پیشرفت شغلی دیگر فقط یک انتخاب نیست و بیشتر به یک الزام شباهت دارد! جهان کار حرفهای، بیوفقه در حال توسعه است و اگر همراه با این سرعت نباشیم، ناگهان میفهمیم که از قافله جا ماندیم و از مسیر شغلی مان عقب افتادهایم.
احتمالا در مواجهه با مفهوم پیشرفت شغلی سوالهای متعددی ذهنتان را به خود مشغول کرده و با تردیدهای فراوانی روبرو هستید. چگونه میتوانم در کارم پیشرفت کنم؟ چه سطحی از پیشرفت را مطلوب بدانم؟ چگونه هدفگذاری کنم؟ اصلا مهمتر و پیش از همهی اینها: اصلا پیشرفت شغلی یعنی چه؟
در مقالهی مفصلی که پیش رویتان است، سعی کردهایم که به همهی این سوالات پاسخ دهیم و یک مسیر عملیاتی را پیش رویتان بگذاریم. خواندن همهی محتوای این صفحه ممکن است کمی زمانبر باشد، اما باور کنید حاصلاش آنقدر باارزش است که به صرف این مدت میارزشد.
پیشرفت شغلی یعنی چه؟
همهی ما روزی تازهوارد و نوکارجو بودهایم و در گامهای نخست مسیر شغلی، درک درستی از محیط کار حرفهای نداشتیم. رفته رفته که تجربه کسب کردیم، متوجه شدیم که برای بقا در شرکت محل کارمان باید «مفید» باشیم و بتوانیم به مدیرانمان بفهمانیم که حضور و نقش ما چقدر پررنگ است.
پیشرفت شعلی (career progression) از همینجا سروکلهاش پیدا میشود! هرچهقدر که ما بتوانیم در حیطهی تخصصی خودمان فرد موثرتری باشیم، بیشتر میتوانیم به رشد و بالندگی شرکتی که در آن مشغولیم کمک کنیم. به عبارت بهتر پیشرفت هر کسبوکار به پیشرفت و رشد پرسنلاش وابستگی دارد. به همین علت است که شرکتها تلاش میکنند مسیر پیشرفت شغلی را برای پرسنل خود هموار سازند.
پیشرفت شغلی مسیری است که در آن یک فرد از جنبههای مختلف تخصصی و فردی و در بازهای از زمان، مهارتها و تواناییهای خود را ارتقا میدهد و به سبب این رشد و توسعه، به فرد اثرگذارتر بدل میشود. پیشرفت شغلی نه تنها به رشد فردی که به رشد و توسعهی سازمانها نیز کمک میکند. پس مقولهای کلیدی برای سازمانها و کارکنان است.
تعریف پیشرفت شغلی
همانطور که در تعریف و توصیف فوق آمد، پیشرفت شغلی در یک خط زمانی محقق میشود و نباید انتظار آن را داشت که یکشبه یا در کوتاهمدت محقق شود. برای آنکه بتوانیم در مسیر درستی حرکت کنیم، بهتر از ابتدا کمی بیشتر با این مفهوم آشنا شویم و دریابیم که چرا به پیشرفت شغلی نیاز داریم؟
چرا باید پیشرفت کنیم؟
شاید پاسخ به این سوال چندان لزومتی نداشته باشد و همهی ما دلایلی را برای پیشرفت شعلی در نظرمان داشته باشیم. افزایش درآمد، محبوبیت و… امثالهم شاید اولین گزینههایی باشد که به ذهنمان میرسد. البته که هیچکدام اشتباه نیست، اما به عقیدهی من به دلایل بهتری لازم است که پیشرفت در کار را به عنوان یک هدف کلیدی در نظر بگیریم.
نگاهی به آیتمهایی که در ادامه میآید بیاندازید و به این فکر کنید که تا چه میزان پیشتر از این زاویه به اهمیت پیشرفت شغلی فکر کردهاید.
حال بهتری داشته باشیم
هیچ موجود زندهای از رکود خوشاش نمیآید. بعید است که دلتان بخواهد برای یک دورهی طولانی در موقعیتی ثابت باقی بمانید. پیشرفت کردن جزئی از سرشت ماست و چندان بر آن انتخابی نداریم. اگر نگاهی به دلایل زمینهسار بر افسردگی بیاندازید، میبینید که عدم تحرک و پویایی یکی از پارامترهاییست که موجب میشود به دام افسردگی گرفتار آییم.
