مشاوره کاری به چه درد می‌خورد؟ همه آن‌چه باید درباره مشاوره حرفه‌ای و کاری بدانیم.

مشاوره شغلی به شما کمک می‌کند که مسیر شغلی تان را با سرعت و کیفیت بیشتری طی کنید. می‌خواهید بدانید چطور؟ این نوشته را بخواهید تا هم از کارکردهای مشاوره حرفه ای آگاه شوید و هم بدانید که یک مشاور شغلی خود چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد.
مشاوره شغلی به زبان آدمیزاد

مشاوره کاری و مشاوره حرفه ای عباراتی هستند که طی سال‌های اخیر زیاد می‌شنویم. اما واقعا، به مشاوره شغلی نیاز داریم؟ آیا لازم است که دیگری به ما بگوید که چه‌کار کنیم و چگونه کار کنیم؟ در این مقاله‌ی نسبتا طولانی سعی‌مان بر آن است که کمی بهتر این عبارت را بشناسیم و بفهمیم در چه زمانی و چگونه باید به دریافت مشاوره کار فکر کنیم.

اگر قصد دارید برای پیشبرد مسیر شغلی تان از مشاوره حرفه ای استفاده کنید، بهتر است قدری زمان بگذارید و این نوشته را تا انتها بخوانید. احتمالا می‌تواند هم در یافتن مشاور شغلی بهتر به شما کمک کند و هم باعث می‌شود با رویکرد بهتری به سمت مشورت گرفتن بروید.


مشاوره شغلی و حرفه ای دقیقا چیست؟

برای تعریف مشاوره شغلی دو راه داریم. اول آن‌که به تعاریف آکادمیک مراجعه کنیم و دوم این‌که ببینم واقعا و و در عمل چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ راه اول، ساده و سرراست است. کافی‌است سری به ویکی‌پدیا یا هر مرجع دیگری بزنید و ببینید علمای علم مشاوره چه تعریف و توصیفی بر آن نوشته‌اند. چیزی که دستگیر‌تان می‌شوید، شبیه به زیر است:

مشاوره شغلی به گفتگویی میان مشاور و متقاضی اشاره می‌کند که در آن تلاش می‌شود مسیر شغلی و حرفه ای بهتری با توجه به توانمندی‌ها و انتظارات متقاضی طراحی گردد.

تعریف مشاوره شغلی

شاید تعاریف دیگری هم برای مشاوره شغلی بیابید، اما بن‌مایه‌ی همه‌ی تعاریف تقریبا چیزی شبیه به این است. اما اگر بخواهید بدانید که در دنیای واقعی منظور از مشاوره شغلی و حرفه ای چیست، بهتر است توصیف‌اش را با ذکر یک مثال پیش ببریم.

همه‌ی ما در جایی از زمان، معمولا حین یا پس از تحصیلات دانشگاهی، تصمیم می‌گیریم که کار کنیم. نوکارجو هستیم و نه شناختی از بازار کار داریم، نه می‌دانیم مسیر شغلی چیست و نه حتی درست خودمان را شناخته‌ایم. بسته به شانس و اقبال و گاهی هم تجربه‌های پراکنده‌ای که داشتیم، در شغلی مشغول می‌شویم و بسته به شرایط محیطی، ممکن است آن‌را ادامه دهیم و یا از شاخه‌ای به شاخه‌ی دیگر بپریم.

یکی-دو سال اول، سرمان به فهمیدن محیط اطراف گرم است. تازه می‌خواهیم بدانیم «کار حرفه‌ای» یعنی چه، روابط کاری چگونه تعریف می‌شود و چگونه باید جای پای خودمان را سفت کنیم. هنوز برای تامل روی پیشرفت شغلی کمی زود است.

اگر خوش شانس باشیم: شغل‌مان را دوست داریم و به همین علت، بدون آن‌که الزاما تامل خاصی برای رشد و پیشرفت داشته باشیم، مدارج ترقی را طی می‌کنیم. رفته رفته در کارمان جا می‌افتیم، مهارت‌های بیشتری پیدا می‌کنیم و در حیطه تخصصی‌مان به فردی شناخته‌شده بدل می‌شویم. سرعت این رخداد بسته به پارامترهای مختلف می‌تواند بین یک تا ده سال باشد.

اگر بد شانس باشیم: هرروز با اکراه از خواب بیدار می‌شویم و با مصیبت خودمان را به سر کار می‌رسانم. روزها از پس هم می‌گذرند و نه چیزی به ما افزون می‌شود و نه ما چیزی به شرکتی که در آن کار می‌کنیم می‌افزاییم. سال‌ها به همین ترتیب از پس هم می‌آیند و ما در همان جایگاه شغلی که بودیم، گرفتار می‌مانیم.


