تیم سازی با بازی! ۳۵ پیشنهاد برای ارتقای مهارت تیم‌سازی

تیم سازی

تیم سازی از آن دست کارهایی در سازمان است که همه نسبت به اهمیت و کاربردهای‌اش باور دارند، اما وقتی پای عمل به میان می‌آید، گزینه‌های کمی روی میز دیده شود! این‌که بتواند تعداد نفرات حاضر در یک تیم را به «هم‌تیمی» تبدیل کنیم و اثربخشی‌شان را ارتقا دهیم، آن‌قدر موضوع و مساله‌ی مهمی است که در برخی سازمان‌ها، متخصصانی برای این‌کار در تیم منابع انسانی حاضر می‌شوند.

افراد بسیاری از انجام فعالیت‌های تیم سازی خجالت می‌کشند و اشتیاق چندانی برای آن ندارند. هر چند که چنین فعالیت‌هایی می‌تواند بر روی روند فعالیت‌های تیم‌های کاری تاثیر مثبتی بگذارد ولی معمولا در عمل به‌درستی انجام نمی‌شود.

انجام فعالیت‌های تیم سازی که تمامی اعضا از آن لذت ببرند، بر روی بهبود ارتباطات و مهارت‌های کار تیمی و افزایش همکاری تاثیر دارد. خلاصه آن‌که تیم سازی خود یک مهارت کلیدی برای همه‌ی تیم‌هاست که اگر از آن بی‌بهره باشیم، احتمالا مشکلات بسیاری را در گرماگرم کار تجربه می‌کنیم.

آن‌چه در ادامه می‌خوانید، ترجمه‌ی آزادی از مقاله‌ی ۳۵ Team Building Activities Your Team Will Actually Love است که در سایت workamajig منتشر شده. امیدواریم که این تمارین بتواند به شما در جهت ساخت یک تیم متحد کمک‌رسان باشد.


پادکست کارگاه کمک می‌کند که مسیر شغلی خود را حرفه‌ای طی کنید و حوزه‌ی منابع انسانی را بهتر بشناسید. با دنبال کردن کارگاه در کست‌باکس، اولین نفری باشید که از انتشار گفتگوی تازه مطلع می‌شوید. راهنمای استفاده از کست باکس


فعالیت‌های تیم‌سازی در فضای داخلی

به‌طور کلی فعالیت تیم سازی را می توان به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کرد. فعالیت‌های داخلی به دلیل مکانی نسبت به فعالیت‌های خارجی متفاوت هستند. معمولا فعالیت‌های تیم‌سازی داخلی در ساعات اداری آخر هفته انجام می‌شوند. این نوع از فعالیت‌ها می‌تواند در دفتر یا فضای باز انجام شود.

هدف از چنین فعالیت‌های تیم سازی بهبود مهارت‌های ارتباطی، افزایش اعتماد و همکاری بین اعضا است. در ادامه به بررسی چند فعالیت تیم‌سازی داخلی می‌پردازیم:

تعیین رفتار

در تیم سازی و فعالیت‌های مرتبط با آن باید به شناسایی ارزش‌های مشترک بین اعضا بپردازیم. به همین دلیل افراد تیم موضوعاتی که برای‌شان اهمیت دارد را بر روی یک تخته می‌نویسند. تمام آن چیزی که اعضای گروه بر روی آن توافق دارند آیین‌نامه فعالیت‌های تیمی را ایجاد می‌کند.

تعداد شرکت کنندگان: :10 تا ۳۰ نفر
مدت زمان ۳۰ دقیقه
اهداف: ایجاد اعتماد متقابل، ایجاد ارزش‌های گروهی

چگونه بازی کنیم؟

  1. روی یک تخته کلمات معنی‌دار و خوشایند را یادداشت کنید؛
  2. از همه بخواهید تا درباره آن چیزی که به کارگاه جهت می‌دهد صحبت کنند یا ایده‌های خود را بر روی برچسب‌هایی بنویسند؛
  3. پیشنهاد هر شرکت کننده را در قالب یک نقشه ذهنی ثبت کنید؛
  4. برای هر پیشنهاد اطمینان حاصل کنید که همه درک یکسانی از ایده دارند، پیشنهاداتی که توافقی روی آن وجود ندارد را می‌توانید تغییر دهید؛
  5. در مورد هر ایده از همه نظر بپرسید که به‌نظر آنان چگونه می‌توان ایده را در کارگاه اجرا کرد؛
  6. همه ایده‌هایی که همه بر روی آن توافق دارند آیین‌نامه رفتاری گروه را تشکیل می‌دهد.

استراتژی: برای موفقیت در فعالیت‌های تیم سازی باید چند ارزش و باور مشترک بین اعضا تعیین شود.


استفاده از داستان‌سرایی

در فعالیت تیم سازی باید با استفاده از داستان‌سرایی، پیوندهای بین اعضای تیم بهبود پیدا کند. انتقال تجربیات و مسیری که اعضا طی کرده‌اند به یادگیری بیشتر بین آنها منجر می‌شود. یادآوری خاطرات قدیمی می‌تواند برای افراد تیم جالب باشد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۶ تا ۲۰ نفر
  • مدت زمان: ۴۵ دقیقه
  • هدف: آموزش غیررسمی،  تشویق شرکت کنندگان به اشتراک‌گذاری و ایجاد تجربیات مشترک

چگونه بازی کنیم؟

  1. مجموعه‌ای از کلمات محرک را بیابید که برای شروع یک جلسه داستان‌سرایی انگیزه ایجاد می‌کنند؛
  2. یک تخته را به ۲ قسمت تقسیم کنید و ایده‌های مرحله قبلی را در یک سمت بچسبانید؛
  3. از یک شرکت‌کننده بخواهید که یک کلمه را انتخاب کرده و به بیان تجربه مرتبط با آن بپردازد، مثلا “تجربۀ اولین روز کاری” و سپس برچسب را به سمت دیگر تخته انتقال دهید؛
  4. در حالی که شرکت‌کننده داستان خود را می‌گوید از بقیه بخواهید تا کلماتی را بنویسند که آن‌ها را به یاد داستان‌های مشابه می‌اندازد؛ این کلمات را به لیست کلمات قبلی اضافه کنید؛
  5. این روند را تا حدی تکرار کنید تا زمانی که “دیواری از کلمات” با داستان‌های به هم پیوسته داشته باشید.

استراتژی: داستان‌سرایی بهترین تکنیک برای انتقال اطلاعات به صورت غیر رسمی است. در این جلسات داستان‌هایی که بر روی موضوعات کاری تمرکز دارد بیان شده و موجب انتقال تجربیات بین اعضای تیم می‌شود.