پیش از هر موهبت دیگری، پیشرفت شغلی ما را سرِحال نگه میدارد و به حیاتمان دلیل میبخشد.
از قافله عقب نمانیم
پیشرفت شغلی همانطور که در ابتدای این نوشته به آن اشاره کردیم، بیشتر از آنکه یک امکان باشد یک الزام است. در جهانی که همهچیز مدام و مدام در حال تکمیل و تغییر است، رکود و عدم پویایی ما را از قطاری که شتابان در حال حرکت است، جا میگذارد.
توجه به پیشرفت شغلی به ما کمک میکند که با تغییرات و پیشرفتهای پیرامون همگام باشیم و حتی از جایی به بعد، خود آن تغییر و توسعه را پدید آوریم.
به دیگران کمک میکنیم
تا جایی از مسیر، احتمالا بیشتر نفع را از پیشرفت شغلی خود و سپس سازمانهای محل کارمان میبرند. اما از جایی به بعد و درست از زمانیکه در موقعیت شغلی خود به سطح قابل قبولی دست یافتیم، خود موجب آن میشویم که آدمهای دیگر وافرادیکه در سطوح پایینتری از ما قرار دارند نیز طعم شیرین رشد را تجربه کنند.
اگر خوششانس بوده باشید، در مسیر شغلی تان با مدیرانی سروکار داشتید که به توسعه فردی و حرفهایتان کمک کردهاند. این افراد تاثیرگذار خود در برههای بر رشد شغلی شان تمرکز کردند و از جایی به بعد، به توسعهی دیگران پرداختند.
ابعاد پیشرفت شغلی کدام است؟
برای آنکه بتوانید برای پیشرفت شغلی خود برنامهریزی کنید، ابتدا لازم است که ابعاد آنرا بشناسید و بتوانید از همدیگر تمیز دهید. هرچند با رشد هرکدام از این ابعاد، دیگر بعدها نیز دچار رشد خواهد شد، اما ممکن است در پارهای از مواقع نیز اینچنین نشود.
به عبارت بهتر، مطلوبترین حالت آن است که بتوانیم به شکل همزمان و موازی، در ابعاد مختلف رشد و پیشرفت را تجربه کنیم. اما استراتژی دیگر آن است که با تمرکز بر یک جنبه، به رشد دیگر ابعاد خود و مسیر شغلیمان کمک کنیم. در ادامه بیشتر با این گزاره آشنا خواهید شد.
پیشرفت مالی
شاید اولین (و برای برخی) مهمترین نشانهی پیشرفت شغلی مبلغ دریافتی ماهانه باشد. اینکه عایدی خالص شما در ماه یا سال چقدر است، میتواند نماد واضحی از سطح پیشرفتتان باشد. هرچند نباید همهی تمرکز رو بر بعد مالی روند گذاشت، اما واقعیت آن است که این جنبه از پیشرفت شاید عینیترین بخش ممکن باشد.
هدفگذاری مالی در مسیر شغلی به پارامترهای مختلفی باز میگردد. اینکه در هروقت از مسیرمان انتظار چه سطحی از درآمد را داشته باشیم، به متغییرهای بیرونی نیز مرتبط است. بعد از چندسال کسب تجربه در بازار کار حرفهای، میتوان به حدودی از درآمد مطلوب برای حوزهی تخصصیتان برسید و در بازههای زمانی مشخص (یک تا دو ساله) رشد مطلوبتان را هدفگذاری کنید.
پیشرفت تخصصی
در هر شغل و حرفهای که مشغول باشید، مهارتها و دانش تخصصی آن عرصه معیار مهمی در پیشرفت شغلی تان خواهد بود. نیاز به بیان ندارد که هرچه بیشتر بدانید و در کارتان تخصص بیشتری داشته باشید، مسیر پیشرفت را برای خودتان هموارتر کردهاید.
پیشرفت درون شرکت و سازمانی
الگوی دیگری که باید برای پیشرفت شغلی در نظر بگیرید آن است که جایگاه شغلیتان در گذر زمان پیشرفت میکند و یا نه. اگر امروز در مقام کارشناس مشغول بهکار هستید، گام بعدیتان کارشناس ارشد است و سپس باید به سرپرستی تیم، مدیریت تیم و معاونت یک دپارتمان فکر کنید.
