در این هشت قسمتی که از پادکست کارگاه گذشته، در هیچ اپیزودی نبوده که یکی از متخصصین میهمان از اهمیت و اولویت یادگیری زبان انگلیسی صحبت به میان نیاورند. بیشتر از بقیه، محمدرضا حسومیان بر این مهم تاکید کرد و آنرا یکی از اصلیترین مهارتهای نوکارجوها در عرصهی بازاریابی دانست.
بیایید از عیب و ایراد گرفتن به سیستم آموزش رسمی کشورمان عبور کنیم و از انداختن تقصیرها به پای آموزش و پروش بگذریم. به عنوان یک کارجو نیازمند یا کسی که میخواهد در پیشرفت شغلی داشته باشد، نیازمند و محتاج آنیم که یادگیری زبان انگلیسی را در اولویت خود قرار دهیم و یکبار برای همیشه، یک فکری اساسی برایش بکنیم.
کمی بعدتر و در مطلبی جداگانه، دربارهی شیوههای بیدرد و خونریزی زبان انگلیسی مطلبی خواهیم نوشت. در این پست اما به بیان دلایلی میپردازیم که به گواه میهمانان پادکست کارگاه، اهمیت یادگیری زبان را دوچندان میکند.
دلیل اول: عمده منابع آموزشی به زبان انگلیسی تولید شدهاند
فرقی نمیکند که بخواهید نحوهی تعمیر فن لپتاپ را بیاموزید و یا بخواهید به زبان برنامهنویسی PHP را فرا بگیرید. بیتردید، ویدئوهای آموزشی مفصلی از هر دو موضوع در یوتیوب یافت میشود!
اصلا چرا راه دوری برویم، برای آشنایی با مهارتهای شغلی و شرح مشاغل مختلف، دهها سایت و مرجع درست و درمان به زبان انگلیسی وجود دارد و چند سروگردن کیفیت محتوایشان از همین کارگاهی که مشغول به شنیدن و یا خواندنش هستید، بالاتر است!
یادگیری زبان انگلیسی به شما کمک میکند که بتوانید بیواسطه به محتوای آموزشی سطح اولی در هر موضوع و رشتهای که بخواهید، دسترسی بیابید. بخش بسیار بزرگی از این آموزشها رایگاناند و در مدیومهایی مختلف (متن، صوت و ویدئو) با چند کلیک در اختیارتان قرار میگیرند.
همانطور که در گفتگو با مهدی زارع بیان شد، ترجمه در بسیاری از مواقع از کیفیت اثر میکاهد، خصوصا در متنهای تخصصی. چرا که اساسا ترجمه و بازگردان متون و اصلاحات تخصصی چندان امر صحیحی نیست.
دلیل دوم: نیمی از محتوای جهان به انگلیسی تولید شده است!
تیتر این بخش را از گفتگوی با روژان سری در اپیزود هشتم برداشتیم، که حقیقتا درست به نظر میرسد. ناتوانی شما در درک مطالب به زبان انگلیسی، دسترسیتان را به بخش بزرگی از محتوای موجود در وب جهان محدود میکند.
مستقل از محتوای آموزشی که در بخش پیشین به آن اشاره شد، بسیاری گونههای محتوایی دیگر نیز هست که با یادگیری زبان انگلیسی میتوانید بهره و لذتی دوچندان از آن ببرید.
اصلا همین فیلم و سریال خارجی دیدن، نمیتوانید تصور کنید که چقدر و تا چه میزان تماشایشان بدون زیرنویس جذابتر است! سری به وبلاگهای مدیوم بزنید، در باب هر موضوعی که فکرش را بکنید، مطالب دست اولی در آن هست که برخی از آنها، هیچوقت به فارسی ترجمه نمیشوند.
دلیل سوم: ارتباطاتتان توسعه مییابد
چندماه پیش با دوستی گفتگو میکردم که خاطرهی تلخاش از مصاحبه با یک شرکت خارجی را تعریف میکرد. بخش اول مصاحبه با یک همطون انجام شده و همهچیز به خوبی پیش رفته.
بخش دوم و اصلی، با یک انگلیسیزبان پی گرفته شده که متاسفانه به دلیل ضعف دوست من در تعامل با مصاحبهکننده، به نتیجهی مطلوب نرسیده بود وبه همین سادگی، فرصت همکاری با یک شرکت معتبر خارجی را از دست داد.
چه بخواهید مهارت کنید و چه نه، و چه بخواهید در یک شرکت چدملیتی مشغول بهکار شوید و یا نه، نیازمند برخورداری از مهارت برقراری ارتباط به زبان انگلیسی هستید.
فضای کسبوکار در ایران طی سالهای گذشته تغییرات مختلفی را به خود دیده و یکی از آنها، ورود و حضور افراد با ملیتهای مختلف در آن است. احتمالا تجربهی مکاتبهی انگلیسیزبان را داشتهاید و با حس بد نفهیمدن پیامها مواجه شدید.
یادگیری زبان انگلیسی محدودیتهای ارتباطی شما را کاهش میدهد و با اعتماد به نفسی که به دست میآورید، میتوانید به سادگی با طیف وسیعتری از آدمها ارتباط برقرار کنید. اگر در موقعیت شغلی کنونیتان به این نیاز بر نخوردید، چندان به این ادامهی این موقعیت امیدوار نباشید.
اگر به فکر رشد مسیر شغلیتان هستید، هیچ بعید نیست که در تجربههای کاری آتی، با شرکتها و مجموعههای بزرگتری همکار شوید.
دلیل چهارم: شانس استخدام را افزایش میدهند
اگر بنا باشد مسئول استخدام بین شما و کارجوی دیگری که در سطح مهارتی برابری با شما قرار دارد، یکی را انتخاب کند، بیشک فردی که در رزومه کاری خود تسلط نسبی به زبان انگلیسی را طرح کرده در اولوین بالاترین قرار میگیرد.
شرکتها همواره به دنبال جذب نیروهایی با حدکثر توانایی و بیشترین مهارتاند. زبان انگلیسی، از آن دست تواناییها و مهارتهاییست که شما را به عنوان یک متخصص در هر حوزهای نسبت به سایرین متمایز میکند.
این فهرست میتواند طولانیتر از این باشد، اما به نظر اشاره به همین سه مورد کفایت میکند. اگر شما هم دلیل و لزومی بر یادگیری زبان انگلیسی سراغ دارید که در این فهرست نبود، با ما به اشتراک بگذارید.