یادآوری خاطرات مشترک (دیوار حافظه)

در این فعالیت تیم سازی اعضای تیم سعی می‌کنند خاطرات مشترکی که با یکدیگر داشته‌اند را بر روی برگه بنویسند یا در طرحی آن را ترسیم کنند. این نقاشی‌ها بر روی دیواری نصب می‌شوند تا سایر اعضا نیز با مشاهده تصاویر یک طرح مرتبط را ترسیم کنند. چنین دیواری موجب افزایش رفاقت و صمیمیت بین اعضای تیم خواهد شد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۶ تا ۵۰ نفر
  • مدت زمان: ۴۵ تا ۹۰ دقیقه
  • هدف: ایجاد رفاقت بین اعضای تیم، تقویت روابط

چگونه بازی کنیم؟

  1. به هر شرکت‌کننده یک برگه یا نشانگر بدهید؛
  2. از هر شرکت‌کننده بخواهید که اتاق را بررسی کرده و خاطرات مثبتی از لحظات مشترک کاری با همکاران را یادداشت کند؛
  3. از شرکت‌کنندگان بخواهید تا خاطرات را بر روی یک کاغذ دیگر ترسیم کنند، نقاشی‌ها می‌تواند بازخوانی انتزاعی از حافظه اعضای تیم باشد، حداکثر ۳۰ دقیقه به آن‌ها وقت دهید؛
  4. پس از اتمام از اعضای تیم بخواهید تا نقاشی‌های خود را بر روی دیوار بچسبانند؛
  5. از داوطلبان بخواهید که به تصاویری که سایر اعضای تیم ترسیم کرده‌اند نگاه کنند و خاطرات را گسترش دهند.

استراتژی: یک دیوار حافظه بصری موجب تقویت روابط مثبت بین اعضای تیم می‌شود. افزایش رفاقت بین اعضای تیم نتایج شگفت‌انگیزی را به‌وجود می‌آورد.


ترسیم شبکه ارتباطات

از اعضای تیم بخواهید تا آواتاری از خود را بروی تخته قرار دهند. سپس در یک فعالیت تیم سازی از آن‌ها بخواهید تا شناخت و ارتباط خود با سایر اعضای تیم را مشخص کنند. این روش برای مواردی که اعضای تیم هنوز به صورت کامل یکدیگر را نمی‌شناسند مناسب است و می‌تواند یخ بین آن‌ها را باز کند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۵ تا ۵۰ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: معرفی شرکت‌کنندگان تیم به یکدیگر و ایجاد روابط بین آن‌ها

چگونه بازی کنیم؟

  1. نشان‌گرهایی با رنگ‌های مختلف بین اعضای تیم تقسیم کنید؛
  2. از هر نفر بخواهید اسم یا نمادی از خود را بر روی نشان‌گر بکشد؛
  3. هر نشانگر که نشان‌دهنده هویتیک نفر است را بر روی یک تخته با فاصله قرار دهید؛
  4. از هر عضو تیم بخواهید تا ارتباط خود با کسانی که از قبل می‌شناسد را ترسیم کند، همچنین بگوید که چگونه ا« فرد را می‌شناسد: پروژه مشترک، دانشگاه، دوره آموزشی مشترک، تایم ناهار و…

استراتژی: ایجاد شبکه‌ای از ارتباطات بین افراد کمک می‌کند تا اعضای تیم یکدیگر را بهتر بشناسند. همچنین به دیگر اعضا کمک می‌کند تا نحوه ارتباطات را درک کنند.


شناخت طیف نظرات

در این فعالیت تیم‌سازی سعی می‌شود تا طیف نظرات اعضای تیم در مورد یک موضوع خاص مشخص شود. با کمک این روش امکان کشف ایده‌های نوآورانه و استفاده از تنوع نظرات در گروه فراهم می‌شود. همچنین افرادی که دارای دیدگاه‌های غیرمتعارف هستند، راحت‌تر به بیان نظرات خود می‌پردازند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۵ تا ۱۵ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
  • هدف: بیان دیدگاه‌ها و اشتراک‌گذاری نظرات متنوع

چگونه بازی کنیم؟

  1. چند موضوع کلیدی را برای شروع تعیین کنید؛
  2. موضوعی را در مرکز تخته بنویسید، از اعضای تیم بخواهید تا نظرات خود را بر روی برگه‌های یادداشت چسبی بنویسند. این برگه‌ها را در دو طرف موضوع بچسبانید؛
  3. ایده‌های مشابه را در سمت چپ قرار دهید، ایده‌های متفاوت و دور از دسترس را در سمت راست نصب کنید؛
  4. این کار را تا آنجایی انجام دهید که ایده‌ها را در طیفی از محبوب‌ترین ایده تا ایده‌های کم‌طرفدار بر روی تخته داشته باشید.

استراتژی: ایجاد یک طیف از ایده‌ها و دیدگاه‌های مختلف درباره یک موضوع خاص در تیم می‌تواند یک فعالیت کوچک ولی موثر در تیم‌سازی و حل مسئله باشد.


یاداشت پشت دستمال یا کاغذ

در این بازی تیمی یک مشکل مطرح شده و از افراد خواسته می‌شود تا راهکاری را برای آن مشکل در پشت یک کاغذ ترسیم کنند. از بین راهکارهای ارائه شده مناسب‌ترین انتخاب می‌شود.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۶ تا ۲۴ نفر به تیم‌های ۳ تا ۴ نفره تقسیم شوند
  • مدت زمان: ۱۰ تا ۲۰ دقیقه
  • هدف: ترویج تفکر غیر متعارف و کار گروهی

چگونه بازی کنیم؟

  1. تعدادی مشکل کسب و کاری یا حتی یک محصول خیالی را مطرح کنید؛
  2. تیم‌های ۳ تا ۴ نفره تشکیل بدهید. ساختار تیم‌ها طوری باشد که بنیان‌گذاران یک استارتاپ هستند. سعی کنید افرادی را در کنار هم قرار دهید که شناختی از هم نداشته باشند؛
  3. به هر تیم یک برگه و خودکار بدهید؛
  4. از تیم‌ها بخواهید راه‌حلی برای مسئله به صورت نمودار، جریان یا گراف ترسیم کنند؛
  5. همه راه‌حل‌ها را جمع‌آوری کنید و بهترین راه‌حل را انتخاب کنید؛
  6. به بهترین راه‌حل جوایزی ارائه دهید.

استراتژی: بسیاری از ایده‌های کارآفرینانه و استارتاپی برای اولین بار از ایده‌های کوچک ایجاد شده‌اند. این تمرین تیم سازی امکان ایجاد یک بوم کوچک کسب و کاری را در قالب سرگرمی به شرکت‌کنندگان می‌دهد. همچنین زمینه‌ساز تفکر خارج از چارچوب می‌شود.


داستان مجله

همه دوست دارند که نام یا تصویر آن‌ها بر روی مجلات قرار بگیرد. در این فعالیت، هر تیم باید داستانی را برای یک پروژه یا دستاورد خیالی بر روی صفحه اول مجله طراحی کند. تصویر، تیتر و نقل‌قول‌ها تمرینی برای خلقیت در کار تیمی هستند. ساخت عناصر داستانی می‌تواند ایده‌های جدیدی را خلق کند. انتخاب بهترین مجله به‌عنوان برنده می‌تواند انگیزه رقابت‌ها در بین اعضا را افزایش دهد.

