کار کردن در اکوسیستم استارتاپی جذاب است؟ نگاهی به کتاب استیو جابز غلط کرد با تو

استیو جابز غلط کرد با تو نوشته آژاده رحیمی

در میان حجم انبوه کتاب‌های ترجمه‌ای که حول مباحث مختلف کار حرفه‌ای منتشر می‌شوند، دیدن کتابی تالیفی خوش‌آیند و حتی باورنکردنی است. استیو جابز غلط کرد با تو روایت‌هایی از تجربه‌ی کاری خانم آزاده رحیمی در اکوسیستم استارتاپی ایران است. اثری ساده و سرراست که می‌خواهد تصویری واقعی از فضای کار استارتاپی ایران ارائه کند.

آزاده رحیمی کمی بیشتر از دوسال در فضای کسب‌وکارهای آنلاین به عنوان کپی رایتر فعال بوده‌اند. جالب آن‌که، این کتاب توسط روژان سری و در اپیزودی که حول همین حرفه گفت‌وگو می‌کردیم، معرفی شد. کتاب، نگاه یک تولید کننده محتوا به فضای کار است: برداشت‌هایی شخصی از رفتارها، روندها و اصلاحات که بسیاری‌شان خارج از اکوسیستم استارتاپی، نه معنایی دارد و نه کاربردی.

استیو جابز غلط کرد با تو بسیار خوش‌خوان و روان است. خبری از واژه‌باری و عبارات پرطمطراق نیست. نویسنده تماما از پیچیده‌نویسی دوری کرده و لحن نگارش‌اش به محاوره و گپ‌وگفتی خودمانی نزدیک است. ساده‌نویسی چیزی از جذابیت متن نکاسته که اتفاقا به آن اضافه کرده. شما می‌توانید تمام صدوشصت صفحه‌ی کتاب را در یکی-دو ساعت بخوانید و لذت ببرید.

اگر تجربه‌ی کار در استارتاپی را داشته باشید، بسیاری از موقعیت‌های کتاب برای‌تان آشنا خواهد بود و هیچ بعید نیست که خود نیز در آن وضعیت گرفتار آمده باشید. برخی از مشکلات مرسوم در اکوسیستم استاراتاپی، طنازانه (و توامان منتقدانه) بیان شده و در دل توصیف، راه‌حل‌هایی هم آمده است. هرچند نویسنده خود را بیشتر از آن‌که در مقام قضاوت‌گر بگذارد و بخواهد راه‌حل پیشنهاد کند، روایت می‌کند و تفسیر را به عهده خودتان می‌گذراد.

خواندن کتاب استیو جابز غلط کرد با تو را می‌توانم به همه‌ی آدم‌هایی که در در فضای سازمانی کار می‌کنند، پیشنهاد کنم. برداشت‌های یک نویسنده از مناسبات بیافردی، شیوه‌های مدیریتی و روندهایی که در کار حرفه‌ای مرسوم است، کمک می‌کند که بتوانیم به شکل کار کردن‌مان و محیطی که در آن حضور داریم، طور دیگری نگاه کنیم.


کار کردن در اکوسیستم استارتاپی: آن‌چه هست و آن‌چه که می‌نماید

استیو جابز غلط کرد با تو زبانی منتقدانه دارد. همه‌چیز در فضای استارتاپی از نظر (و به نظر) آزاده رحیمی اشتباه است. همه ادا در می‌آورند، هیچ‌چیز سر جای خودش نیست و خلاصه آن‌قدر سیاه و تاریک است که ایشان بعد از بیست‌وچندماه تصمیم می‌گیرند که عطای کار در استارتاپ‌ها را به لقایش ببخشد.

تصویری که آزاده رحیمی از فضای کار اکوسیستم استارتاپی می‌سازد، ماحصل تجربه‌ی کاری ایشان در یک شرکت است. البته که مدت محدودی را در کسب‌وکار مشابه دیگری سپری کرده‌اند و از تجربه‌های مصاحبه‌های استخدامی نافرجام‌اشان هم بهره گرفتند. همین حضور محدود ایشان، چه به لحاظ طولی و چه نوعی، شاید دلیلی باشد که نتوان «استیو جابز غلط کار با تو» را تصویری واقعی، قطعی و تعمیم‌پذیر بر کل فضای کار استارتاپی ایران بدانیم.

به شخصه با برخی از برداشت‌ها و خوانش‌های نویسنده از موقعیت‌های مختلف همدل بودم، اما در بسیاری دیگر تجربه‌های متفاوتی داشتم. فکر می‌کنم در برخی بخش‌های متن کتاب، نگاه نقادانه بر منصفانه ارجیحیت یافته و موجب شده که بر صداقت تصویرِ توصیفی خدشه وارد شد.


با همه‌ی این توصیفات، نشر کتابی «تالیفی» درباره‌ی فضای کار حرفه‌ای در ایران قابل تقدیر است. امیدوارم که به زودی، کتب دیگر و بیشتری در این حوزه و عرصه به چاپ برسد تا امکان گفتگوی بیشتر حول فضای کار در کشور پدیدار شود.


شناسنامه کتاب

نام کتاباستیو جابز غلط کرد با تو | خاطرات یک کپی رایتر دون‌پایه
نام نویسندهآزاده رحیمی
ناشراطراف
ویراستارزهره ترابی
سال انتشارچاپ اول ۱۳۹۸
تعداد صفحات۱۶۷
قیمت۳۵.۰۰۰ تومان
خرید آنلاین (نسخه چاپی)سایت اطراف | دیجی‌کالا
خرید آنلاین (نسخه دیجیتال)طاقچه
امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share