نرم‌افزارهایی برای دوران دورکاری | ابزارهایی که تجربه دورکاری را بهبود می‌بخشند

معرفی نرم افزار دورکاری

دورکاری، آن‌قدر ها هم که به نظر می‌رسد آسان نیست و وقتی مدتی طولانی درگیرش می‌شوی، مشقات و مشکلات‌اش تازه خودنمایی می‌کند. به لطف تکنولوژی و استفاده از چند نرم افزار دورکاری را می‌توان آسان‌تر و خواستنی‌تر کرد.

آن‌چه به عنوان نرم افزار دورکاری شناخته می‌شود، مشخصا -صرفا- برای دورکاری طراحی نشده‌اند. اما به نظر می‌رسد در ابن شیوه‌ی کاری، بیشتری اثربخشی را به‌دنبال خود می‌آورند.

با مطالعه مقاله جامع دورکاری درباره‌ی این سبک کاری اطلاعات بیشتری پیدا کنید.


نرم‌افزارهای مدیریت وظیفه

در دوران دورکاری، اولین و شاید مهمترین ابزاری که به‌آن نیاز دارید، نرم‌افزاری برای مدیریت تسک‌ها و وظایف است. این‌که بتوانید فعالیت‌های مختلف تیم را تعریف و بر روند انجام‌شان نظارت کنید، پیش و یا شاید بیش از هر کاری دیگری اهمیت پیدا می‌کند.

در ادامه با چند ابزار مدیریت وظیفه آشنا می‌شوید که می‌توانند به عنوان نرم افزار دورکاری مورد استفاده قرار گیرند.


تودوایست

Todoist یک اپلیکیشن جامع است که مدیریت تسک را برای شما و تیم‌تان ممکن می‌کند. ظاهری ساده و امکاناتی جامع دارد که می‌تواند به عنوان راهکاری کامل برای مدیریت کارهای شخصی و تیمی مورد استفاده قرار گیرد.

تودوایست را می‌توانید در انواع دستگاه‌ها استفاده کنید. استفاده از آن رایگان است، اما با پرداخت چند دلار ناقابل در ماه از امکانات بیشتری بهره‌مند می‌شوید.


آسانا

آسانا یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های مدیریت تسک در جهان است که نسبت به آسانا، امکانات بیشتری دارد توامان، برای کار تیمی هم مناسب‌تر است. با شبوع کرونا توانست رشد زیادی را تجربه کند و جای‌اش را به عنوان یک نرم افزار دورکاری به خوبی محکم کند.

امکانات آسانا به مراتب بیشتر از تودوایست است، که البته، همین مهم می‌تواند به پیچیده‌تر شدن‌اش منجر شود. با کاربران ایرانی میانه‌ی خوبی ندارد و استفاده از آن بدون ابزارهای رفع تحریم، ممکن نیست.

آسانا هم نسخه‌ی رایگان دارد و هم غیررایگان. برای شروع به امکان‌های غیررایگان‌اش نیازی پیدا نخواهید کرد که می‌شود از همان نسخه‌ی رایگان به خوبی بهره برد.


ترلو

ترلو، مبدع سبک «مدیریت لیستی» کارهاست. اگر در تیم‌تان، نفرات مختلفی درگیر کارند و باید امور مختلف را در تعامل با هم پیش ببرند، احتمالا یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی‌تان خواهد بود.

ترلو رایگان است و تقریبا همه‌ی آدم‌ها یکی-دو باری از آن بهره برده‌اند.


تسکولو

تسکولو یک نرم افزار دورکاری ایرانی‌ست که ظاهر و امکاناتی همانند ترلو دارد. حُسن‌اش برای کاربران ایرانی آن است که اولا از زبان فارسی استفاده کرده و ثانیا، خیال‌تان بابت تحریم و کندی و امثالهم راحت خواهد بود. ترلو هم مثل همتای خارجی‌اش، نسخه‌ی رایگان و غیر رایگان دارد.


نرم‌افزارهای مدیریت ارتباطات

وقتی خیال‌تان از بابت مدیریت تسک‌ها و وظایف راحت شد، باید به سراغ مساله‌ای مهم‌تر به نام مدیریت ارتباطات بین نفرات تیم بروید. اگر پیش‌تر و در دفتر کار، هر وقت که دست داشتید به سراغ همکارتان می‌رفتید و با او گپ می‌زنید، حالا باید از طریق ابزارهای مجازی گفت‌وگو کنید.