  • تعداد شرکت کنندگان: هر تعدادی
  • مدت زمان: ۶۰ تا ۹۰ دقیقه
  • هدف: تجسم موفقیت در آینده، ایجاد انگیزه در اعضای تیم و کمک به بزرگ فکر کردن

چگونه بازی کنیم؟

  1. از بازیکنان بخواهید تا داستانی از موفقیت کسب و کار را در پشت یک مجله تصویر کنند. لازم نیست داستان کامل باشد، فقط آن‌ها باید سرفصل‌ها، تصاویر، نقل قول و تیترها را عنوان کنند؛
  2. افراد را به تیم‌های ۳ تا ۶ نفری تقسیم کنید و به آن‌ها خودکار، کاغذ، ماژیک و… بدهید؛
  3. الگوهای مشخصی را برای ایجاد جلد مجله در اختیار اعضا قرار دهید. این الگوها شامل جلد مجله، سرفصل‌ها، نقل قول‌ها، نکات برجسته و… است؛
  4. این الگوها را در بین اعضا پخش کنید تا در جریان ساختار باشند؛
  5. بهترین جلد مجله را انتخاب کرده و به او جایزه بدهید.

استراتژی: دیدن موفقیت یک پروژه خیالی و قرارگیری نام آن در پشت مجله، انگیزه تیمی را افزایش خواهد داد. این تمرین خلاقانه یک فعالیت تیم‌سازی موثر برای بزرگ فکر کردن به آینده است.


بازی تیم سازی سرمایه‌گذار و کارآفرین

در این بازی تیم‌سازی، تیم‌هایی بر روی موضوعات مختلف کار می‌کنند. همچنین عده‌ای از افراد به‌عنوان سرمایه‌گذار به سراغ تیم رفته و با پول خیالی بر روی پروژه‌های آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.
اعضای تیم باید به‌گونه‌ای عمل کنند که بیشترین سرمایه‌گذار را به سمت خود جلب کنند. در نهایت تیمی برنده می‌شود که جذب سرمایه بیشتری داشته باشد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: حداکثر ۲۴ نفر، به تیم‌های ۲ تا ۶ نفری تقسیم شوند
  • مدت زمان: ۹۰ دقیقه
  • هدف: ترویج تفکر غیر متعارف، همکاری، کارآفرینی و کار تیمی

چگونه بازی کنیم؟

  1. هدف در این بازی این است که تیم‌ها محصولاتی را در مقابل سرمایه‌گذاران قرار دهند؛
  2. شرکت‌کنندگان را به تیم‌های ۲ تا ۶ نفری تقسیم کنید؛
  3. از آن‌ها بخواهید تا یک محصول خیالی که دارای نام تجاری، شعار برند، طرح کسب و کار، برنامه‌های بازاریابی، داده‌های مالی(فروش، اندازه بازار، حاشیه سود) است را خلق کنند؛
  4. ۳ تا ۴ نفر را به عنوان سرمایه‌گذار انتخاب کنید و پول فرضی در اختیار آن‌ها بگذارید تا بر روی ایده‌ها سرمایه‌گذاری کنند؛
  5. از هر تیم بخواهید تامحصول خود را به سرمایه‌گذاران بیشتری عرضه کند و سرمایه بیشتری جذب کند. سرمایه‌گذاران باید طوری عمل کنند و سوال بپرسند که انگار در شرایط واقعی قرار دارند؛
  6. تیمی که در پایان بیشترین سرمایه را جذب کند، برنده خواهد شد.

استراتژی: استفاده از یک بازی تیم سازی به اعضای تیم کمک می‌کند تا خلاقیت خود را برای جذب سرمایه‌گذاران نشان دهند. آن‌ها سعی می‌کنند ایده‌ها و تفکرات متفاوت از سایر تیم‌ها را خلق و به نمایش بگذارند.


فیلم خودت را بساز

کار تیمی را با ساخت یک فیلم توسعه دهید!
از اعضای تیم بخواهید تا در مورد یک موضوع فیلمی بسازند. با این کار علاوه بر تقویت تیم سازی، خلاقیت افراد را نیز تحریک کنید. این فعالیت سرگرم‌کننده نیاز به تجهیزات دارد ولی می‌تواند فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان، فیلم‌بردار، بازیگران و… را در کنار یکدیگر قرار دهد.

  • تعداد شرکت کنندگان: نامحدود
  • مدت زمان: ۲ تا ۸ ساعت، برحسب شرایط قابل افزایش تا یک روز کامل است
  • هدف: ارتقای خلاقیت، کارگروهی، همکاری وکمک به افراد برای کار با تیم‌های بزرگ

چگونه بازی کنیم؟

  1. تجهیزات را تهیه کنید، دوربین مناسب، میکروفون شاتگان، سه پایه و یک لپ‌تاپ دارای نرم‌افزارهای ویرایش ویدیو؛
  2. شرکت‌کنندگان را به تیم‌های بزرگ ۸ نفری تقسیم کنید، از هر تیم بخواهید مسئولیت‌ها را تقسیم کنند(فیلمنامه‌نویس، بازیگران، فیلمبردار، کارگردان و…)؛
  3. یک موضوع مشخص برای فیلم انتخاب کنید یا به تیم‌ها در انتخاب موضوع اختیار بدهید؛
  4. از تیم‌ها بخواهید تا فیلمنامه‌هایی برای مدت ۵ تا ۷ دقیقه بنویسند؛
  5. تیم‌ها براساس فیلمنامه فیلم را می‌سازند و در صورت نیاز تجهیزات را از دیگر تیم‌ها قرض می‌گیرند؛
  6. تمام فیلم‌ها را در پایان نمایش دهید و به برگزیدگان جوایزی اهدا کنید.

استراتژی: ساخت فیلم یک تمرین کارگروهی است که برای نتیجه گرفتن باید تمامی نقش‌ها با یکدیگر همکاری کاملی داشته باشند. خلاقیت و استفاده از تکنیک‌های بصری  نحوه تفکر به موضوعات را تغییر می‌دهد.


تولید محتوای صوتی

ساخت فیلم سرگرم‌کننده و جذاب است و نیاز به تجهیزات دارد یا ممکن است برخی از اعضای تیم از قرارگیری در مقابل دوربین خجالت بکشند. اما در ساخت نمایش‌نامه رادیویی محدودیت‌های کمتری وجود دارد. در یک محتوای صوتی، استراتژی مشخصی باید در نظر گرفته شود تا امکان تولید بهترین نمایشنامه به‌وجود آید.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: نامحدود
  • مدت زمان: حداکثر ۲ ساعت، برای تمرین مدیریت زمان، مدودیت در وقت اجرا در نظر بگیرید
  • هدف: ارتقای خلاقیت، کار گروهی، همکاری و مدیریت زمان

چگونه بازی کنیم؟

  1. تجهیزات را تهیه‌کنید: نوت‌بوک، نشانگر، میکروفون و لوازم ساخت جلوه‌های صوتی؛
  2. شرکت‌کنندگان را به تیم‌های ۳ تا ۱۲ نفره تقسیم کنید؛
  3. موضوع پادکست را تعیین کنید یا از تیم‌ها بخواهید خود تعیین کنند؛
  4. ۶۰ دقیقه به تیم‌ها برای برنامه‌ریزی و نوشتن فیلمنامه، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای اجرای آن وقت دهید؛
  5. هر نمایشنامه را بررسی کرده و به بهترین آن جایزه‌ای اختصاص دهید.

