شبکه سازی در لینکدین: چرا و چگونه؟ هفت پیشنهاد برای حضور و فعالیت حرفه‌ای در لینکدین

شبکه سازی در لینکدین

لینکدین، بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین شبکه حرفه‌ای در جهان است که بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر و ۵۵ میلیون شرکت ثبت شده در آن فعالیت می‌کنند. حضور و شبکه سازی در لینکدین می‌تواند مسیر شغلی‌ تان را تغییری اساسی دهد و توامان، اطلاعات‌تان را از فضای کار حرفه‌ای ارتقا بخشد. اگر هنوز برای حضور مستمر در لینکدین تردید دارید، نگاهی به کارکردهای دیگر این پلفترم بی‌اندازید:

  1. ارتباط با کارفرمایان بالقوه برای یافتن شغل جدید
  2. شبکه‌سازی با متخصصان رشته خود و توسعه مهارت‌های فنی
  3. یافتن متقاضیان استخدام برای شرکت خود
  4. پیدا کردن یک شریک تجاری یا سرمایه‌گذار
  5. و…

علی‌رغم گستردگی محیط و امکان دسترسی و استفاده از لینکدین برای همه، ارتباط با افراد و شبکه‌سازی کار آسانی نیست. استفاده از لینکدین برای افراد نوکارجو تا حدود زیادی گیج‌کننده است. در این پلتفرم دستورالعمل‌های مشخصی برای معرفی شغل، توانایی‌ها، جذب نیرو یا حتی جذب فالوور و تقویت ارتباطات وجود ندارد.
به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا به بیان ۷ نکته‌ای بپردازیم که برای بهبود پروفایل، شبکه سازی در لینکدین و توسعه ارتباطات حرفه‌ای می‌تواند برای‌تان سودمند باشد.


۷ پیشنهاد برای شبکه سازی در لینکدین

به احتمال زیاد شما یک حساب کاربری در لینکدین ساخته‌اید. حتی ممکن است با افراد یا سازمان‌هایی کانکشن برقرار کرده باشید. مثلا آخرین دانشگاه یا آخرین شغل و… را به پروفایل خود افزودید و تعداد از همکاران را به لیست دوستان‌تان افزودید.

اما این اقدامات تمام کارهای لازم برای تقویت ارتباطات و شبکه سازی در لینکدین نیست. در واقع ساخت اکانت فقط نوک کوه یخ است. در ادامه به ۷ نکته‌ای می‌پردازیم که برای تبدیل شدن به یک متخصص شبکه‌سازی در لینکدین ضروری است.

تکمیل مشخصات پروفایل

اگر هنوز پروفایل خود را کامل نکرده‌اید، اقدام به تکمیل آن کنید. تمامی بخش‌های پروفایل را با اطلاعات درست و کاربردی پر کنید و هیچ جایی را خالی نگذارید.

چرا؟

زیرا لینکدین، پروفایل‌های تکمیل را به پروفایل‌های ناقص ترجیح می‌دهد. بنابراین اگر یک کارفرما عنوان شغلی شما را جستجو کند، احتمال نمایش پروفایل شما در صفحه اول بیشتر می‌شود. همچنین یک پروفایل ناقص مانند یک رزومه‌ای است که به شکل ناقص نوشته شده است. چنین رزومه‌ای هرگز مورد توجه قرار نخواهد گرفت.

برای استفاده از لینکدین داشتن یک پروفایل حرفه‌ای با بخش‌های زیر ضروری است:

  1. تیتر و عنوان مناسب
  2. عکس پروفایل و پس‌زمینه مناسب
  3. خلاصه‌ای از خودتان
  4. عنوان شغلی فعلی
  5. کشور و شهر محل اقامت
  6. تجربه کاری با تاریخ‌های آن
  7. آموزش‌های دریافتی؛
  8. کارهای داوطلبانه یا سرگرمی که انجام داده‌اید
  9. حداقل ۵ مهارت مرتبط

