تصمیم گیری | چگونه بهترین تصمیم‌ها را در کوتاه‌ترین زمان بگیریم؟

مهارت تصمیم گیری

به احتمال زیاد تا به حال این تجربه را داشته‌اید که تحت‌فشار کاری نتوانید درباره موضوع مهمی تصمیم گیری کنید. گاهی گزینه‌های پیشِ رویمان آن‌قدر زیاد می‌شوند که تصمیم گرفتن را به کار پیچیده و دشواری تبدیل می‌کنند.

اگر واقعیت را بخواهید، تصمیم‌گیری آنقدرها هم سخت نیست! این مهارت یکی از مهم‌ترین نقاط قوت کارمندان برجسته است. اگر می‌خواهید با مهارت تصمیم‌گیری بیشتر آشنا شوید، این مهارت را در خودتان تقویت کنید و در محل کارتان خوش بدرخشید، با ما همراه باشید.


مهارت تصمیم گیری چیست؟

مهارت تصمیم گیری به زبان ساده به معنای انتخاب بهترین گزینه پس از سنجش و ارزیابی دقیق اطلاعات موجود است. مهارت تصمیم گرفتن یعنی بتوانیم مزایا و معایب هر گزینه را سبک و سنگین کنیم، شرایط را با دقت ارزیابی کرده و بهترین تصمیم ممکن را بگیریم.

این مهارت چند مهارت دیگر را نیز در دل خود جای داده است. مهارت انعطاف‌پذیری، تفکر منطقی، سنجشگرانه‌اندیشی، حل مسئله، کار تیمی و مدیریت زمان، تعدادی از مهارت‌های نرمی هستند که با مهارت تصمیم‌گیری ارتباط تنگاتنگی دارند. در ادامه به اهمیت و نقش مهارت تصمیم گرفتن در فضای کاری می‌پردازیم.


چرا مهارت تصمیم گیری در فضای کاری بسیار مهم است؟

بر کسی پوشیده نیست که همه مدیران موفق به این توانایی و مهارت نرم نیاز دارند. البته کارمندان سخت‌کوش و ممتاز نیز با مهارت تصمیم‌گیری خود، تأثیر فوق‌العاده‌ای روی نرخ بهره‌وری شرکت می‌گذارند. کارمندانی که از این مهارت در سطح بالایی برخوردار هستند، به‌سادگی می‌توانند بهترین تصمیم‌ها را اتخاذ کرده و در وقت و انرژی خود صرفه‌جویی کنند.

این افراد به‌سادگی احترام همکاران و مدیران را به خود جلب می‌کنند، از ریسک‌ها و اشتباهات می‌کاهند و در پیشرفت سازمان نقش موثری ایفا می‌کنند.

بسیار خوب، حالا که با اهمیت مهارت تصمیم گیری آشنا شدیم، وقت آن است که به تکنیک‌های ارتقاء این مهارت مهم نیز بپردازیم.


همچنین بخوانید: مهارت نرم تفکر سریع | چگونه پاسخ‌هایی سریع و سنجیده بر زبان برانیم؟


چگونه مهارت تصمیم‌گیری را در خود ارتقاء دهیم؟

هر مهارتی با تمرین و تکرار قابل دستیابی است. مهارت تصمیم گرفتن نیز از این قاعده مستثنی نیست. با عمل کردن به نکاتی که در ادامه آورده‌ایم، به‌مرور زمان می‌توانید مهارت تصمیم‌گیری را در خودتان تقویت کنید و به چهره‌ای برجسته در فضای کاری خود تبدیل شوید:

شرایط را ارزیابی کنید

یکی از بهترین روش‌ها برای تصمیم‌گیری مؤثر، ارزیابی شرایط از جنبه‌های مختلف است. با ارزیابی شرایط به مغزتان آموزش می‌دهید که پیش از اخذ تصمیم نهایی، نیازها و امکانات را بسنجد و بر مبنای آن‌ها تصمیم‌گیری کند.

مشورت با کارشناس را فراموش نکنید

هر موقع تصمیم نهایی را گرفتید، خوب است پیش از اعلام نظرتان به همکاران، نظر یک کارشناس را هم جویا شوید. این‌گونه هم اعتمادبه‌نفس بیشتری در تصمیم‌گیری‌ها پیدا می‌کنید و هم احتمال خطا را کاهش می‌دهید.


برای تصمیم گیری مهلت تعیین کنید

برای هر موضوعی که می‌خواهید راجع به آن تصمیم گیری کنید، یک مهلت محدود تعیین کنید. این‌گونه کمتر نظرتان را عوض می‌کنید و بدون اتلاف وقت، بهترین تصمیم را می‌گیرید.


گزینه‌های پیشِ رویتان را محدود کنید

هر چه گزینه‌های پیش رویتان متنوع‌تر باشد، تصمیم گیری برایتان دشوارتر می‌شود. پس تا جایی که می‌توانید گزینه‌ها را کاهش دهید و تمرکزتان را تنها روی مهم‌ترین‌ها بگذارید.


نقاط قوت و ضعف هر تصمیم را سبک و سنگین کنید

یک لیست جامع از تمامی نقاط قوت و ضعف هر تصمیم تهیه کنید. این‌گونه می‌توانید تصمیم‌های مختلف را آگاهانه بررسی کنید و پس از مقایسه آن‌ها با یکدیگر، بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.


از تصمیم‌های گذشته‌تان درس بگیرید

اگر می‌خواهید مهارت تصمیم گیری خود را تقویت کنید، لازم است تصمیم‌های گذشته‌تان را ارزیابی کنید. این‌گونه می‌توانید نقاط قوت تصمیم‌گیری‌های قبلی خود را تکرار کرده و از نقاط ضعف آن‌ها درس بگیرید.


کلام آخر

مهارت تصمیم گیری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هم در زندگی شخصی و هم در کسب‌وکار به کمکتان می‌آید. با تقویت این مهارت می‌توانید سطح جدیدی از زندگی را تجربه کنید، شرایطتان را آگاهانه بسنجید و بهترین‌ها را برای رشد خود و کسب‌وکارتان انتخاب کنید.

ما در پادکست کارگاه و در هر گفتگو پیرامون مهارت‌های نرم متخصصان گفتگو می‌کنیم. با دنبال کردن ما در یوتوب و یا کست‌باکس از تجربه‌ی دیگران در این خصوص مطلع شوید.

امتیاز بدهید!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط

این پیام فقط یک‌بار ظاهر میشه!

پادکست کارگاه هر هفته با یک متخصص گفت‌وگو می‌کنه و از تجارب حرفه‌ایش می‌پرسه. با اشتراک رایگان پادکست کارگاه، هرشنبه می‌تونی تجربه‌های جذابی رو بشنوی و مسیر شغلی و زندگی‌تو بهبود بدی. کافیه توی اپلیکیشن Castbox دنبال «کارگاه» بگردی یا روی لینک زیر کلیک کنی.

Total
0
Share