البته این مدل از پیشرفت شغلی ممکن است در همهی سازمانها وجود نداشته باشد. همانطور که در گفتگو با امیرحسن موسوی مدیر روابط عمومی دیجی کالا بیان شد، پیشرف در شرکت ممکن است از مسیر تعمق در یک حوزهی تخصصی حاصل شود و صرفا محدود به پوزیشن کاری نیست.
اما به طور کلی، پیشرفت درون شرکت را میتوان یکی دیگر از ابعاد پیشرفت کاری به حساب آورد.
پیشرفت برون سازمانی
یکی دیگر از الگوهایی که میتوان برای اندازهگیری پیشرفت شغلی در نظر گرفت، ابعاد و اندازهی شرکت و سازمانیاست که در آن مشغولید. اگر مدیریت بازاریابی یک شرکت ۱۰ نفره را به عهده دارید، ممکن است گام بعدی و هدف آتیشان این باشد که همین موقعیت شغلی را در شرکتی ۱۰۰ نفره تجربه کنید.
چه پارامترهایی را در طراحی مسیر پیشرفت شغلی در نظر بگیریم؟
همانطور که گفتیم، پیشرفت شغلی را باید در یک خط زمانی دنبال کنیم. برای آنکه در طی مسیر، به سمت مقصدی مطلوب در حرکت باشیم، لازم است که اجزا و مولفههای این مفهوم را بشناسیم تا بتوانیم به هرکدام جداگانه بپردازیم.
تجارب
تجربه شاید اولین و حتی مهمترین مولفه در بین پارامترهای مختلفی باشد که میتواند به ما در بهبود و تسریع پیشرف شغلی مان کمک کند. هرچه آدم مجربتری باشیم و شرایط متنوعتری را از سر گذرانده باشیم، تصویر واضحتری از موقعیت مطلوبمان به دست میآوریم.
حضور در هر سازمان و کار در هر شرکتی میتواند به کولهبار تجاربمان بیافزاید. اگر به فکر آن هستید که مسیر شغلی خود را صعودی کنید، لازم است که مقطعی را به تجربهاندوزی سپری کنید.
نگاهی به تجارب و آموختههای گذشته بیاندازید: چه درسهایی گرفتید؟ چه چیزهایی را به فراخور سالهای کاری پشت سرتان یاد گرفتید؟ تجربههای پیشین چه چشماندازی از آینده را پیش رویتان پهن میکند؟
ارزشها
هر نوعی از پیشرفت نیازمند آن است که موقعیت و وضعیت واقعی خود را در حال حاضر بشناسید. پیشرفت شغلی نیز از این قاعده نستثنی نیست. برای آنکه بتوانید فرداهای مطلوب خود را بهتر هدفگذاری کنید، باید موقعیت امروزتان را به دقت ارزیابی کنید. مهارت خود ارزیابی اینجا به کارتان خواهد آمد.
ارزشهای هرکدام از ما با دیگری تفاوت دارد و به نمیتوان نسخهی واحدی را به همه پیشنهاد کرد. پیشنهاد میکنم که گفتوگویی که با وفا کمالیان در همین خصوص داشتهایم را بشنوید تا بتوانید بهتر و دقیقتر به تعریف ارزشهایتان بپردازید.
مهارتها
وقتی از پیشرفت شغلی صحبت میکنیم، بیشک باید به مهارتهای لازم برای رشد در حرفهمان نیز توجه کنیم. در هر حرفهای، برخورداری از انواع مهارت های نرم و سخت لازمهی کار است. اگر برنامهنویس هستید، باید به «برنامه نویسی بهتر» شدن فکر کنید. متر و معیار رشد و تعالی در هر مهارت با دیگری تفاوت دارد و بیشک، این خود شما هستید که بهتر از هر شخص دیگری میتوانید مهارتهای تخصصی خود را ارزیابی کنید.
در ادامه و بخشهای آتی به اهمیت این موضوع بیشتر میپردازیم.