نمایه (پروفایل) خود را بهینه کنید

تکمیل پروفایل لینکدین در مرحله اول کار را خاتمه نمی‌دهد. اگر می‌خواهید در بین هزاران کاربر دیگر متمایز شوید باید به فکر بهینه‌سازی پروفایل خود باشید. بنابراین هنگام ساخت پروفایل لینکدین، نکات زیر را اجرا کنید تا امکان برندسازی شخصی و شبکه سازی در لینکدین برای‌تان فراهم شود:

استفاده از عکس حرفه‌ای و دوستانه در پروفایل 

به‌عنوان یک قاعده کلی، عکس با کیفیت بالا انتخاب کنید که در آن تمیز، خندان و نزدیک به دوربین باشید. وضوح صورت در این تصویر اهمیت زیادی دارد تا شما به راحتی قابل شناسایی باشید.

استفاده از یک عنوان موثر

عنوان یا تیتر مورد استفاده در لینکدین باعث می‌شود تا کرفرما در جستجوی خود شما را راحت پیدا کند. این عنوان باید توانایی و مهارت شما را نشان دهد. برای انتخاب یک عنوان مناسب به نکات زیر توجه کنید:

  1. شغل مورد علاقه خود را از طریق Job Board Linkedin بیابید و بر اساس سطح تجربه، نوع شغل و جغرافیا فیلترهایی را اعمال کنید. نتایج جستجو را بررسی کرده و تعدادی از نقش‌های مورد علاقه خود را بیابید
  2. با جستجوی بیشتر کلمات و عبارات مرتبط به شناسایی کلیدواژه‌هایی بپردازید که کارفرمایان برای استخدام واگذاری کار از آن‌ها استفاده می‌کنند؛
  3. عنوان را بنویسید:
    به‌عنوان مثال اگر قصد دارید در سمت متخصص داده فعالیت کنید، واژه‌هایی مانند تجزیه و تحلیل، هوش تجاری، متخصص داده، داده‌کاوی، مهندسی داده، مدل‌سازی داده، علوم کامپیوتر و… مخاطب موثرتری را به سمت شما جذب خواهد کرد. عنوان زیر یک پیشنهاد جذاب است:
    “یک مهندس داده که فعالانه به دنبال فرصت‌های جدید در تجزیه و تحلیل، هوش تجاری و علم داده است”

خلاصه‌ای جامع و حرفه‌ای ایجاد کنید

در بخش خلاصه (Summary) شما باید به تجارب و مهارت‌های مرتبط ( مخصوصا مهارت‌های فنی)، عنوان شغلی فعلی، علایق و موقعیت شغلی بپردازید که به دنبال آن هستید. به پروفایل زیر نگاه کنید. این پروفایل را می‌توان یه نمایه‌ی کامل دانست که تمامی بخش‌های آن به درستی و با عباراتی صحیح کامل شده است.

شبکه سازی در لینکدین
نمونه‌ای از یک پروفایل لینکدین حرفه ای

بهینه‌سازی تجارب کاری

بسیاری از افراد، جزئیات تجارب کاری خود را در پروفایل لینکدین وارد نمی‌کنند. برای استفاده از لینکدین به شکل حرفه‌ای و متمایز شدن از دیگران، عناوین شغلی فعلی و قبلی خود را ذکر کنید.

همانطور که در نوشتن رزومه به بیان تجربه کاری خود می‌پردازید، در لینکدین هم باید مسئولیت‌های شغلی، وظایف، دستاوردها و نتایجی را بیان کنید که در شغل فعلی به دست آورده‌اید. برای شبکه سازی در لینکدین لازم است که اطلاعاتی کامل، واقعی و سودمند را در پروفایل خود بگنجانید تا افراد بتوانند با یک نگاه کلی از تجارب کاری، تحصیلی و مهارت‌های‌تان مطلع شوند.


دریافت تاییدیه (Endorsement)

تایید لینکدین (Linkedin Endrosment) ابزاری است که همکاران و کانکشن‌های شما تخصص‌تان را در یک زمینه خاص مورد تایید قرار می‌دهند. بنابراین به هر میزانی که تاییدیه بیشتری دریافت کنید، نمایه شما معتبرتر خواهد بود.

