گوگل پادکست همانطور که از ناماش پیداست، محصولی از شرکت Google است که اگر آنرا بهترین اپلیکیشن پادکست ندانیم، قطعا یکی از جذابترین گزینههای موجود برای شنیدن و دنبال کردن پادکستهاست. اگر میخواهید پادکست های جذاب و محبوبتان را بیدردسر دنبال کنید و از شنیدنشان لذت ببرید، Google Podcasts میتواند انتخابی مناسب و کارآمد برایتان باشد.
پیشتر آموزش کست باکس را تهیه و منتشر کردیم. اگر میخواهید برای شنیدن پادکست از این اپلیکیشن محبوب گوگلی استفاده کنید، جای درستی آمدهاید! در این مقالهی مصور، راهنمای استفاده از گوگل پادکست را به صورت تصویر و گام به گام توضیح دادهایم. امیدواریم که برایتان مفید واقع شود.
برای شنیدن پادکست کارگاه در Google podcasts کافیست عبارت «پادکست فارسی کارگاه» را جستجو کنید و یا به این لینک بروید و روی دکمهی subscribe کلیک کنید. در کارگاه،هر هفته با یک متخصص گفتگویی جذاب دربارهی مسیر شغلی و زندگی اش را بشنوید.
گوگل پادکست چیست؟
گوگل پادکستز (Google Podcasts) که عموما در فارسی به آن گوگل پادکست میگوییم، سرویسی از شرکت گوگل است که صورت اختصاصی برای شنیدن و دنبال کردن پادکستها طراحی شده است. این اپلیکیشن که از سال ۲۰۱۸ آغاز بهکار کرده است، خیلی سریع توانست که در بین اپلیکیشنهای پادکست جایی برای خودش پیدا کند.
سادگی بیحد این اپلیکیشن در کنار امکانات استاندارد و کاملی که دارد، آنرا به یکی از انتخابهای هوشمندانه برای شنیدن پادکستها بدل کرده است. در ادامه به توصیف دقیقتری از ویژگیها و امکانات این اپلیکیشن میپردازیم.
چرا گوگل پادکست؟
به دلایل متعددی میتوان Google Podcasts را بهترین اپلیکیشن پارسی دارند و استفادهاش را توصیه کرد. هرچند تعداد کاربران کست باکس در ایران بیشتر است، اما من معتقدم که این اپلیکیشن مزیتهایی دارد که میتواند به انتخاب بهتری بدل شود.
رایگان است
همانند بسیاری دیگری از اپلیکیشنهای پادکست، Google Podcasts نیز رایگان است و برای استفاده از آن نباید هزینهای پرداخت کنید. این اپلیکیشن خوشدست و ساده، همهی آنچه برای شنیدن و دنبال کردن پادکستها نیاز دارید را در اختیارتان قرار میدهد.
معتبر است
شما از یک سرویس گوگلی استفاده میکنید و این به معنای آن است که در کنار باقی سرویسهایی که از این شرکت میگیرید (جیمیل، جستجو و…) میتوانید با خیالت راحت به امنیت اطلاعاتتان مطمئن باشید.برای استفاده از گوگل پادکست نیاز به ایجاد حساب کاربری ندارید و با جیمیلتان میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
آسان است
محیط کاربری Google Podcasts بسیار ساده و مینیمال است. همچنین برای استفاده از این سرویس نیاز به ایجاد حساب کاربری نیست و میتوانید به راحتی با استفاده از حساب گوگلیتان (جیمیل) به آن وارد شوید. همچنین در برخی از گوشیها و تبلتهای اندرویدی، این اپلیکیشن به صورت پیشفرض نصب شده که سهولت استفاده را دوچندان میکند.
تبلیغات ندارد
به نظر من مهترین برتری و مزیت گوگل پادکست در مقایسه با کست باکس و بسیاری سرویسهای پادکست دیگر آن است که به شما تبلیغات نشان نمیدهد! به عقیدهی من عدم نمایش تبلیغات مهمترین مزیت این اپلیکیشن نسبت به کست باکس و بسیاری اپلیکیشنهای دیگر است.
همهجا قابل دسترس است
Google Podcasts را میتوانید در روی انواع دستگاههای اپلی و یا اندرویدی استفاده کنید. همچنین، نسخهی تحت گوگل پادکست به نشانی https://podcasts.google.com نیز این امکان را در اختیارتان میگذارد که با هر دستگاهی و بدون دانلود اپلیکیشن، به صورت آنلاین و تحت وب پادکستهای محبوبتان را بشنوید.
چگونه از گوگل پادکست استفاده کنیم؟
همانند هر اپلیکیشن پادکست دیگری، استفاده از این سرویس نیز طی سه مرحله ممکن است:
- دانلود اپلیکیشن
- ثبتنام در اپلیکیشن
- اشتراک در پادکستها
در ادامه هر سه مرحله را به تفکیک حضورتان توضیح خواهیم داد
دانلود گوگل پادکست
گوگل پادکست اپلیکیشنهای اختصاصی خود را برای استفاده در سیستمعاملهای مختلف آماده کرده است که در ادامه میتوانید لینک دانلود هرکدام را مشاهده کنید. کافیست روی لینک مورد نظر کلیک کرده تا به صفحه دانلود این اپلیکیشن منتقل شوید.