استراتژی: خلاقیت در نمایشنامه‌های صوتی با توجه به قالب محتوایی نقش مهمی دارد. همکاری، کارگروهی و تفکر اخلاق مهمترین زمینه‌های موفقیت چنین فعالیت تیم‌سازی است.


صحبت درباره چیزهای ساده در دفتر کار

دفترهای کار نقطه اشتراک بین تمامی اعضای یک تیم هستند. زیرا اعضای تیم خاطرات مشترک زیادی از چنین مکان‌هایی دارند. برای شکل دادن فعالیت تیم‌سازی از سوالات ساده شروع کنید. در ادامه خواندن پاسخ‌ها، فضای فرح‌بخشی را به‌وجود می‌آورد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: نامحدود
  • مدت زمان: ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
  • هدف: جذب افراد و بهبود پیوند بین اعضای تیم‌ها

چگونه بازی کنیم؟

  1. لیستی از سوالات از محل کار را آماده کنی، سوالاتی مانند:
    1. پوستر داخل کافه تریا چیست؟
    2. چند نفر با نام مشخصی در بخش IT کار می‌کنند؟
    3. بخش حسابداری چند کارمند دارد؟
  2. تمام سوالات را بر روی برگه‌های مشخصی بنیسید؛
  3. سوالات را بین اعضای تیم پخش کنید و بعد از دریافت پاسخ، آن‌ها را با صدای بلند بخوانید؛
  4. افرادی که بیشترین پاسخ درست را داده‌اند به عنوان برنده معرفی کنید.

استراتژی: وجود اشیا و اتاق‌های مشترک در محل کار، اعضای تیم را به یکدیگر پیوند می‌دهد. برجسته کردن موضوعات  مشترک بین هم تیمی‌ها موجب بهبود ارتباطات آن‌ها خواهد شد.


بازآفرینی خاطرات

یادآوری خاطرات راه خوبی برای ایجاد پیوند بین اعضای تیم با یکدیگر است. اما برخی از خاطرات منفی، روحیه و تعامل بین افراد تیم را دچار مشکل می‌کند. نقل خاطرات منفی و تجربه بدست آمده بین اعضای تیم می‌تواند ذهنیت افراد را نسبت به یک موضوع تغییر دهد.

  • تعداد شرکت کنندگان: ۴ تا ۱۲ نفر که به تیم‌های حداقل ۲ نفره تقسیم شوند
  • مدت زمان: ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
  • هدف: بازآفرینی تجارب و تغییر دیدگاه‌ها درباره موضوعات مختلف

چگونه بازی کنیم؟

  1. شرکت‌کنندگان را به تیم‌های ۲ یا چند نفری تقسیم کنید؛
  2. از عضو تیم A بخواهید تا تجربه منفی که از کار داشته را در گروه به اشتراک بگذارد؛
  3. سپس از عضو تیم B بخواهید که همان تجربه را به اشتراک بگذارد اما بر جنبه‌های مثبت تجربه تمرکز کند؛
  4. عضو تیم B در مرحله بعد تجربه منفی خود را به اشتراک می‌گذارد و تیم A جنبه‌های مثبت آن را از دیدگاه خود عنوان می‌کند.

استراتژی: با اشتراک‌گذاری تجارب منفی و صحبت درباره آن‌ها در جلسات تیم‌سازی می‌توان به جنبه‌های دیگر موضوع پی برد و دیدگاه افراد را تغییر داد. حل مشکلات بین اعضای تیم از نتایج مثبت این نوع فعالیت است.


یافتن زوج‌های تیمی

در هر تیمی، افرادی با شخصیت‌های متفاوت وجود دارند. اما معمولاً بین شخصیت‌های متفاوت موضوعات مشترک زیادی قرار می‌گیرد. شناخت شباهت‌ها و تفاوت‌ها می‌تواند به تعامل بین اعضای یک تیم کمک کند. در این بازی تیمی بر روی خصوصیات افراد و شباهت‌های آن‌ها با دیگران پرداخته می‌شود.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۲۰ تا ۶۰ نفر
  • مدت زمان: ۴۵ تا ۶۰ دقیقه
  • هدف: بهبود مهارت‌های ارتباطی و پیوند تیمی

چگونه بازی کنیم؟

  1. فهرستی از کلمات جفت و عجیب را بر روی کاغذ بنویسید، مثلا “شکلات و قهوه” یا “نمک و فلفل”؛
  2. نام اشیا را بر روی یک کاغذ چسب‌دار نوشته و به پشت شرکت‌کنندگان بچسبانید؛
  3. اعضای تیم باید با دیگران ارتباط برقرار کرده و با سوالات بله یا خیر متوجه شوند در پشت آن‌ها چه نوشته شده است: مثلا بپرسند آیا طعم‌دهنده غذا است؟؛
  4. هنگامی که شرکت‌کنندگان متوجه شدند در پشت آن‌ها چه نوشته شده باید به دنبال نیمه دیگر جفت خود بگردند؛
  5. بعد از یافتن جفت مقابل باید اشتراکاتی را در بین خود پیدا کنند.

استراتژی: در هر رویداد تیم‌سازی، بزرگترین چالش جمع‌آوری افرادی با شخصیت‌های متفاوت در کنار یکدیگر است. وقتی افراد از خصوصیات یکدیگر مطلع می‌شوند راحت‌تر می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.


بازی حقیقت و دروغ

بازی حقیقت و دروغ برای تیم سازی در محیط‌های صمیمی مناسب است. در این بازی تیم‌سازی هر فرد یک دروغ و سه حقیقت درباره خود می‌گوید و دیگران باید دروغ را تشخیص دهند. این بازی باعث افزایش ارتباطات و شکسته شدن یخ بین افراد می‌شود.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۴ تا ۱۶ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: شکستن یخ بین اعضای تیم و درگیر شدن آن‌ها با روحیات و خصوصیات یکدیگر

چگونه بازی کنیم؟

  1. از بازیکنان بخواهید تا در یک حلقه بنشینند؛
  2. هر بازیکن باید ۳ حقیقت و یک دروغ درباره خود بگوید؛
  3. بقیه گروه حدس بزنند که کدام گزاره دروغ است؛
  4. این روند برای همه بازیکنان دیگر تکرار شود.

استراتژی: در این بازی هیچ رقابتی وجود ندارد، بلکه به هدف شناخت بهتر اعضای تیم از یکدیگر انجام می‌شود. دروغ‌ها موجب خنده و نشاط در گروه می‌شود.


فعالیت تیم‌سازی در فضای خارجی

فعالیت‌های تیم‌سازی در فضای باز با محیط‌های داخلی تفاوت زیادی دارند. معمولا این فعالیت‌ها در استراحت‌گاه‌های تیمی انجام می‌شود. از آنجایی که چنین تیم‌سازی در فضای کاری نیست از بازی‌های پرانرژی‌تری استفاده می‌شود.