چگونه می‌توان تاییدیه دریافت کرد؟

بهترین راه برای گرفتن تاییدیه از دیگران، تایید مهارت‌های آن‌ها است. از نزدیکترین همکاران، دوستان یا حتی اعضای خانواده شروع کنید زیرا به احتمال زیاد آن‌ها به شما لطف خواهند داشت و دانش و مهارت‌های شما را متقابل تایید خواهند کرد. با تایید مهارت‌های دیگران، توجه آن‌ها را جلب کنید، به احتمال زیاد آن‌ها هم مهارت‌های شما را مورد تایید قرار می‌دهند.


برقراری کانکشن با افرادی که می‌شناسید

راه‌های مختلفی برای رشد شبکه لینکدین شما وجود دارد، اما اولین و مطمئن‌ترین راه، ارتباط با افرادی است که از قبل می‌شناسید و به آسانی با جستجو در لینکدین آن‌ها را پیدا خواهید کرد. با وارد کردن لیست مخاطبین تلفن خود در لینکدین و تقاضای کانکشن برای آن‌ها شروع کنید.

سپس به دنبال افراد متخصص در حوزه کاری خود باشید، همکاران سابق، شرکت‌هایی که قبلا در آنها کارکرده‌اید، سازمان‌هایی که تقاضای همکاری داده‌اید و… گزینه‌های مناسب برای برقراری ارتباط (Connection) هستند.

با افراد مطرح در حوزه کاری خود ارتباط برقرار کنید

هدف از شبکه سازی در لینکدین، تعداد بالای کانکشن نیست. بلکه باید ابتدا به دنبال ایجاد ارتباط معنادار با افرادی باشید که به رشد حرفه‌ای ما کمک می‌کنند.

این کار را توسط ارسال دعوتنامه برای یک مدیر، کارشناس منابع انسانی یا نماینده شرکت انجام دهید. چنین فردی به شما در دستیابی به موقعیت شغلی کمک خواهد کرد. اگر در رشته حسابداری فعالیت می‌کنید، دلیلی بر ارتباط با افراد فعال در حوزه پزشکی، زمین‌شناسی یا مهندسی وجود ندارد. آن‌ها ممکن است محتوای شما را بپسندد، اما تاثیری بر روی کسب و کار شما یا استخدام‌تان نخواهد داشت.

ارسال پیام شخصی به همراه درخواست کانکشن یک شیوه مناسب برای جلب توجه مخاطب است. زیرا به خوبی نشان می‌دهید که به چه دلیلی شما دو نفر باید با یکدیگر یک کانکشن داشته‌ باشید.


به گروه‌های لینکدین بپیوندید

برای استفاده از لینکدین باید از تمامی امکانات حرفه‌ای آن استفاده کرد. گروه‌های لینکدین، انجمن‌های تخصصی هستند که در آن افراد با علایق مشابه و فعال در یک صنعت، دانش خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند. سوالات و موضوعاتی که در این گروه‌ها درباره آن صحبت می‌شود، علاوه بر تقویت ارتباطات موجب رشد فردی و انتقال تجربه خواهد شد.

لینکدین امکان پیدا کردن گروه‌ها را فراهم کرده است، تنها باید کلمات کلیدی مرتبط با صنعت یا علایق خود را جستجو کنید. به‌عنوان مثال با جستجوی کلمه بازاریابی محتوا (Content Marketing) بیش از ۶۶۰۰ گروه مرتبط را خواهید یافت.

پیوستن به چنین گروه‌هایی موجب می‌شود تا هزاران نفر از فعالان در آن صنعت، پروفایل و اطلاعات کاربری شما را مشاهده کنند. برای اینکه اتفاقات خوبی بیفتد باید در این گروه‌ها فعال باشید و در مباحث، پرسیدن سوال و پاسخ‌گویی مشارکت کنید.


انتشار محتوا در لینکدین

برای استفاده از لینکدین باید فعالیت تولید محتوا داشت. لایک، نظر و دنبال کانکشن بودن راهکارهای مناسب برای رشد شبکه در لینکدین است. اما محتوای خوب نقطه تمایز افراد در لینکدین خواهد بود.