طیف وسیعی از ابزارها پدید آمدند که ارتباطات شما را به شیوه‌های مختلف تسهیل می‌کنند. با این چند نرم افزار دورکاری را با ارتباط‌های کارآمدتر پیش ببرید:


گوگل میت

محصول دیگری که از خانواده‌ی گوگل که در دوران کرونا پدید آمد، گوگل میت است که امکان چت ویدئویی را برای‌تان پدید می‌آورد. برای هر گفت‌وگو یک لینک تازه بسازید و به نفراتی که می‌خواهید با ایشان گفت‌وگو کنید، لینک را بفرستید.

نکته‌ای که استفاده از گوگل میت را به عنوان نرم افزار دورکاری جذاب می‌نماید آن است که به نصب نرم‌افزار تازه‌ای نیاز ندارید و کافی‌ست از یک مرورگر استفاده کنید. گوگل میت حتی با مرورگرهایی غیر از گوگل کروم نیز کار می‌کند.

خوشبختانه گوگل میت رایگان است و مشکلی با کاربران ایرانی ندارد


اسکایپ

اسکایپ محصول مایکروسافت است و از قدیمی‌ترین ابزارهای برقراری ارتباطی آنلاین تصویری‌ست. استفاده از آن رایگان است و امکان‌هایی محدود، اما مکفی دارد. می‌توانید گفت‌وگوهای دو تا چند نفره‌ی خود را در محیط خود برنامه ذخیره کنید و پس از اتمام تماس دریافت نمایید.


زوم

نرم افزار زوم، شباهت بالایی به ابزارهای فوق دارند. دسترسی به آن برای کاربران ایرانی در مقطعی محدود بود که خوشبختانه همینک بلامساله است. نسبت به گوگل میت و اسکایپ امکانات به مراتب بیشتری دارد و شاید به همین دلیل است که پس از شیوع کرونا به محبوبیتی مثال‌زدنی رسید.


اسلک

اسلک با همه‌ی اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهایی که پیش‌تر پیشنهاد شد، توفیر دارد. Slack یک نرم‌افزار ارتباطی درون‌تیمی است که همانند یک پیام‌رسان کمک می‌کند که بین نفرات مختلف تیم ارتباط برقرار شود.

با اسلک، یک نرم‌افزار ارتباطی اختصاصی با همکاران‌تان خواهید داشت که در آن فایل‌ها را به اشتراک بگذارید، پیرامون موضوعات مختلف گپ بزنید و یا حتی به کمک ابزارهای مختلفی که به آن متصل می‌شود، کارهای جاری‌تان را مدیریت کنید.

اسلک حقیقتا یک نرم افزار دورکاری همه‌کاره است. کافی‌ست کمی با آن سروکله بزنید، بی‌شک با یک‌بار تجربه کردندش دیگر نمی‌توانید دست از سرش بردارید.

اسلک نسخه‌ی رایگان و غیر رایگان دارد و با کاربران ایرانی هم خیلی مشکل خاصی ندارد! اما بنا به تحریم‌ها، این امکان وجود دارد که به یک‌باره همه‌ی دسترسی‌های‌تان را از شما بگیرد!


ابزارهای مدیریت فایل و اطلاعات

بی‌شک، حجم انبوهی از مدارک و اسناد وجود دارد که باید بین همکاران واحدهای مختلف به اشتراک گذاشته شوند و طبعا، هرکس به بخشی از آن‌ها دسترسی داشته باشد. ابزارهای مدیریت فایل و اطلاعات اینجا هستند که به ما در مدیریت اطلاعات‌مان کمک کنند.


گوگل درایو

با کمک گوگل درایو، عملا می‌توانید یک درایو مجازی برای مدیریت فایل‌های مختلف خود داشته باشید. با کمک نسخه‌ی رایگان گوگل درایو تا ۱۰ گیگ اطلاعات را ذخیره کنید و بسته به نیازتان، سطوح دسترسی مختلفی را برای همکاران خود تعریف کنید.


وان درایو

one drive متعلق به مایکروسافت است و امکاناتی مشابه با گوگل درایو دارد. اگر با اکوسیستم نرم افزاری مایکروسافت راحت‌ترید و از آن‌ها بهره می‌برید، احتمالا وان درایو برای‌تان گزینه‌ی معقول‌تری خواهد بود. هرچند به شخصه، گوگل درایو را در کنار سایر نرم‌افزارهای گوگلی که در این پست معرفی کردیم، پیشنهاد می‌کنیم.


