرفته شدن‌تان به شکل ملموسی کاهش یابد.


سوال از کارفرما و پرسش‌های احتمالی در این‌باره

امید داریم که این مقاله توانسته باشد تا حدودی شیوه‌ی سوال از کارفرما را برای‌تان روشن کرده باشد. در ادامه به پرسش‌های پرتکراری که ممکن است در این خصوص ایجاد شود، پاسخ دادیم.

چه زمانی از کارفرما سوال کنیم؟

مطلوب آن است که سوال از کارفرما را به بخش پایانی مصاحبه منتقل کنید. اما اگر برای پاسخ به سوال او به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید، می‌توانید در حین گفت‌وگو نیز طرح کنید.

طرح چند سوال از کارفرما معقول است؟

این سوال پاسخ مشخصی ندارد و بسته به مرحله‌ی مصاحبه می‌تواند مناسب باشد. اما به طور کلی، مراقب باشید که به لحاظ زمانی، وقت زیادی را صرف پرسش از کارفرما نکنید.

چه سوالاتی را نباید از کارفرما پرسید؟

به طور کلی محدودیتی نیست، اما سوال پیرامون مسائلی که ممکن است در لایه‌ی محرمانگی اطلاعات قرار داشته باشد را (مثل تعداد مشتری، حجم فروش و…) نباید طرح کرد.
امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
نوشتن رزومه کاری به زبان آدمیزاد

رزومه نوشتن به زبان آدمیزاد! یک راهنمای پُر و پیمان برای نوشتن رزومه کاری

شاید فکر کنید که نوشتن رزومه کاری آن‌قدرها هم نباید چیز مهمی باشد که بخواهید یک مطلب طول و طویل را بابتش بخوانید. اگر این‌چنین فکر می‌کنید، بیشتر از بقیه به خواندن ادامه‌ی این مقاله نیاز دارید! نیم ساعت وقت صرف خواندن این برگه کنید و شانس استخدام خود را به شکل معناداری افزایش دهید.
ادامه
Total
0
Share