اهداف
اهداف شما نیز همچون تجارب به مرور توسعه پیدا میکنند. هیچ بعید نیست که اهدافی که در آستانهی مسیر شغلیتان داشتید را امروز دیگر به خاطر نیاورید، چرا که مدتی پیش به آنها رسیدهاید و حالا اهدافی مرتفعتر را در نظر دارید.
اهداف همیشه چراغ راه ما هستند و کمک میکنند که بتوانیم جایگاه خود را بهتر ارزیابی کنیم. در هر مقطعی از مسیر شغلی مان که قرار داشته باشیم، باید اهدافی مشخص و ملموس را برای دورههای مختلف کوتاه، میان و بلندمدت در نظر بگیرم.
علایق
بر خلاف تجارب که به نوعی در گذر زمان تکامل پیدا میکند، علایق ممکن است در بازههای زمانی مختلف دچار تغییر شوند. آنچه امروز مطلوب شماست، ممکن است چند سال دیگر در فهرست علایقتان جا نداشته باشد. هرچند سرعت این تغییرات رفته رفته کمتر میشود و همان تجارب تا جدی موجب میشود که دامنهی علایقتان قطعیتر گردند، اما دو مهم را نباید فراموش کنید:
- علایق را همیشه در نظر بگیرید
- هیچوقت فقط به علایق بسنده نکنید!
شاید این دو گزاره کمی با هم متضاد به نظر برسند. اما اگر کمی دقیقتر به این دو جمله فکر کنید، در مییابید که باید رفته رفته در خود، تعادلی را ایجاد کنید که همزمان بتوانیم هم به علایقتان بپردازید و هم با نگاهی بلندنظرانهتر، پارامترهای دیگری را نیز در نظر بگیرید.
چگونه برنامهای برای پیشرفت شغلی خود طراحی کنیم؟
تا اینجای این نوشته تلاش کردیم تا کلیات و اجزای پیشرفت شغلی را توضیح دهیم و کمک کنیم که به این مفهوم از سمتوسوی دیگری نگاه کنید. اگر بنا دارید برنامهای عملگرایانه برای ترقی شغلی و رشد حرفهای تان داشته باشید، گامهای زیر را پیشنهاد میکنیم.
گام اول: موقعیت موجود را بشناسید
اینکه بدانید امروز در چه موقعیتی هستید و در کجای مسیر حرفه ایتان حضور دارید، کمک میکند که نقشهی مسیر پیشرفت شغلی تان را بهتر ترسیم کنید.
شناخت موقعیت موجود یعنی سطح مهارت، توانایی و تخصص خود را اندازهگیری کنید و بدانید که در هرم رشد حرفهتان چندگام تا سطوح بالاتر فاصله دارید. با گفتوگو با متخصصان و اهل فنی میتوانید تحلیل بهتری از سطح فعلیتان به دست آورید و بفهمید بیشتر روی چه ابعادی از خود باید تمرکز کنید.
گام دوم: موقعیت مطلوب را در نظر بگیرید
آیندهی خود را در چه مرتبهای میبینید؟ اگر امروز به عنوان کارشناس روابط عمومی مشغول بهکار هستید، میخواهید در ادامه به عنوان مدیر روابط عمومی شناخته شوید؟ یا حتی فراتر، میخواهید تا سطح مدیرعامل رشد کنید؟
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، پیشرفت شغلی را تنها در سطح و مرتبهی سازمانی نباید تعریف کرد. ممکن است شما شکل دیگری از پیشرفت کاری را برای خود متصور باشید. مثلا ممکن است بخواهید «آنقدر در حوزهی روابط عمومی شناخته شده و متخصص باشید که همه شما را مرجعی در این رشته بدانند»
شاید هم بخواهید دو آیتم بالا را با هم تلفیق کنید. آنچه در ادامه میآید، صرفا پیشنهاد است. اما به نظر نگارنده برای «جاهطلبی» در مسیر طراحی پیشرفت شغلی بد نیست که برای سه پارامتر زیر ایدهآلهایی مشخص و کمی در نظر بگیرید:
- جایگاه سازمانی: میخواهم مدیر عامل یک شرکت باشم
- جایگاه مالی: میخوام ماهانه …. میلیون تومان درآمد داشته باشم
- جایگاه تخصصی: میخوام مطرحترین فرد در حوزهی تخصصیام باشم
تعریف مقداری برای هرکدام از این آیتمها، به شما کمک میکند که تصویری شفافتر از مطلوبتان به دست آورید. کار بعدیتان آن است که فاصلهی وضع موجود با وضع مطلوب را محاسبه کنید و به شکلی واقعگرایانه، به این دو سوال پاسخ دهید:
- چقدر با وضع مطلوبام فاصله داریم؟
- آیا میخواهم این زمان را صرف آن کنم؟
ممکن است با توجه به پاسختان به سوال اول، نظرتان دربارهی اهداف ایدهآل تغییر کند! پس نگران نباشید و دوباره نسبت به بازتعریف وضعیت مطلوبتان تجدید نظر کنید.
