چگونه از محتوای ویدیویی در واحد منابع انسانی استفاده کنیم؟

محتوای ویدیویی

محتوای ویدیویی یکی از پرمخاطب‌ترین انواع محتواست که کارکردهای آن در حوزه‌ی سرگرمی و بازاریابی نیاز به توضیح ندارد. در صنعت منابع انسانی نیز، رد پای این محتوا را می‌توان پیدا کرد و کاکردهای مختلفی را برایش متصور بود. در این مقاله، با کارکردهای این گونه‌ی محتوا در حوزه‌ی افزایش نرخ تعامل کارکنان سازمان (Employee Engagement) با کمک محتوای ویدیویی آشنا خواهید شد.


در سراسر جهان، شرکت‌ها و سازمان‌ها کارمندانی را استخدام می‌کنند که از اثربخشی بالایی برخوردار بوده و ارزش افزوده‌ قابل توجهی را برای تیم‌ها به‌همراه داشته باشند. با این حال، ارائه آموزش‌های لازم در زمینه رایج‌ترین رویه‌ها، مفاهیم و بهترین شیوه‌ها و راهکارهای مرتبط با حوزه فعالیت از مهم‌ترین عواملی است که به افزایش بهره‌وری نیروی کار کمک می‌کند.

در واقع، هر چقدر سازمان بزرگ‌تر باشد، نیاز به آموزش یکپارچه کارکنان بیش‌تر خواهد بود. استفاده از ویدیوهای توضیحی (Explainer) یکی از کارآمدترین روش‌هایی است که برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد و به شکل قابل توجهی بر تعامل و مشارکت کارمندان تاثیر می‌گذارد. از این رو، امروزه بسیاری از سازمان‌ها با بهره‌گیری از ابزارهای تخصصی این ویدیوها را تولید کرده، آن‌ها را با نیروی کار به‌اشتراک می‌گذارند و از این طریق به انتقال دانش کمک می‌کنند.


انواع ویدیوهای توضیحی (Explainer)

انواع ویدیوهای توضیحی عبارتند از:

  • انیمیشن‌های ۲ بعدی
  • ویدیوهای وایت‌برد
  • ویدیوهای زنده با حضور افراد واقعی
  • Screencast
  • ویدیوهای زنده همراه با عناصر پردازش شده
  • ویدیوهای ترکیبی با بهره‌گیری از ۲ یا چند روش یاد شده

چه عواملی موجب محبوبیت ویدیوهای توضیحی شده است؟

همان‌طور که گفته شد، محتوای ویدیویی توضیحی یا اکسپلینر را بسته به ضرورت و نیاز مخاطب می‌توان در انواع گوناگونی تولید کرد. بر اساس یک نظرسنجی، اغلب افراد یعنی چیزی در حدود ۶۵ درصد از آن‌ها با کمک منابع و اطلاعات به‌اشتراک گذاشته شده از طریق فرمت بصری راحت‌تر می‌توانند سرفصل‌ها، موضوعات و آموزه‌ها را به‌خاطر بسپارند. 

از سوی دیگر، همراه بودن متن با تصویر به بازیابی ساده‌تر اطلاعات کمک کرده و انجام این فرآیند را ۱۰ تا ۲۰ درصد آسان‌تر می‌کند. این ویدیوها عمدتا از صداگذاری، جلوه‌های صوتی، موسیقی و سایر ویژگی‌های تاثیرگذار برخوردارند. مجموع این عوامل به درک هر چه بیش‌تر و بهتر ایده‌ها و مطالب بیان‌شده در آن‌ها کمک می‌کنند.

در مقایسه با سایر روش‌های ارتباطی، ویدیوهای توضیحی دارای مزایای عملی منحصر به‌فردی هستند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌ها این است که محتواهای ویدیویی را به‌سادگی می‌توان با گروه‌ها و مخاطبان گوناگون به‌اشتراک گذاشت. بنابراین، در یک بازه زمانی کوتاه افراد بیش‌تری می‌توانند آن‌ها را ببینند و از تعالیم‌شان بهره‌مند شوند. این امر به شکل قابل توجهی به صرفه‌جویی در وقت و انرژی کمک می‌کند. 

در عین حال، محتوای یاد شده از طریق دستگاه‌های مختلف از قبیل، گوشی همراه، تبلت و لپ‌تاپ قابل مشاهده‌اند. از دیگر مزایای به‌اشتراک‌گذاری ویدیوهای توضیحی این است که مخاطب در زمان دلخواه و در موقعیت‌های مناسب می‌تواند بارها و بارها به آن‌ها رجوع کند و بسته به نیاز و ضرورت، چندین بار آن‌ها را مشاهده کند. 

