آیا چرت زدن پاسخی برای جلوگیری از فرسودگی شغلی است؟

چرت زدن در محل کار

براساس تحقیقات، بیش از یک سوم کارکنان بریتانیایی در آستانه فرسودگی شغلی قرار دارند. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهند، حدود ۴۹ درصد از کارمندان جوان و متولدین نسل هزاره تمایل دارند در طول ساعات کاری چرت زدن را تجربه کنند!. این در حالی است که از زمان آغاز همه‌گیری کرونا، تعداد کارمندان حاضر در شرکت‌ها برای نخستین بار به بالاترین سطح خود رسیده است.

مطالعات انجام شده بر روی ۱۵۰۰ نفر از کارمندان بخش‌های اداری نشان می‌دهد، یک نفر از هر ۵ کارمند جوان تمایل دارد همراه با حیوان خانگی خود در محل کار حاضر شود. این امر از تماس طولانی‌مدت با حیوانات خانگی در طول دوران همه‌گیری ناشی می‌شود. در واقع، این افراد عادت کرده‌اند با دوستان شیرین و پشمالوی‌شان وقت بگذارنند و در طول ساعات کاری، حداقل ۲ بار با آن‌ها بازی کنند.

علاوه بر این، ۲۹ درصد از این افراد تمایل دارند در محل کارشان یک باشگاه ورزشی راه‌اندازی شود. در عین حال، ۲۳ درصد از آن‌ها هم از ایده تاسیس یک کافی‌شاپ بر روی پشت‌بام یا در سایر فضاهای باز شرکت استقبال می‌کنند. در مجموع، نتایج حاصل از تحقیقات نشان می‌دهند، پس از همه‌گیری کرونا اغلب مردم قصد دارند بین ارزش‌های موجود در زندگی شخصی و فضای کارشان تعادل برقرار کنند.

«لوسی مینتون» (Lucy Minton)، هم‌بنیان‌گذار و مدیر اجرایی شرکت COO of Kitt در این باره می‌گوید: «همه‌گیری کرونا انتظارات همه ما و به‌ویژه جوانان را از محیط کار دگرگون کرده است. اکنون، دیگر به‌سختی می‌توان فضای منزل و کار را از یکدیگر تفکیک کرد. بنابراین، اغلب افراد به‌دنبال شرکت‌هایی هستند که بتوانند روش‌های تازه‌ای را انعکاس داده و دسترسی به برخی از تجملات خانگی را برای آن‌ها امکان‌پذیر کنند. پیشتازی در این زمینه، نیازمند آن است که رویکرد شرکت‌ها در زمینه سرگرمی و راحتی کارکنان و همچنین، مزایای معنادار محل کار به مراتب خلاقانه‌تر از گذشته باشد.»


انتظارات مدیران ارشد با کارکنان میان‌رده چه تفاوتی‌هایی دارد؟

نظرسنجی Kitt  نشان داد، نیازها و خواسته‌های فعلی کارمندان رده پایین با کارکنان ارشد زمین تا آسمان با هم تفاوت دارند. براساس این نظرسنجی، کارمندان سطوح ابتدایی بیش‌تر بر دستیابی به مزایای اجتماعی تمرکز دارند؛ این در حالی است که ۲۶ درصد از مدیران ارشد به‌دنبال فضای مناسبی برای مدیتشن بوده و ۱۸ درصد از آن‌ها تمایل دارند در محیط شرکت به مشاور و روان‌درمانگر دسترسی داشته باشند. در ضمن، با وجود تمایل ۳۹ درصد از کارمندان برای پوشیدن لباس‌ غیر رسمی در محل کار، اغلب مدیران مخالف این ایده بوده و تنها ۲۶ درصد از آن‌ها با انجام این کار موافق بوده‌اند.

بسیاری از افراد در طول دوره همه‌گیری، اولویت‌های خود را مجددا بررسی کرده و درباره دلایل دنبال کردن برخی از روتین‌ها به مراتب بیش‌تر از گذشته پرسش‌گری می‌کنند. این روزها، اغلب ما دیگر صرفا به‌دنبال فضایی برای انجام کار نبوده و بیش‌تر در جست‌وجوی مکانی هستیم که بتوانیم در آن ارتباطات معناداری را ایجاد کنیم.

در واقع، پس از تحمل ۲ سال انزوا همه ما تمایل داریم دوباره با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. برقراری ارتباط، ایجاد تماس چشمی واقعی، خندیدن و لذت بردن از حضور در کنار هم را می‌توان از اصلی‌ترین دلایل بازگشت به محیط‌های کاری برشمرد. واقعیت این است که سرشت ما انسان‌ها اساسا برای برقراری ارتباط با یکدیگر طراحی شده است.

به نظرت می‌رسد تامین فضایی برای استراحت و چرت زدن در محل کار یکی از گزینه‌های موجود پیش روی تیم‌های منابع انسانی است که می‌تواند به تامین آسایش بیشتر کارکنان پس از دوران پاندمی کمک کند. شما چه تجربه‌های مشابهی دارید؟


منبع: thehrdirector

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share