گام سوم: برای یادگیری و مهارتاندوزی برنامهریزی کنید
یادگیری، محرک رشد و پیشرفت شغلی شما خواهد بود. بیشک آنچه بین شما و موقعیت مطلوبتان فاصله ایجاد میکند، مهارت و تجربه است. تجربه به تنهایی نمیتواند این فاصله را تکمیل کند و نیازمند آن هستید که به موازات، دانش و مهارتهای خود را نیز ارتقا دهید.
سیاههای از مهارتهای لازم را آماده کنید. بهجز مهارتهای تخصصی، حواستان به مهارتهای نرم نیز باشد. مثلا اگر بنا دارید در ادامه مدیر عامل شرکتی باشید، باید روی مهارت های نرم رهبری خود تمرکز ویژهای ایجاد کنید.
گام چهارم: اهداف کوتاهمدت تعریف کنید
برای رسیدن به اهداف بزرگ و بلندمدت، چارهای جز تجزیهی آنها به اهداف خرد و کوتاهمدت ندارید. اگر قرار است ۱۰ سال دیگر به نقطهی مطلوبتان برسید، باید بتوانید آن ایدهآل را به اهدافی یک ساله تقسیم کنید. پس از آن باید اهداف سالانه را به فصلی، ماهانه و حتی هفتگی تقسیم نمائید.
واقعیت آن است که پیشرفت شغلی در بلندمدت از دستاوردهای مختصر و کوچک و انباشت آنها در خط زمانی حاصل میشود. چه بسیار بوده و هستند هدفگذارانی که صرفا نقطهای ایدهآل را در نظر داشتند و طی سالها، هیچ گامی به سمت آن بر نداشتند. تعریف اهداف کوتاهمدت، بهترین روش برای عملی کردن اهداف بزرگ است.
گام پنجم: خطاهای خود را ارزیابی کنید
یقین داشته باشید که مطابق برنامه پیش نخواهید رفت! اگر مرتبهی اولی باشد که میخواهید برای رشد شخصی و پیشرفت شغلی تان برنامهریزی کنید، احتمالا با خطاهای متعددی در اندازهگیری و هدفگذاری روبرو میشوید (حتی در اهداف کوتاه مدت، مثل هفتگی)
تسلیم شدن یک انتخاب است، اصلاح هدفگذاری انتخابی دیگر. لطفا گزینهی دوم را انتخاب کنید. خطاهایتان را بشناسید، برنامههاتان را بازبینی و در صورت لزوم اصلاح کنید.
گام ششم: از دنیای بیرون غافل نمانید
دنیای بیرون از میز کنار دستتان آغاز میشود و تا تغییرات صنعتی در قارهای دیگر ادامه مییابد. همیشه گوشهچشمی به تحولات پیرامون داشته باشد. شاید در صنعتی که در آن مشغولید، با تحولاتی جدی روبرو شده که نیاز است شما نیز در اهدافتان بازبینیهایی اساسی داشته باشید.
یا شاید فرصتهای بهتری پیش رویتان قراره گرفته که به صلاح است اهداف کلانتان را به سمت دیگری متمرکز کنید.
گام هفتم: از زندگی شخصیتان غافل نشوید
همیشه یادمان باشد که شغل و حرفه، بخشی از ماهیتی بزرگتر به نام زندگیست. یادمان نرود که تعادل بین کار و زندگی را فدای پیشرفت شغلی مختصر و مقطعی نکنیم. مراقب ارزشهای دیگری که در زندگی داریم، باشیم و آنقدر خود را با کار درگیر نکنیم که حواسمان از چیزهای ارزشمند دیگر پرت شود.