به‌علاوه، تولید ویدیوی اکسپلینر می‌تواند بر اساس ترجیحات منطقه‌ای مخاطبان بومی‌سازی شود. از دیگر مزایای عملی این محتوای آموزشی می‌توان به امکان صداگذاری و ارائه به زبان‌های گوناگون یا با زیرنویس‌های مختلف اشاره کرد. مجموع موارد یاد شده یک ویدیوی توضیحی را به ابزاری قدرتمند و محبوب برای آموزش کارکنان تبدیل می‌کند.

افزایش روزافزون تقاضا برای بهبود نرم‌افزارها و ابزارهای تولید محتوای ویدیویی

ویدیوی توضیحی یکی از قدرتمندترین ابزارهایی است که علاوه بر آموزش نیروی کار برای معرفی عملکرد سازمان، اهداف تبلیغاتی و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد. این روزها، اغلب سازمان‌ها این محتوای ارزشمند را در وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های‌شان هم قرار می‌دهند و از این طریق، توجه تعداد بیش‌تری از مخاطبان را به خود جلب می‌کنند.

با توجه به آن‌چه گفته شد، استفاده از ابزارها و نرم‌افزارهای بسیار قوی از اصلی‌ترین ضرورت‌های تولید این نوع محتوا به حساب می‌آید. با توجه به گسترش روزافزون به‌کارگیری ویدیوی Explainer در کسب‌وکارهای مختلف می‌توان دلیل بالا رفتن تقاضا برای دسترسی به ابزارهای پیشرفته تولید محتوای ویدیویی را دریافت. بهره‌گیری از نرم‌افزارهای پیشرفته عمدتا بسیار آسان است و دسترسی به طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها را امکان‌پذیر کرده و مراحل ساخت ویدیوی توضیحی را ساده‌تر می‌کند. 


کاربرد ویدیوی توضیحی برای کسب‌وکار شما

کاربردهای محتوای ویدیویی و ویدیوی توضیحی در منابع انسانی

علاوه بر آموزش نیروی کار، با استفاده از محتوای ویدیوی توضیحی می‌توانید استراتژی‌های جدید و تغییر مسیرهای تجاری را با اعضا تیم و سایر مخاطبان خود به‌اشتراک بگذارید و دیدگاه‌های‌تان را برای آن‌ها تشریح کنید. اطمینان داشته باشید، بهر‌گیری از این روش به مراتب جذاب‌تر و تاثیرگذارتر از برگزاری جلسات طولانی‌مدت سخنرانی و ارائه رویکردهای تازه در قالب آن خواهد بود. تشریح فناوری‌های نوین، معرفی ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جدید، به‌اشتراک گذاری ایده‌های گوناگون و ارائه مطالب و محتوای تبلیغاتی از رایج‌ترین کاربردهای ویدیوهای اکسپلینر هستند که می‌توانند به گسترش کسب‌وکار شما کمک کنند. 


بررسی اجمالی مزایای استفاده از ویدیوی توضیحی

در مجموع و با توجه به آن‌چه گفته شد، مزایای استفاده از محتوای ویدیوی اکسپلینر را می‌توان چنین برشمرد:

آموزش کارکنان

استخدام نیروی کار ماهر و متبحر به تنهایی برای پیشبرد اهداف تجاری کافی نیست. در واقع، به‌عنوان یک مدیر عامل، یک مدیر اجرایی یا رهبر کسب‌وکار وظیفه شما این است که کارکنان‌تان را به‌خوبی آموزش دهید؛ با آن‌ها ارتباط برقرار کنید؛ و آن‌ها را با محصولات، استراتژی‌ها و رویکردهای تجاری خود آشنا کنید. تنها در این صورت است که می‌توانید از تخصص و توانایی این افراد بیش‌ترین بهره را برده و عملکرد آن‌ها را ارتقا دهید. 

ایجاد یک جریان ارتباطی قوی

برقراری ارتباط و ایجاد فضای درک متقابل از مهم‌ترین عواملی است که به ایجاد انگیزه، برطرف شدن سوالات و بهبود کسب‌وکار و توانمندسازی کارکنان کمک می‌کند. 

استفاده بهینه از منابع سازمان

استفاده بهینه از منابع سازمان به معنای کاهش هزینه‌های اضافی، بهبود عملکرد، افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در وقت و انرژی کلیه اعضا مجموعه است. ایجاد و به‌اشتراک‌گذاری منظم ویدیوهای توضیحی دستیابی به این اهداف را امکان‌پذیر می‌کند.


سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم مزایای استفاده از ویدیوی توضیحی را برای سازمان‌ها، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف تشریح کنیم. پیشنهاد می‌کنیم با بهره‌گیری از ابزارها و نرم‌افزارهای متنوع و پیشرفته‌ای که امروزه در دسترس قرار دارند این روش را به‌کارگیرید و از نتایج شگفت‌انگیز آن بهره‌مند شوید. نظر شما چیست؟ آیا تا کنون از ویدیوی Explainer در جهت تحقق اهداف تجاری و آموزش کارمندان‌تان استفاده کرده‌اید؟


منبع: gethppy

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share