نقاشی پشت به پشت

در این فعالیت تیم‌سازی افراد پشت به پشت هم می‌نشینند و نقاشی را رسم می‌کنند که فرد دوم به توصیف آن می‌پردازد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۶ تا ۲۰ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: بهبود مهارت‌های ارتباطی

چگونه بازی کنیم؟

  1. از سایت‌های عکس، تعدادی تصویر انتخاب کرده و بر روی کاغذ چاپ کنید؛
  2. شرکت‌کنندگان را به تیم‌های ۲ نفری تقسیم کرده و پشت به پشت بنشانید؛
  3. عضو A یک خودکار و ورق بر می‌دارد و تصویری به عضو B داده می‌شود؛
  4. عضو B به توصیف تصویر می‌پردازد و عضو A آنچه را که شنیده بر روی کاغذ رسم می‌کند؛
  5. برای هر تصویر ۲ دقیقه وقت بدهید، تیم‌هایی که بیشترین عکس را رسم کنند برنده خواهند شد.

استراتژی: در این بازی به مهارت ارتباط، خوب گوش دادن و تمرکز داشتن تاکید می‌شود. این نوع فعالیت باعث افزایش مشارکت و بهبود ارتباطات کلامی می‌شود.


ترسیم تیمی

این بازی مانند نقاشی پشت‌به‌پشت است ولی به‌صورت تیمی انجام می‌شود. اعضای تیم باید طبق دستورالعمل به ترسیم یک طرف بپردازند. کار تیمی و ارتباطات خوب برای بازی حیاتی است.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۶ تا ۲۰ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ تا ۴۵ دقیقه
  • هدف: تمرکز بر کارگروهی و مهارت‌های ارتباطی

چگونه بازی کنیم؟

  1. تعدادی تصاویر ساده و روزمره تهیه کرده و بر روی کاغذ چاپ کنید؛
  2. همه تیم‌ها را به گروه‌های ۴ تا ۶ نفره تقسیم کنید؛
  3. از هر تیم بخواهید تا یک نفر را به عنوان هنرمند انتخاب کنند؛
  4. به بقیه اعضای تیم یک تصویر بدهید تا آن را برای هنرمند تیم توصیف کنند؛
  5. هنرمند نمی‌تواند تصویری را مشاهده کند و اعضای تیم هم نمی‌توانند ببینند هنرمند چه چیزی ترسیم کرده است؛
  6. تیمی که نقاشی او به واقعیت نزدیکتر باشد، برنده خواهد شد.

استراتژی: در این بازی توجه به تفویض اختیار، ارتباطات و رهبری تاثیر زیادی بر عملکرد تیم خواهد گذاشت.


بازی با کلمات

در این بازی کلمات مختلف را بر روی کارت‌های بنویسید و بین اعضای تیم تقسیم کنید. هر کدام از اعضای تیم باید طوری بایستد که یک حرف از آن کلمه را نشان دهد. این فعالیت تیم سازی علاوه بر تفریح می‌تواند کار تیمی را بین اعضا ایجاد کند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۸ تا ۲۴ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: آموزش برنامه‌ریزی، تفکر خلاق و همکاری تیمی

چگونه بازی کنیم؟

  1. در یک فضای باز و بدون مانع جمع شوید، شرکت‌کنندگان را به تیم‌های ۴ تا ۸ نفره تقسیم کرده و برای هر تیم یک رهبر انتخاب کنید؛
  2. تعداد کلمه براساس تعداد اعضای تیم‌ها بنویسید، مثلا اگر تیم‌های ۴ نفری دارید از کلمه”گربه” یا “کتاب” می‌توانید استفاده کنید؛
  3. یک کلمه را به صورت تصادفی انتخاب کرده و از اعضای تیم بخواهید تا طوری در کنار یکدیگر قرار بگیرند که هر کدام یک حرف از کلمه را در ذهن تداعی کنند؛
  4. برای هر کلمه محدودیت زمانی ۵ تا ۷ دقیقه بگذارید. تیمی که سریعتر کلمه را بسازد برنده می‌شود.

استراتژی: در هر سازمانی در کنار کار نیاز به سرعت در تیم نیز وجود دارد. این فعالیت بدنی علاوه بر آموزش، رهبری و کار دسته‌جمعی مفرح و نشاط بخش است.


بازی کنترل توپ

در این بازی ساده و سرگرم کننده باید اعضای تیم یک توپ تنیس را طوری بر روی یک برزنت دارای سوراخ نگه دارند که توپ از سوراخ خارج نشود. در این بازی هماهنگی و کار تیمی نقش مهمی دارد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۸ تا ۲۴ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: یادگیری کار تیمی

چگونه بازی کنیم؟

  1. یک تکه برزنت و چند توپ تنیس بردارید و یک سوراخ به تصادف در برزنت ایجاد کنید؛
  2. گروه را به تیم‌های ۴ تا ۸ نفره تقسیم کنید؛
  3. از هر تیم بخواهید برزنت را در بین خود نگه دارند؛
  4. توپ را بر روی برزنت بیندازید، اعضای تیم باید تلاش کنند که توپ از سوراخ خارج نشود؛
  5. تیمی که توپ را به مدت طولانی‌تری نگهدارد برنده است؛
  6. برای سخت‌تر شدن بازی چندین سوراخ را بر روی برزنت ایجاد کنید.

استراتژی: همکاری فیزیکی یک شروع خوب برای فعالیت تیم‌سازی است. این بازی ساده برای همه سرگرم‌کننده است.


بازی تیم‌سازی سطل و توپ

در این بازی تیم‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند تا توپ بیشتری را در داخل سطح‌ها بدون استفاده از دست خود بیندازند. محدودیت‌های زمانی فرصت‌های زیادی را برای اتفاقات مفرح و کار تیمی ایجاد می‌کند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۸ تا ۲۴ نفر
  • مدت زمان: ۲۰ دقیقه
  • هدف: کار تیمی، مدیریت کارها و رهبری

چگونه بازی کنیم؟

  1. زمین بازی را مشخص کنید. سطل‌هایی برای هر تیم در انتهای خطوط شروع و پایان بازی قرار دهید. سطل‌های خط شروع را از توپ پر کنید؛
  2. بازیکنان را به تیم‌های مساوی تقسیم کنید. هر تیم باید یک هندلر داشته باشد. هندلر کسی است که می‌تواند توپ را با دستان لمس کند؛
  3. هندلر در خط پایان باقی می‌ماند تا توپ‌ها را در سطل بیندازدو سایر اعضای تیم از خط شروع بدون لمس توپ با دست یا بازو آن را به خط پایان می‌رسانند؛
  4. اگر کسی غیر از هندلر به توپ دست بزند بلافاصله از بازی اخراج می‌شود؛
  5. با گذاشتن محدودیت زمانی، همکاری تیمی را بین اعضا افزایش دهید. تیمی که بیشترین توپ را در سطل بیندازد برنده است.

استراتژی: عدم استفاده از دست و بازو نیاز به کار گروهی را در این بازی افزایش می‌دهد.