چه آدم خوش شانسی باشید و چه نه، مشاوره شغلی می‌تواند کمک کند که مسیر شغلی تان را با سایش کمتری طی کنید و سرعت رشدتان را افزایش دهید. مشاوره حرفه ای به خوش‌شانس‌ها کمک می‌کند که در مسیر بهتری گام بردارند و موفقیت کاری شان را برنامه مدار کنند. برای بدشانس‌ها هم این فرصت را فراهم می‌کند که خودشان را از سرگشتگی شغلی رها کنند و در مسیری که «باید» قدم بگذراند.


مزایای مشاوره کاری چیست؟

پیش از این دو موقعیت محتمل که ممکن است در مسیر شغلی تان با آن‌ها روبرو شده باشید را مرور کردیم. مستقل از آن‌که در کدامیک از این دوشرایط باشید، می‌تواند مهمترین مزایای مشاوره شغلی را در موارد زیر خلاصه کرد. هرچند می‌شد این فهرست را طویل‌تر از این در نظر گرفت، اما به نظر می‌رسد همین موارد محدود نیز می‌تواند چشم‌انداز درستی برای‌تان ایجاد کند.


از سردرگمی نجات پیدا می‌کنید

سرگشتگی شغلی فقط محدود به نوکارجو ها نیست. کم نیستند افرادی‌که با ۱۰-۱۲ سال سابقه کاری، هنوز هم نمی‌توانند به این سوال که «آیا این شغل برای من مناسب است؟» پاسخی قطعی بدهند. یکی از مهمترین کمک‌ها و کارکردهای یک مشاور حرفه ای و کاردان آن است که به ما در باز کردن گره‌های ذهنی‌مان کمک کند.

یادمان نرود که مشاور شغلی نمی‌تواند (و نباید) به جای ما تصمیم بگیرد. بلکه می‌تواند به ما در اتخار بهترین تصمیم‌ها کمک کند. اگر کمی بهتر و از نزدیک‌تر به تردیدهای‌مان نگاه کنیم، در می‌یابیم که عامل جملگی آن‌ها عدم توامندی کافی در تصمیم‌گیری است. اگر نسبت به مناسب بودن شغل‌مان تردید داریم، دلیل‌اش آن است که نمی‌توانیم نسبت به ادامه یا قطع کار در آن حیطه تصیم بگیریم.

مشاور حرفه ای نگاه تازه و پخته‌ای را به وضعیت ما می‌اندازد و کمک می‌کند که قدرت تصمیم‌گیری را در خود احیا کنیم.


انتخاب‌های بهتری خواهید داشت

پیشرفت شغلی یعنی تصمیم‌گیری‌های کوچک و بزرگ در موقعیت‌های مختلف. از کارم استعفا بدهم یا نه؟ درخواست افزایش حقوق داشته باشم یا نه؟ کدام مهارت را یاد بگیرم؟ در موقعیتی دشوار چگونه با مدیرم برخورد کنم؟ چگونه به کارمندی با سطح مهارتی پایین برخورد کنم؟

پاسخ به هرکدام از سوالات بالا به پارامترهای مختلفی وابسته است و هرکه به شما بگوید که برای‌شان می‌شود به جواب‌های استاندارد و جهان‌شمول اکتفا کرد، به صداقت‌اش تردید کنید. شما، تجربه‌ای را در مسیر شغلی‌تان اندوخته‌اید و ناگزیرید که به کمک آن در موقعیت‌های مختلف تصمیم‌هایی را اتخاذ کنید. برخی با نتایج مثبت همراه می‌شوند و برخی نه. مشاور حرفه ای می‌تواند ضریب خطای تصمیم‌های شما را کاهش دهد.


مسیر رشد را سریع‌تر طی می‌کنید

اگر بخت با شما یار باشد و مشاور شغلی کاردانی را پیدا کنید، می‌تواند کمک کند که مسیر ترقی را با سرعت بیشتری طی کنید. در فرایند دریافت مشاوره کاری این تنها خود مشاور نیست که به شما یاری می‌رساند، بلکه شبکه‌ی ارتباطی او نیز کمک‌رسان خواهند بود.

تصور کنید که می‌خواهید موقعیت شغلی بهتری داشته باشید و محل کار فعلی‌تان نمی‌تواند این زمینه را پیش روی‌تان بگذارد. مشاور شغلی اگر تجربه‌ی کافی داشته باشد، می‌تواند در پیدا کردن محل کار جدید به شما کمک کند.