توصیههایی برای تسریع پیشرفت شغلی
در نهایت، توصیههای زیر نیز میتواند سودمند باشد. امیدواریم که در مجموع توانسته باشیم چشمانداز مناسبی برای پیشرفت شغلی پیش رویتان گسترده باشیم.
تفکر انتقادی داشته باشید
اگر همهی آدمها به وضع موجود رضایت داشتند و ماهیتاش را زیر سوال نمیبردند، هیچ پیشرفتی در جهان حاصل نمیشد و چه بسا که کماکان در غارها مشغول به زندگی بودیم!
یک واقعیت اساسی وجود دارد: همیشه میشود چیزها و کارهای اطراف را به نسخهی بهتری ارتقا داد.
یکی از عارضههای شغلی آن است که به «وضع موجود» خو بگیریم و تلاش و تمایلی برای اصلاح و تغییر در آن نداشته باشیم. اگر به پیشرفت شغلی فکر میکنید و میخواهید که جایگاهی بهتر در سازمان محل کار خود داشته باشید، لاجرم باید به وضعیت آن نیز اهمیت بدهید و در سدد بهبود آن برآیید. بهبود و رشد، تنها از محل تفکر انتقادی حاصل میشود.
اگر در فرایند کاری خود (و یا فرایندهای کلانتر کسبوکار) خلل و اشکالی میبینید، آنرا گزارش دهید و سعی کنید پیشنهادهایی برای رفع و یا بهبود وضع داشته باشید. هرچند تفکر نقادانه لازمهی رشد و پیشرفت است، اما نقدِ تنها چندان اثربخشی ندارد. حتی ممکن است که اگر تنها به نقد وضع موجود بپردازید، پس از چندی شما را متهم به «غر» زدن کنند که البته چندان هم اشتباه نیست!
پس در کنار تفکر نقادانه، برای مشکلات و اختلالها راهکار پیشنهاد کنید. مدیران ارشد شما وقتی دقت نظر و ممارستتان را در مسیر بهبود وضع موجود ببینید، بیشک مسیر پیشرفت شغلی تان را فراهم خواهند کرد.
خود را مالک کسبوکار بدانید
هیچ کارآفرین و یا مدیری به نیرویی که تنها به فکر گذران ساعات کاری خود باشد، نیاز و علاقه ندارد. از سویی دیگر، برای خود شما که در فکر پیشرفت شغلی تان هستید هم، لازم است شرکتی که در آن مشغول هستید را «مال خود» بدانید و تمام توانتان را به کار ببندید.
به هر میزانی که بتوانید بر رشد واعتلای محل کارتان اثر مثبت بگذارید، به تجارب و تواناییهای خودتان افزودید. به شکلی کار کنید که حتی بعد از خروجتان از شرکت نیز بشود رد پا و اثر دستتان را آنجا دید.
گفتگوهایی مشوق و الهام بخش برای پیشرفت شغلی
در پادکست کارگاه گفتوگوهای متنوعی با متخصصان حوزههای مختلف داشتهایم که شنیدن و دنبال کردن آن میتواند مشوق و محرک خوبی برای برای اهمیت دادن به مفهوم پیشرفت شغلی باشد. اما اگر بنا باشد در بین بیش از ۴۰ گفتگوی منتشر شده چندتایی را برای شنیدن پیشنهاد کنیم، به لیست زیر برمیخوریم:
وفاعلی کمالیان: مشاور منابع انسانی
وفا کمالیان یکی از مجربترین میهمانهای کارگاه بوده و گفتوگویی که با او داشتیم توانسته به بسیاری از مخاطبانمان کمک کند که تعریف بهتری از مسیر شغلی به دست آوردند. در این گفتوگوی الهام بخش، دربارهی مفهوم مسیر شغلی گفتوگوی جذابی داشتیم و در ادامه، مدلی واقعی و عملی برای طراحی آن را به بحث گذاشتیم.
اگر در آستانهی مسیر کاری خود هستید و یا با تردیدهای در آن روبرویید، پیشنهاد میکنیم که ابتدا این گفتوگو را بشنوید و توصیههای ایشان را مرور کنید. همچنین، کتب متعددی در این اپیزود پیشنهاد شد که هرکدام میتواند تا حد زیادی کمکرسان باشد.