خط پایانی

در این بازی تیم‌سازی باید افراد بتوانند به صورت همزمان از یک خط پایان عبور کنند. همکاری بین افراد موجب می‌شود تا یک فعالیت تیم سازی بی‌نظیر شکل بگیرد. با گرفتن عکس به کنترل وضعیت افراد در عبور از خط پایانی می‌پردازند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۴ تا ۲۰ نفر
  • مدت زمان:۲۰ دقیقه
  • هدف: تمرکز روی ارتباطات و هماهنگی

چگونه بازی کنیم؟

  1. با استفاده از یک گچ خط پایانی ترسیم کنید؛
  2. از شرکت‌کنندگان در هر تیم بخواهید تا هم‌زمان با یکدیگر از خط پایان عبور کنند؛
  3. با گرفتن عکس می‌توانید به کنترل نحوه عبور از خط پایان بپردازید؛
  4. اعضای تیم می‌توانند مسیر را قبل از خط پایان بدوند تا سختی مسابقه بیشتر شود.

استراتژی: هر چند این بازی ساده به نظر می‌رسد، اما به هماهنگی و وجود یک رهبری برای رسیدن به نتیجه نیاز دارد.


ساخت پل تیمی

در این بازی تیم سازی با ابزارهایی که در اختیار تیم گذاشته می‌شود به صورت مستقل هر تیمی به ساخت یک پل می‌پردازد. در مرحله بعدی دو تیم باید با یکدیگر همکاری کرده و پل‌های نیم ساخته خود را متناسب با یکدیگر تکمیل کنند.

تعداد شرکت‌کنندگان: ۸ تا ۲۰ نفر برای ایجاد دو تیم
مدت زمان: ۶۰ دقیقه
هدف: ایجاد تفکر خلاق، همکاری و حل مسئله، تقویت ارتباطات

چگونه بازی کنیم؟

  1. اقلام مورد نیاز برای ساخت یک پل نظیر مقوا، لگو، بلوکه و … را تهیه کنید؛
  2. شرکت کنندگان را به تیمهای با نفرات مساوی تقسیم کنید؛
  3. از هر تیم بخواهید نیمی از پل را بسازد، دو تیم نباید نحوه کار یکدیگر را ببینند ولی می‌توانند به صورت شفاهی ارتباط برقرار کنند؛
  4. به تیم‌ها امکان دسترسی به مواد مورد نیاز را بدهید؛
  5. بعد از ۳۰ دقیقه از ۲ تیم بخواهید کار یکدیگر را ببینند و ادامه کار را با تعامل پیش ببرند.

استراتژی: هماهنگی درون تیمی و بین تیمی در این نوع بازی بسیار مشهود است.


تکمیل پازل

یک بازی ساده که در آن هر تیم باید یک پازل را تکمیل کند. تنها نکته‌ای که وجود دارد برخی از تکه‌های پازل در اختیار تیم مقابل اسب باید با همکاری از آن‌ها گرفته شود.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۸ تا ۲۰ نفر در ۲ تیم
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: ایجاد همکاری، حل مسئله و تقویت مهارت‌های ارتباطی

چگونه بازی کنیم؟

  1. ۲ پازل تهیه کنید و قطعات آن‌ها را با یکدیگر ترکیب کنید؛
  2. گروه را به ۲ تیم مساوی تقسیم کنید؛
  3. به هر تیم یک جعبه با پازل خود بدهید. تیم‌ها در ابتدا باید به فکر ساخت پازل خود باشند؛
  4. بعد از مدتی متوجه می‌شوند که تعدادی از قطعات گم شده است و تعدادی قطعه اضافه دارند؛
  5. تیم‌ها با ارتباط مستقیم با یکدیگر به همکاری برای حل مسئله و تبادل قطعات پازل می‌پردازند؛
  6. تیم‌ها می‌توانند در ۲ اتاق مجزا باشند تا نحوه عملکرد یکدیگر را مشاهده نکنند.

استراتژی: در این نوع از فعالیت تیم‌سازی در کنار کار تیمی نیاز به همکاری با سایر تیم‌ها نیز وجود دارد.


اجرای طرح با لگو

در این بازی، تیم‌ها باید بتوانند با کمک لگوها، یک طرح خاص را در مدت زمان مشخصی پیاده‌سازی کنند. یکی از اعضای تیم باید طرح مورد نظر را ببیند و با توصیف آن برای سایر اعضا به آنها در ساخت طرح کمک کند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۴ تا ۲۰ نفر در ۲ گروه تقسیم می‌شوند
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: تمرکز بر روی کار تیمی و ارتباطات

چگونه بازی کنیم؟

  1. از قطعات لِگو برای ساخت یک طرح استفاده کنید. تعداد لگو برای ساخت دو طرح مشابه تهیه کنید؛
  2. بازیکنان را به ۲ تیم مساوی تقسیم کرده و طرح مدنظر را به یکی از بازیکنان هر دو تیم نشان دهید. این بازیکن باید به تیم خود برگردد و طرح را برای سایرین شرح دهد؛
  3. در هر تیم ۱ دقیقه فرصت برای ساخت طرح وجود دارد. بعد از این مدت بازیکن دیگر می‌تواند طرح را مشاهده کند و به تیم توضیحات تکمیلی را ارائه دهد؛
  4. همۀ اعضای تیم باید فرصت دیدن طرح را پیدا کنند؛
  5. تیمی که ابتدا طرح را بسازد، برنده خواهد شد.

استراتژی: همکاری تیمی در رعایت دستورالعمل‌ها به اعضا کمک می‌کند تا یک فعالیت تیم سازی منحصربفرد را رقم بزنند.


پیوند به اعضای تیم

اعضای تیم از طریق مچ یا بازو به یکدیگر متصل می‌شوند و بدون جدا شدن باید یک سری کار ساده را انجام دهند. با استفاده از یک تکه نخ یا نوار پارچه می‌توان افراد را به یکدیگر متصل کرد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۴ تا ۱۶ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: تمرکز روی کار تیمی و ایجاد روابط شفاف

چگونه بازی کنیم؟

  1. اعضای تیم را در نیم‌دایره‌ای دور هم جمع کنید و دستان یا بازوی آن@ها را با یک بند کفش یا نوار پارچه‌ای به هم ببندید؛
  2. حالا از اعضای تیم بخواهید تا اشیایی را با همکاری یکدیگر جابه@جا کرده یا با لگو طرحی را بسازند؛
  3. از آنجایی که هم تیمی‌ها با یکدیگر گره خورده‌اند باید همکاری خوبی را ایجاد کنند تا به نتیجه لازم برسند؛
  4. به جای مچ دست می‌توانید مچ پا را ببندید.

استراتژی: اتصال به هم تیمی‌ها باعث می‌شود تا بر روی جنبه‌های مشترکی تمرکز کنید. هماهنگی و قبول رهبری در این بازی از اهمیت زیادی برخوردار است.


