شبکه سازی | چگونه شبکه سازی کنیم و دایره ارتباطات حرفه ای خود را گسترش دهیم؟

مهارت شبکه سازی

مهارت شبکه سازی یکی از مؤثرترین مهارت‌های نرم برای پیشرفت شغلی و رشد فردی است. حتماً تا به حال برایتان پیش آمده که در یک زمینه تخصصی جدید نیاز به کمک و راهنمایی داشته باشید. حالا تصورش را بکنید چقدر خوب می‌شود اگر دوستانی با تخصص‌های مختلف داشته باشید و بتوانید از آن‌ها در زمینه‌های مختلف کمک بگیرید. اما چگونه می‌توانید ارتباطات حرفه‌ای مؤثری برقرار کنید؟ با ما همراه باشید.


مهارت شبکه سازی چیست؟

شبکه سازی (networking) در کسب‌وکار به معنای ایجاد و حفظ ارتباطات شخصی و حرفه‌ای با متخصصان جهت رشد و پیشرفت شغلی است. شبکه دوستان شما از تمامی افرادی تشکیل می‌شود که با آن‌ها در ارتباط هستید. شبکه ارتباطی شما می‌تواند شامل همکاران، خانواده، دوستان، اساتید دانشگاه و دانشجویان، متخصصان، مشتریان، آشنایان و … باشد. اما شبکه‌سازی دقیقاً چگونه به رشد کسب‌وکار ما کمک می‌کند؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.


چرا شبکه سازی در فضای کاری بسیار مهم است؟

شبکه‌سازی دایره ارتباطات حرفه‌ای‌تان را گسترده‌تر می‌کند، فرصت‌های شغلی تازه‌ای را در اختیارتان قرار می‌دهد و به پیشرفت شغلی‌تان می‌انجامد. آسان‌ترین راه برای شبکه سازی، برقراری ارتباط با همکارانتان است. اگر وقت و انرژی خود را به شناخت بیشتر همکارانتان اختصاص دهید، آن‌ها هم متقابلاً برایتان وقت و انرژی می‌گذارند و در مواقع لازم کمکتان می‌کنند.

اگر با سوپروایزرتان دوست شوید، او می‌تواند برایتان توصیه‌نامه بنویسد و کارتان را آسان کند. اگر با مدیران ارتباط دوستانه‌ای برقرار کنید، آن‌ها می‌توانند اطلاعات مفیدی را درباره فرصت‌های شغلی جدید شرکت در اختیارتان بگذارند. همکاران سابقتان نیز می‌توانند شما را به کارفرمای جدیدشان معرفی کنند.

با شبکه‌سازی حرفه‌ای می‌توانید مهارت‌های جدید کسب کنید، در زمینه‌های مختلف از دوستان متخصص خود راهنمایی بجویید و به رشد شخصی و کسب‌وکارتان کمک کنید. اگر می‌خواهید بدانید که چطور می‌توانید به‌صورت حرفه‌ای شبکه ‌سازی کنید، با ما همراه باشید.


چگونه شبکه سازی کنیم؟

در این بخش قصد داریم روش‌های عملی و کاربردی را معرفی کنیم که با انجام آن‌ها می‌توانید دایره ارتباطات حرفه‌ای خود را گسترش دهید:

به دنبال مناسب‌ترین افراد باشید

اگر در زمینه تخصصی مشخصی نیاز به راهنمایی و کمک دارید، می‌توانید ارتباطات حرفه‌ای خود را در آن زمینه گسترش دهید. برای شروع می‌توانید سراغ دوستان و آشنایانتان که در آن زمینه مشخص مشغول فعالیت هستند، بروید. اگر می‌خواهید به دپارتمان جدیدی انتقال پیدا کنید نیز از همین حالا تلاش کنید با کارکنان آنجا ارتباط دوستانه‌ای برقرار کنید.

برای شبکه ارتباطات خود وقت بگذارید

اگر می‌خواهید ارتباطات حرفه‌ای خود را حفظ کنید، لازم است برای آن‌ها وقت بگذارید. مطمئن باشید که نمی‌توانید بعد از چند سال یک‌مرتبه از دوست دوران دانشجویی‌تان یادی کنید و از او بخواهید که شما را به کارفرمایش معرفی کند! بنابراین حتماً هر چند وقت یک‌بار حال و احوال دوستان خود را حتی از طریق پیام‌رسان‌هایی مثل واتسپ و تلگرام هم که شده جویا شوید و ارتباطتان را حفظ کنید.

در نظر داشته باشید که شبکه سازی یک نوعی از سبک زندگی‌ست و باید در طول مسیر کارتان ادامه داشته باشد.


وضعیت فعلی دوستان متخصص خود را جویا شوید

خوب است بدانید که هر یک از دوستان متخصص شما در چه زمینه‌ای می‌توانند به شما کمک کنند. لازم است بدانید که کدام‌یک از همکاران قبلی‌تان مشغول به آموزش فلسفه شده و کدام‌یک در حوزه بازاریابی مشغول فعالیت است!

ضمناً، لازم است شما هم متقابلاً تلاش کنید و در مواقعی که دوستانتان نیاز به کمک دارند، دست دوستان خود را بگیرید و حتی به آن‌ها در شبکه سازی کمک کنید. یک شبکه‌ی کارآمد، زنجیره‌ی وسیعی از ارتباطات حرفه ای است که یکدیگر را تکمیل می‌کنند.

در مناسبت‌های تخصصی حضور پیدا کنید

یکی از بهترین روش‌ها برای آشنایی با متخصصان در حوزه‌های مختلف، حضور فیزیکی در مناسبت‌های تخصصی است. بهتر است از همین حالا برنامه مناسبت‌های تخصصی آتی را داشته باشید و برای حضور در آن‌ها و تعامل با دیگر متخصصان برنامه‌ریزی کنید.


کلام آخر

شبکه‌سازی یکی از مهم‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه پیشرفت شغلی و فردی شماست. همیشه ارتباطات خود را قوی نگه دارید، در مواقع لازم دست دوستان خود را بگیرید و از کمک‌های تخصصی دوستانتان نیز در زمینه‌های مختلف بهره‌مند شوید.

در گفتگو با نازنین رحیمی پیرامون اهمیت شبکه ارتباطی مفصلا گفت‌وگو کردیم که پیشنهاد می‌شود آن قسمت را در کست‌باکس بشنوید. همچنین بخشی از گفتگو با هادی مرادی نیز به همین مساله اختصاص پیدا کرد که می‌تواند مفهوم شبکه سازی را به شکلی تجربی برای‌تان شفاف‌تر کند.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share