اگر خودتان تجربیات و محتوای آموزشی دارید یا در زمینه‌ای اطلاعاتی را کسب کرده‌اید، با انتشار آن اعتبار خود را افزایش داده و به‌عنوان یک متخصص مطرح شوید. در نوشتن محتوا در لینکدین به نکات زیر توجه کنید:

  • داشتن نظم در لینکدین اهمیت زیادی دارد، مثلاً هفته‌ای ۳ محتوا منتشر کنید؛
  • زبانی را برای نوشتن مقاله انتخاب کنید که با اکثریت مخاطبان شما هم‌خوانی داشته باشد؛
  • تصاویر، اینفوگرافیک و نمودارها در کنار محتوا توجه بیشتری را به مقاله شما جلب خواهد کرد.

در هنگام استفاده از لینکدین چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟

عدم توجه به برخی از نبایدها در لینکدین موجب می‌شود تا شما فرصت‌های شغلی زیادی را از دست بدهید یا اعتبارتان نزد مخاطبان کاهش پیدا کند:

پیام‌های عمومی را ارسال نکنید

امکان برقراری ارتباط با افراد فعال در مشاغل مختلف، باعث ایجاد ارزش در این شبکه اجتماعی شده است. اما ارسال پیام‌های عمومی موجب خواهد شد تا بسیاری از کانکشن‌های با ارزش خود را از دست بدهید.

انتظار اضافه شدن همه را به شبکه‌تان نداشته باشید

شبکه‌سازی در لینکدین سخت است ولی نباید ناامید شد. حقیقت این است که قرار نیست همه درخواست اتصال شما را خیلی سریع قبول کنند یا محتوای شما را لایک یا کامنت دهند.

برای دیگران اسپم ارسال نکنید

از اشتراک خودکار خبرنامه‌ها در لینکدین اجتناب کنید. همچنین برای افرادی که نمی‌شناسید پیام نفرستید. ارسال انبوه پیام به مخاطبین موجب می‌شود تا شما به عنوان یک اسپمر شناخته شوید و اعتبار خود را از دست بدهید.


سخن پایانی

برای موفقیت در شبکه‌های اجتماعی باید با قواعد آن‌ها آشنا شد. استفاده از لینکدین نیز از این قاعده خارج نیست. وجود افراد حرفه‌ای در این رسانه موجب می‌شود تا به همان اندازه که ارزش ارتباطات افزایش پیدا می‌کند، رشد، حفظ و نگهداری از مخاطبان مشکل شود.
توجه به نکات مهم در استفاده از لینکدین به شما کمک می‌کند تا بتوانید کالکشن‌های هدفمند برقرار کنید و مخاطبان درستی را به سمت خود جذب کنید.

شبکه سازی در لینکدین واقعا ممکن است؟

لینکدین بزرگترین شبکه‌ی متخصصان حرفه‌ای در سراسر جهان است. بسیاری از افراد متخصص، تنها در این پلفترم حضور دارند. پس بی‌شک، حضور و فعالیت در این سایت می‌تواند برای شبکه‌سازی مفید باشد.

چگونه در لینکدین شبکه سازی کنیم؟

در ابتدا، پروفایل خود را کامل کنید و سپس دوستان و همکارانتان را به شبکه لینکدین خود بی‌افزایید. رفته رفته، در حوزه شغلی‌تان یادداشت‌های تخصصی بنویسید. سپس افراد شاخص حوزه کاری تان را دنبال کرده و با ایشان ارتباط برقرار کنید.

چگونه خود را در لینکدین معرفی کنم؟

برای حضور و شبکه سازی در لینکدین نباید عجول باشید. برقراری ارتباط با افراد تاثیرگذار در هر صنعتی به استمرار حضور در این پلتفرم نیاز دارد. ابتدا با نوشتن یادداشت‌های تخصصی، به ایشان نشان دهید که حرفی برای گفتن دارید. مطمئن باشید که با تولید محتوای باکیفیت می‌توانید راه خود را در شبکه سازی هموار کنید.


منبع: novoresume

۲.۵/۵ - (۲ امتیاز)
1 بازخورد
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share