طراحی آرم تیمی

این تمرین تیم‌سازی برای تیم‌های کوچک مناسب است. بازیکنان به تیم‌های کوچک تقسیم می‌شوند. هر تیم برای خود یک نشان طراحی می‌کند. این نشان باید تفسیری از تیم و اهداف آن باشد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: هر تعدادی
  • مدت زمان: ۳۰ تا ۹۰ دقیقه
  • هدف: تفکر خلاق، هویت‌سازی تیمی و همکاری

چگونه بازی کنیم؟

  1. مقوا، کاغذ، مداد رنگی، نوار، اسپری و… را برای ترسیم و رنگ‌آمیزی نماد و لوگو تهیه کنید؛
  2. بازیکنان را به تیم‌های کوچک ۳ یا ۴ نفره تقسیم کنید؛
  3. به هر تیم زمان کافی برای برنامه‌ریزی یک نشان(لوگو یا آرم) را برای تیم‌شان بدهید؛
  4. پس از اتمام زمان از هر تیم بخواهید آرم و نشانی را که طراحی کرده‌اند به نمایش بگذارند و از تیم‌های دیگر بخواهید تفسیر خود را از آن ابراز کنند.

استراتژی: هویت‌سازی یکی از موضوعات مهم در فعالیت‌های تیم سازی است. تیم‌ها باید ابتدا ارزش‌های خود را شناسایی کنند و سپس به طراحی یک نشانه مرتبط بپردازند.


بازی‌های تیم سازی با بستن چشم

در این فعالیت تیم سازی دو گروهدر مقابل یکدیگر به رقابت می‌پردازند. یک نفر از هر تیم چشم‌بند دارد و بقیه اعضای تیم به او راهنمایی می‌کنند تا اشیایی را از محوطه بازی بیابد.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۶ تا ۲۴ نفر
  • مدت زمان: ۴۵ دقیقه
  • هدف: ایجاد مهارت‌های ارتباطی

چگونه بازی کنیم؟

  1. یک محوطه بازی با اشیا مختلف نظیر بطری، آب، کفش، کتاب و… ایجاد کنید. اشیا باید منحصربفرد باشند تا با لمس آن‌ها تفاوت قابل حدس‌زدن باشد؛
  2. بازیکنان را به ۲ تیم تقسیمکنید، از هر تیم یک نماینده انتخاب شود تا چشم‌بند را بر روی چشم خود قرار دهد؛
  3. به هر تیم یک شی را اعلام کنید تا سایر اعضا عضوی را دارای چشم‌بند است به سمت آن هدایت کنند؛
  4. هر فرد تنها ۲ تا ۳ دقیقه فرصت دارد تا شی را پیدا کند، هم‌تیمی‌ها نباید نامی از شی ببرند و تنها باید آن را توصیف کنند؛
  5. تیمی که اول شی را وارد سبد کند برنده است. این بازی را تا زمانی ادامه دهید که تمامی اعضای تیم فرصت انجام آن را بیابند.

استراتژی: بستن چشم اعضای تیم موجب می‌شود تا حس اعتماد و همکاری بین او و سایر اعضا شکل بگیرد. افزایش ارتباطات کلامی، رهبری و تصمیم‌گیری از مزایای این فعالیت تیم‌سازی است.


مربع کامل

یک فعالیت تیم سازی براساس بستن چشم‌های یکی از اعضای تیم است که با همکاری تیمی شکل می‌گیرد. در این بازی باید با همکاری اعضای تیم با یکدیگر، طناب‌هایی که روی زمین قرار دارد به شکل یک مربع در بیایند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۴ تا ۱۶ شرکت‌کننده
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: ایجاد مهارت ارتباطی، رهبری و همکاری

چگونه بازی کنیم؟

  1. شرکت‌کنندگان را به تیم‌های کوچک ۴ تا ۶ نفره تقسیم کنید؛
  2. از هر تیم بخواهید تا به صورت دایره‌ای ایستاده و طنابی را طوری بر روی زمین قرار دهند که حالت دایره پیدا کند؛
  3. هنگامی که طناب روی زمین قرار گرفت چشم هم تیمی‌ها را ببندید؛
  4. حالا هم‌تیمی‌ها باید با همکاری یکدیگر طناب را به شکل مربع در آورند؛
  5. به هر تیم ۵ تا ۷ دقیقه فرصت بدهید. سپس چشم‌ها را بازکرده تا تیم‌ها نتایج کار خود را ببینند.

استراتژی: برای ایجاد یک مربع کامل اعضای تیم با یکدیگر همکاری و تعامل کنند.


حدس‌زدن شی

در این بازی فرد می‌تواند با ایما و اشاره (پانتومیم) به معرفی یک شی بپردازد و سایر افراد باید جواب را حدس بزنند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: هر تعداد
  • مدت زمان: ۱۰ تا ۲۰ دقیقه
  • هدف: خلاقیت الهام‌بخش

چگونه بازی کنیم؟

  1. از یک نفر بخواهید کاندید شود؛
  2. به این داوطلب یک شی یا تصویر بر روی کامپیوتر را نشان دهید؛
  3. حالا داوطلب باید بدون صحبت کردن آن شی را به بقیه افراد توضیح دهد، اعضای تیم باید از ایما و اشاره حدس بزنند که او چه چیزی را معرفی می‌کند؛
  4. مدت ۲ یا ۳ دقیقه فرصت برای حدس‌زدن کافی است، سپس از اعضای دیگر بخواهید تا کاندید اجرا شوند.

استراتژی: مشارکتی که در این بازی بین افراد ایجاد می‌شود می‌تواند زمینه‌های لازم برای تعامل در تیم‌سازی را ایجاد کند.


شکار هدف

در این بازی با تعیین اهدافی سعی می‌شود تا به تیم‌ها کمک شود تا آن اهداف را به‌دست آورند. این اهداف مرتبط با فضای کسب و کاری هستند و به تعامل اعضای تیم‌ها با یکدیگر کمک می‌کنند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: هر تعداد
  • مدت زمان: نامحدود
  • هدف: همکاری الهام‌بخش، حل مسئله و کار تیمی

چگونه بازی کنیم؟

  1. این بازی می‌تواند به اهداف مختلفی انجام شود. به عنوان مثال می‌توان از آن برای آشنایی بیشتر اعضای جدید تیم استفاده کرد یا برای افزایش همکاری بین تیم فروش و بازاریابی مورد استفاده قرار گیرد
  2. فهرستی از فعالیت‌های شاد و مفرح را انتخاب کنید. این فعالیت‌ها می‌تواند کسب و کاری یا در جهت تیم سازی باشد
  3. تیم‌های مساوی تشکیل داده و فعالیت‌ها را به آن‌ها واگذار کنید
  4. تیمی که بتواند بهتر فعالیت را انجام دهد برنده بازی خواهد بود

استراتژی: شکار هدف می‌تواند همه اعضای تیم را با یکدیگر درگیر کرده و همکاری را در آن‌ها ایجاد کند.


کشتی غرق شده

فرض کنید کشتی شما در حال غرق شدن در وسط اقیانوس است و شما تنها فرصت دارید لوازم ضروری را بردارید و با قایق نجات از مهلکه خارج شوید. در شرایط مشابه چه چیزهایی را انتخاب کرده و با خود بر می‌دارید؟

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۸ تا ۲۴ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: حل مسئله، رهبری، مذاکره و همکاری

چگونه بازی کنیم؟

  1. یک منطقه بازی با تعدادی اقلام نظیر غذا، آب، اسلحه، چاقو، برزنت، کبریت و… راه‌اندازی کنید. همچنین می‌توانید از تصاویر چاپ شده بر روی کاغذ استفاده کنید؛
  2. همه این وسایل را در منطقه‌ای قرار دهید. کالاها را محدود انتخاب کنید تا تیم‌ها مجبور به همکاری ومبادله شوند؛
  3. شرکت‌کنندگان را به چند تیم تقسیم کنید؛
  4. تیم‌ها ۲۵ دقیقه فرصت دارند تا راهکارهایی را برای بقا ارائه کنند.

