جنگِ بی‌پایان: برابری جنسیتی چگونه میسر می‌شود؟ مشکات اسدی | جامعه‌شناس سیاسی | مدیرعامل آنسو

مشکات اسدی سالیانی در فضای دانشگاهی و سپس حکمرانی فعالیت کرده و حالا در عرصه‌ی کارآفرینی مشغول است. آن‌چه در او ثابت مانده، دغدغه‌مندی‌اش نسبت به حوزه‌ی زنان و جنسیت است. با او درباره‌ی نابرابری‌های جنسیتی، شکاف‌های جنسی و شیوه‌های کنش‌گری موثر در این‌باره گفت‌وگو کردم.
مشکات اسدی

صحبت درباره‌ی زنان و مسائل‌شان، همواره دشوار است. این دشواری، الزاما به‌دلیل مسائل سیاسی نیست و به‌فرض من، پیچیدگی‌های اجتماعی بر آن اولویت دارد. مشکات اسدی از جمله کسانی‌ست که «سعی بر مواجهه نابرابری جنسیتی» را کارویژه‌ی خود تعریف کرده و در هر نقش و نهادی که حضور داشته، حول آن کنش داشته. چه زمانی‌که در فضای دانشگاهی مشغول بود، چه بعدترش که بخشی از دستگاه حکمرانی شد و چه حالا که در فضای کارآفرینی اشتغال دارد.

گفت‌وگو با مشکات اسدی را از مفهوم «تبعیض مثبت» آغاز کردم. موضوع و یا به عبارت بهتر، موضعی که کم مخالف ندارد و حتی در میانِ برخی از گروه‌های فمنیست نیز با آن تقابل می‌شود. مشکات با کلاهِ معلمی‌اش، ساختاربخشِ گپ‌وگفت‌مان شد و نگاهی به پیشینه‌ی تلاش‌های جوامع مدنی برای مواجهه با نابرابری جنسیتی انداخت و مساله را نه از موضعِ یک کنش‌گرِ صرف، که یک تحلیل‌گر بسط دهد.

این اپیزود برای من، بی‌اغراق، پر از یادگیری بود و انبوهی از کلیدواژه‌ها از آن عایدم شد که شایسته‌ی تامل‌اند. امیدوارم که صحبت‌های مشکات اسدی برای شما نیز چنین کارکردی بیابد و سرآغازی برای تفکرِ بیشتر بر مساله‌ی زنان، این بزرگترین گروهِ اقلیت در همه‌ی جوامع شود.

با همراهی: مای لیدی

۸ مارس روز جهانی زنان است که در سراسر جهان فعالیت‌هایی در این خصوص انجام می شود.

در ایران، مای‌لیدی هرساله به مناسبت این روز، کمپین های آگاهی بخشی برگزار می کند. امسال مای لیدی از موانع و محدودیت‌هایی صحبت می‌کند که زنان در مسیر پیشرفت و دست‌یابی به اهداف‌ خود با آنها روبه‌رو هستند. موانعی که گاهی واضح و ملموس‌ند، گاهی آن‌قدر در زندگی روزمره گم شده‌اند که از دید و توجه دور مانده‌اند، اما همچنان تأثیر آنها را روی فرصت‌های برآورده نشده و انتخاب‌های زنان می‌بینیم.

مای‌لیدی به عنوان بزرگ‌ترین و پیشروترین برند تولید کننده محصولات بهداشتی پریود در ایران، همیشه فراتر از تولید محصولات با کیفیت حرکت کرده و بر سلامت زنان تمرکز ویژه ای داشته است. علاوه بر آن این برند طی این سال‌ها تلاش کرده فراتر از فعالیت اصلی خود، به مسائل و چالش‌های زنان توجه ویژه داشته باشد و در مسیر توانمندسازی زنان فعالیت کند.

شما نیز می توانید از دیدگاه‌های‌تان درباره محدودیت‌هایی که زنان در مسیر پیشرفت و دستیابی به اهداف خود با آن‌ها مواجه بوده‌اند را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و ایکس با #از_نابرابری_بگو با دیگران به اشتراک بگذارید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Total
0
Share