میلاد ابوعلی: عکاس
میلاد ابوعلی یک عکاس فریلنسر است که توانسته در یک بازار شلوغ و به شدت رقابتی برای خودش مشتریان پرشماری پیدا کند.
میلاد عکاسی را از ابتدا تجربی آموخته و بر اساس شوق و تلاش خودش به موفقیت و پیشرفت شغلی قابل توجهی دست یافته.
تجربههای میلاد برای متخصصانی مفید است که برای پیشرف در کار به برند شخصی قدرتمندی نیاز دارند و اساس کارشان به مهارت های فردی وابسته است.
تماشا و یا شنیدن این گفتگوی جذاب را از دست ندهید.
سهیل نوین فرد: برنامه نویس
سهیل نوین فرد توسعه دهنده نرمافزار است و از سالهای خیلی دور در این حوزه فعال بوده. مسیر شغلی و کاری سهیل، از را شهری دور به تهران میکشاند و سپس راهی لندن میکند.
نگاه «نتیجهگرا» و کیفیتمدار سهیل در کارش، یکی از اهرمهای کلیدی پیشرفت شغلی اش شده و کمک کرده در شرکتی شناخته شده در کشور انگلستان مشغول بهکار شود.
آنچه گفتوگو با سهیل را برای ما ممتاز میکند، دقت نظر او در انتخابهایاش است و اهمیتی که به کیفیت کار میدهد.
روژان سری: کپی رایتر
روژان سری نیز نظیر سهیل، کار حرفهای را از شهر دیگری جز تهران آغاز میکند. در ابتدا برای چند رسانه مثل هفتهنامه چلچراغ مینویسد و از همان طریق پایاش به وبلاگنویسی و بعد کار محتوا و باز میشد.
روژان مسیر پیشرفت شغلی را ادامه میدهد و همینک به عنوان مدیر محتوا در شرکت رهنما کالج مشغول بهکار است.
شنیدن قصهی زندگی و مسیر شغلی روژان سری نیز یکی از اپیزودهای جذاب و الهامبخش کارگاه است که میتواند برای شما نیز مفید وسودمند باشد.
مشاوره پیشرفت شغلی
اخیر در کارگاه بخشی را تحت عنوان کارساز ایجاد کردهایم که به کمک آن میتوانید به صورت مستقیم از متخصصانی که میهمان کارگاه بودهاند، مشاوره تخصصی شغلی و حرفهای دریافت کنید. اگر در تعیین مسیر شغلی و همچنین برنامهریزی پیشرفت شغلی خود با مساله مواجه هستید، میتوانید با متخصصان کارگاه ارتباط بگیرید.
جمعبندی
پیشرفت شغلی رخدادی یکباره نیست و به صبر، تلاش و ممارست نیاز دارد. ممکن است در مقاطعی احساس کنید که از ریل خارج شدید، درجا زدید و از سرعتتان کاسته شده است. اما تردید نداشته باشید که استمرار شما را دوباره به جریان میاندازد.
برای پیشرفت کاری نه هیچوقت زود و نه هیچوقت دیر نیست. همیشه میشود به وضعیت و موقعیتی بهتر اندیشید و برایاش نقشه کشید. کافیست بخواهیم، همیشه همهچیز ممکن است : )
سوالات متداول پیشرفت شغلی
اهدافمان را بشناسیم، سطح فعلی را در نظر بگیری و روندی منطقی را طراحی کنیم. در این مقاله به تفصیل در اینباره صحبت کردهایم.
هر دو. اما این بدان معنا نیست که اگر در محلی کار میکنید که موقعیت را برایتان فراهم نمیکند، امکان پیشرفت نداشته باشید. در این مقاله به این موضوع نیز پرداختیم.
بله، و حتی پر بیراه نیست اگر بگوییم که به مراتب میسرتر از بازارهای کار در کشورهای دیگر است. اگر تخصص کافی داشته باشید و پشتکار را چاشنی کنید، حتما میتوانید پیشرفت شغلی را تجربه کنید.
از همان ابتدا! طبعا هرچه در کار و حوزهی تخصصیتان مجربتر شوید، مسیر برای پیشرفت و رشد حرفهای برایتان هموارتر میشود. اما از همان سالهای نخست نیز میتوانید برای پیشرفت شغلی خود برنامهریزی کنید.