استراتژی: در این بازی وجود یک بحران مورد توجه قرار می‌گیرد و اعضای تیم مجبور به تصمیم‌گیری سریع درباره موضوعات هستند.


فعالیت‌های تیم‌سازی از راه دور

تیم‌سازی از راه دور، کاری سخت و مشکل است. ایجاد تعامل و همکاری در چنین حالتی ساده نیست. به همین دلیل نیاز است تا فعالیت‌هایی برای تیم‌سازی از راه دور صورت پذیرد:

نمایش دفاتر کار از راه دور

در این فعالیت تیم‌سازی برای اینکه تعامل بین افراد افزایش پیدا کند، از اعضای تیم خواسته می‌شود تا تصاویری را از دفتر کار خود به اشتراک بگذارند. سایر اعضا باید حدس بزنند که این دفتر کار متعلق به چه کسی است.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۴ تا ۲۴ نفر
  • مدت زمان: ۲۰ دقیقه
  • هدف: شناخت بهتر از یکدیگر، انسجام تیمی و شکسته شدن یخ بین افراد

چگونه بازی کنیم؟

  1. از همه شرکت‌کنندگان بخواهید از قبل تصاویر دفاتر خود را ارسال کنند؛
  2. همه را در چت گروهی جمع کنید؛
  3. تصویری از یک دفتر را به صورت تصادفی نشان دهید؛
  4. بقیه باید حدس بزندد که دفتر متعلق به چه کسی هست؛
  5. این روند را تکرار کنید تا تصاویر همۀ دفاتر را نشان دهید.

استراتژی: برای تیم سازی از راه دور ایجاد صمیمیت بین اعضا اهمیت زیادی دارد و باید زمینه‌هایی برای ایجاد صحبت بین اعضا ایجاد شود.


شروع روز با قهوه

از اعضای تیم دور کار بخواهید تا صبح خود را با یه قهوه شروع کنند. بهتر است به یک کافی‌شاپ در نزدیکی محل زندگی خود بروند و از آنجا با سایر اعضا یک چت تصویری برقرار کنند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: بیش از ۲ نفر
  • مدت زمان: ۱۰ دقیقه
  • هدف: ایجاد رفاقت و بهبود ارتباطات

چگونه بازی کنیم؟

  1. از افرادی که دورکار هستند بخواهید صبح خود را با یک کافی‌شاپ نزدیک در محل کارشان شروع کنند؛
  2. در داخل کافی‌شاپ با سایر اعضای تیم یک چت گروهی راه‌اندازی کنند؛
  3. موضوع چت دستورکار فرد است و آنچه قصد انجام آن را دارد؛
  4. وظیفه رهبر تیم این است که مطمئن شود مکالمه کوتاه و سرگرم‌کننده است.

استراتژی: داشتن ارتباط تصویری روزانه می‌تواند علاوه‌بر بهبود تعامل باعث افزایش ارتباطات کاری در یک محیط غیر‌رسمی می‌شود.


اجرای یک بازی آنلاین

در تیم‌سازی از راه دور، بازی‌های آنلاین می‌توانند نقش موثری داشته باشند. انتخاب یک بازی آنلاین مورد علاقه اعضای تیم، زمینه همکاری آنها را با یکدیگر فراهم می‌کند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: بیش از ۲ نفر
  • مدت زمان: نامحدود
  • هدف: ارتباطات و سازماندهی تیم

چگونه بازی کنیم؟

  1. از اعضای تیم برای انجام یک بازی آنلاین نظرسنجی کنید؛
  2. سعی کنید بازی‌هایی را انتخاب کنید که نیاز به کار گروهی دارند؛
  3. تیم‌های ۲ یا چند نفره تشکیل دهید. ساختار تیم‌ها به گونه‌ای باشد که مهارت@های یکدیگر را پوشش دهند؛
  4. بازی کنید!

استراتژی: بازی‌های آنلاین بر روی بهبود ارتباط با کارکنان ریموت تاثیر می‌گذارد.


انجام بازی دروغ و حقیقت به‌صورت آنلاین

در این بازی افراد به صورت آنلاین یک دروغ و سه حقیقت درباره خود می‌گویند و دیگران باید دروغ را حدس بزنند. برداشت‌های اولیه و جذابیت‌هایی که بین اعضای تیم ایجاد می‌شود، یخ بین اعضا را خواهد شکست.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: ۲ تا ۲۰ نفر
  • مدت زمان: ۳۰ دقیقه
  • هدف: ساخت ارتباطات و شکستن یخ بین افراد

چگونه بازی کنیم؟

  1. همه را به یک کنفرانس ویدئویی دعوت کنید؛
  2. از هر نفر بخواهید یک دروغ و سه حقیقت بگوید؛
  3. سایر اعضا باید دروغ‌ها را حدس بزنند، هر حدس درست ۱ امتیاز دارد؛
  4. در پایان کسی که بیشترین امتیاز را آورده است برنده می‌شود.

استراتژی: این بازی به اعضای تیم از راه دور کمک می‌کند تا به شناخت بهتری از یکدیگر دست پیدا کنند.


اشتراک‌گذاری خواسته‌های خود

در تیم‌سازی از راه دور چون اعضا شناخت کمی از یکدیگر دارند باید به روش‌های مختلفی به درک بهتر از باورها و انگیزه‌های یکدیگر دست پیدا کنند.

  • تعداد شرکت‌کنندگان: بیش از ۴ نفر
  • مدت زمان: ۶۰ دقیقه
  • هدف: شکستن یخ، پیوند بین اعضای تیم

چگونه بازی کنیم؟

  1. از افراد بخواهید ۵ خواسته‌ای که قصد دارند آن را انجام دهند و برای‌شان مهم است را با دیگران به اشتراک بگذارند و دلیل اهمیت آن را توضیح دهند؛
  2. سایر اعضا در مورد این لیست نظر بدهند؛
  3. مانور را بر روی موضوعاتی بگذارید که در لیست بسیاری از اعضا قرار دارند؛
  4. بسیاری از اعضای تیم بر اساس شناخت خواسته‌های یکدیگر می‌توانند وارد فرآیند تیم سازی شوند.

استراتژی: اطلاع سایر اعضای تیم از علایق و خواسته‌های دیگران در تیم‌های دور کار، یک راه عالی برای تیم سازی و بهبود تعاملات است.


سخن پایانی

لیست فوق شامل تعداد زیادی از فعالیت‌های تیم سازی است که به اعضای یک گروه کاری کمک می‌کند تا به شناخت بیشتری از همدیگر دست پیدا کنند. با این فعالیت‌ها یک تیم سازی موثر و سرگرم‌کننده دست پیدا خواهید کرد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share