تخصص یک ویراستار زمانی نهایت جلوهی خود را پیدا میکند که نتوان حضورش را در یک کتاب یافت. مهدی خطیبی که تا به امروز ویرایش و ویراستاری بیش از ۱۰۰ کتاب را در کارنامهی خود دارد، از تجربهی خود در مسیر این تخصص میگوید.
هرچند تمرکز اصلی این گفتگو پیرامون مسیر شغلی یک ویراستار بود، اما لحن و زبان مهدی خطبیی و همچنین، مثالها و تجربهها و گفتههای او میتواند برای همهی علاقهمندان حوزهی فرهنگ و ادبیات جذاب و آموزنده باشد.
اگر این اپیزود برایتان جذاب بود، شنیدن گفتگوی من با رضا جیمیلی سردبیر مجله کارنگ نیز میتواند برایتان سودمند باشد.
درباره مهدی خطیبی
او دانشآموختهی رشتهی حقوق قضایی است، اما خیلی زود از رشتهی تحصیلیاش به سمت ادبیات میرود و در شاخههای مختلف آن فعالیت میکند. انتشار کتاب در حوزههای ادبی، نگارش متون آموزشی و همکاری با چند انتشارات عمده فعالیتهای او را تشکیل میدهند.
منابعی برای یادگیری ویراستاری
تمرین خواندن به نظر مهدی خطیبی، یکی از مهمترین روشها و ابزارهاییست که در مسیر شغل ویراستاری میتواند بیشتری کمک و فایده را داشته باشد. به پیشنهاد او، کتاب غلط ننوستیم که پیشتر در گفتگو با مهدی زارع نیز معرفی شد، میتواند یک مرجع کامل و کارآمد برای مهارتافزایی کمکرسان باشد.
شنیدن کارگاه
برای شنیدن این قسمت از پادکست کارگاه و آشنایی بیشتر با شغل ویراستار میتوانید از طریق پلیر قرار گرفته در بالای همین صفحه اقدام کنید. روش بهتر اما دنبال کردن پادکست از طریق اپلکیشنهای پادکست مثل کستباکس است. برای آشنایی بیشتر و همچنین یافت لینک کارگاه در سایر اپلیکیشنها به صفحهی شنیدن بروید.