دراپ باکس

DropoBox از قدیمی‌ترین ابزارهای مدیریت فایل در فضای ابری‌ست و تفاوتی با دو ابزاری که پیش‌تر معرفی کردیم ندارد. شاید بد نباشد هرسه ابزار را به موازات هم استفاده کنید و هرکدام که برای‌تان کارآمدی بیشتری داشت را به عنوان نرم افزار دورکاری اختصاصی برای مدیریت اسناد و اطلاعات برگزینید.


ابزارهای مدیریت زمان

مدیریت زمان یعنی بتوانید نهایت بهره‌وری را از زمان خود ببرید و طبعا، این مهم را در تیم جاری و ساری کنید. به کمک دو ابزاری که در ادامه معرفی می‌کنیم، می‌توانید دقیقه به دقیقه‌ی زمان خودو تیم را برنامه‌ریزی کنید.

گوگل کلندر

Google Calendar یک ابزار آنلاین برای تنظیم قرارهای ملاقات و جلسات است، اما به خوبی می‌تواند یک ابزار مدیریت زمان نیز باشد. با کمک گوگل کلندر، یک تقویم در اختیارتان قرار می‌گیرید که می‌توانید برای هر روز و ساعت‌تان برنامه‌ی مشخصی را تنظیم کنید.

گوگل کلندر رایگان است و امکان آن را دارد که با دیگر ابزارهایی که استفاده می‌کنید، منطبق شود. مثل می‌توانید ابزار مدیریت وظایف خود را با Google Calendar منطبق کنید تا زمان انجام هر کار در تقویم مشخص شود.


تایم دکتر

Time Doctor یک نرم افزار دورکاری دیگری است که این امکان را برای شما و تیم‌تان پدید می‌آورد که بتوانید مدیریت زمان فردی و گروهی را مدیریت کنید. با کمک تایم دکتر می‌توان مقدار زمان لازم برای انجام هرکار را مشخص و به فرد مورد نظر واسپاری کنید.

ابزارهای نظارتی و کنترلی که در Time Doctor پیش‌بینی شده، کمک می‌کند که بتوانید به بهترین شکل ممکن از زمان خود و تیم‌تان بهره ببرید.


نرم‌افزارهای ارتباط از راه دور

در شرایط دورکاری بسیار با این موقعیت مواجه می‌شوید که نیاز است برای رفع مساله‌ای، به سیستم همکارتان متصل شوید و یا تنظیمات نرم‌افزاری را بررسی کنید. خوشبختانه، چند نرم افزار اختصاصی برای این امر ایجاد شده‌اند.

AnyDesk

اِنی دِسک یکی از شناخته‌شده‌ترین ابزارهای موجود برای اتصال به سیستم دیگری از طریق اینترنت است. با کمک این اپلیکیشن می‌تواند کنترل لپ‌تاپ و یا تلفن همراهِ همکار خود را (البته پس از آن‌که خود او اجازه‌اش را تایید کند) به‌دست بگیرید.


Chrome remote desktop

ریموت دسکتاپ، ابزار دیگری از گوگل است که به عنوان یک نرم افزار دورکاری می‌توان کمک‌حال‌تان باشد. عملکرد این سرویس شباهت زیادی به Any Desk دارد و شاید حتی کارایی ساده‌تری داشته باشد. متاسفانه دسترسی به این سرویس برای کاربران ایرانی با محدودیت مواجه است. اما می‌توان با ابزارهایی خاص (!) از آن استفاده کرد.


اینفوگرافی ۵۰ نرم افزار دورکاری

علاوه بر آن‌چه پیش‌تر معرفی شد، در اینفوگرافی زیر ۵۰ نرم افزار دورکاری در گروه‌های کاربردی مختلف فهرست شده‌اند. با نگاهی به آن‌ها می‌توانید احتمالا گزینه‌های لازم برای مدیریت دورکاری تیم خود را پیدا کرده و از آن بهره ببرید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
فرایند استخدام موثر

راهنمای جامع فرایند استخدام موثر

فرایند استخدام موثر کمک می‌کند که ضمن کاهش هزینه‌های جذب و استخدام، کیفیت و اثربخشی منابع انسانی را ارتقا بخشیم. در این راهنمای جامع با تعاریف این حوزه و همچنین روندی هفت مرحله‌ای برای استخدام اثربخش آشنا خواهید شد.
ادامه

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share