گوگل پادکست برای اندروید
گوگل پادکست برای iOS
ثبتنام در گوگل پادکست
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، این اپلیکیشن زیرمجموعهی شرکت گوگل است و برای استفاده از آن نیازمند ایجاد حساب کاربری تازه نیستید. کافیست اپلیکیشن را دانلود کرده و از طریق حساب جیمیل خود از امکانات آن بهره ببرید.
پس از نصب، کافیست اپلیکیشن را بازگشایی کنید. توجه داشته باشید که در تلفنهای اندرویدی این اپلیکیشن عمدتا به صورت پیشفرض نصب شده است و با نام Podcasts و یا Google Podcasts میتوانید آنرا پیدا کنید. پس از بازگشایی اپلیکیشن به صغحهای مشابه صفحهی زیر منتقل خواهید شد.
البته ممکن است کارتان برای ورود به Google Podcasts از این هم سادهتر باشد و گوگل به صورت هوشمند آدرس جیمیل شما را شناسایی کرده باشد (اگر وارد اپلیکیشن Gmail شده باشید) در این صورت، کافیست روی آدرس ایمیل خود که نمایش داده خواهد شد کلیک کنید تا به محیط کاربری اپلیکیشن گوگل پادکست وارد شوید.
استفاده از گوگل پادکست
پس از آنکه با موفقیت به Google Podcasts وارد شدید، با صغحهای به سادگی زیر روبرو میشوید. در صفحهی نخست این اپلیکیشن با چند پادکست انگلیسی پرطرفدار روبرو میشوید که با کلیک روی هرکدام از آنها میتوانید اپیزودهایشان را مشاهده کنید.
برای آنکه پادکستهای فارسی محبوبتان را به فهرست مشترکات خود اضافه کنید، کافیست نامشان را در قسمت Search بنویسید. مثلا پس از نوشتن «پادکست کارگاه» به صغحهی کارگاه در گوگل پادکست منتقل خواهید شد.
با کلیک روی گزینهی Subscribe مشترک پادکست دلخواهتان میشوید و از آن پس به محض انتشار قسمت تازه به شما از طریق پوش نوتیفیکیشن اطلاعرسانی خواهد شد. در بخش تنظیمات اپلیکیشن نیز میتوانید دانلود (برای استفاده آفلاین پادکستها) را تنظیم کنید.
به همین سادگی اپلیکیشن Google Podcasts خود را فعال کردید و میتوانید از آن برای شنیدن پادکستهای محبوبتان استفاده کنید. هیچ محدودیتی در کار نیست و هرچقدر دلتان بخواهد میتوانید به فهرست پادکستهای مورد نظرتان بیافزایید!
گوگل پادکست برای پادکسترها
اگر پادکستساز هستید و میخواهید پادکست تان را در اپلیکیشن google podcasts منتشر کنید، لازم است به podcastsmanager.google.com مراجعه کرده و فید پادکست خود را ثبت کنید. نهایتا چند دقیقه از شما وقت میستاند و پس از آن میتوانید پادکست خود را در دسترس مخاطبان این اپلیکیشن قرار دهید.
به زودی در مقالهای جداگانه راهنمای انتشار پادکست در این سرویس را توضیح خواهیم داد.
سوالات متداول دربارهی گوگل پادکست
امیدواریم که این راهنما برایتان مفید بوده باشد و توانسته باشیم نحوه کار با اپلیکیشن را به سادگی توضیح داده باشیم. اگر در کار با Google Podcasts با سوالی مواجه شدید، لطفا در بخش نظرات بنویسید. در ادامه، به برخی از سوالات پرتکرار پاسخ دادهایم که ممکن است برایتان مفید باشد.
بله، google podcasts سرویسی از گوگل است که امکان شنیدن پادکست های مختلف را به صورت کاملا رایگان در اختیارتان قرار میدهد.
برای استفاده از این اپلیکیشن نیاز به ثبتنام ندارید. تنها کافیست با حساب جیمیل خود وارد اپلکیشن شوید و پادکستهای مورد علاقهتان را دنبال کنید.
کست باکس احتمالا محبوب ترین اپلیکیشن پادکست بین فارسیزبانهاست. اما گوگل پادکست به دلایلی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، شاید انتخاب بهتری باشد.
سلام وقت بخیر من تو گوگل پادکستم برام یه نوتیف اومده که میگه تا ۲ آپریل دسترسی من به این اپ کلا از بین میره و پیشنهاد میده که تو یه برنامه پادکست دیگه سابسکریپشنامو انتقال بدم
نمیدونین چرا این موضوع پیش اومده؟