خروجی بسیاری از جلسات مشاوره حرفه ای در نهایت، بهبود محیط و یا محل کار شماست این مهم عمدتا از محل ارتباطات، دانش و یا شبکه‌ی ارتباطی مشاور حاصل می‌شود.


چه کسانی به مشاوره شغلی نیاز دارند؟

به هر شغلی که مشغول باشید و در هر سطحی که کار کنید، مشاوره حرفه ای می‌تواند برای‌تان مفید فایده باشد. بسته به سطح حرفه‌ای که در آن اشتغال دارید، رویکردتان به دریافت مشاوره شغلی می‌تواند متفاوت باشد. به عبارت بهتر، در هر مرحله باید بدانید که از مشاور شغلی تان باید چه انتظاراتی داشته باشید.

در ادامه به سطوح مختلف دریافت خدمات مشاوره شغلی اشاره کردیم و پیشنهادهایی را ذیل هر کدام آوردمی.

نوکارجوها

ممکن است هنوز شغلی را به صورت رسمی آغاز نکرده باشید و در حال کندوکار میان حرفه‌های مختلفید. سال اول و دوم دانشگاهید و می‌خواهید بدانید بهترین انتخاب برای‌تان کدام است. یا ممکن است دو-سه سالی سابقه‌ی کار پراکنده داشته باشید و حالا می‌خواهید ادامه‌ی مسیر را (با تجربه‌ای که اندوختید) کمی منسجم‌تر طی کنید. در هر دو صورت شما نوکارجور هستید و مهمترین کمک مشاور شغلی به شما، کمک به پیدا کردن مسیر بهینه است.


مدیران میانی

شما چندسالی هست که در حوزه‌ی تخصصی خود مشغول هستید و توانستید با اتکا به توان و مهارت‌های خودتان مسیر رشد را طی کنید. حال ممکن است بخواهید مهارت های نرم رهبری تان را ارتقا دهید، شکل ارتباط با پرسنل‌تان را بهبود ببخشید و یا حتی کمی جاه‌طلبی پیشه کنید و مدیریت ارشد سازمانی را به عهده بگیرید.

یک مشاور شغلی حرفه‌ای اینجا می‌تواند به شما در بهبود مهارت‌های نرم و سخت راه درست‌تر را به شما نشان دهد و مسیر طی شده‌ی خود را پیش روی‌تان بگذارند.

مدیران ارشد

اگر مدیریت کسب‌وکاری را به عهده دارید، نوع مشاوره شغلی که به آن نیاز دارید کمی تفاوت دارد. مدیران ارشد معمولا منتور و مشاوری را می‌خواهند که بتواند به صورت تخصصی به ایشان کمک کند. ممکن است برای بهبود فرایندهای تیمی به مشاوره منابع انسانی نیاز داشته باشید. یا اینکه کمکی فردی را بخواهید که بتواند در تدوین استراتژی‌های کلان به شما کمک کند.

مدیران ارشد عمدتا سریع‌تر از بقیه به فکر کمک گرفتن از مشاور شغلی می‌افتند، چرا که در معرض تصمیم‌گیری‌های بیشتری قرار دارند و حوزه‌های وسیع‌تری را تحت نظر دارند.

مشاوره کاری به مدیران ارشد کمک می‌کند که هزینه‌ی تصمیم‌گیری‌های خود را کاهش دهند و با دقت بیشتری جهات مختلف کسب‌وکار خود را توسعه بخشند.


مشاور شغلی و حرفه ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای آن‌که بتوانید مشاور حرفه ای مناسبی پیدا کنید، باید بدانید که از او چه انتظاراتی باید داشته باشید. کمی جلوتر درباره‌ی انتظارات مشاور شغلی نوشته‌ایم. اما پیش از آن بیایید به توانایی‌های یک مشاور شغلی نگاهی بی‌اندازیم.

با تجربه است

مشاور شغلی باید در کار و حوزه‌ی تخحصی خود، تجارت متعدد و متنوعی داشته باشد. صریح و شفاف بگویم: کسی نمی‌تواند با یکی-دو سال سابقه کاری ادعای تبحر در مشاوره حرفه ای داشته باشد.

وقتی با مشاورتان گپ می‌زنید، باید مطمئن باشید که او تجربه‌ی حضور در موقعیت‌های مختلفی را از سر گذرانده و با مسائلی نظیر و نزدیک به وضعیت شما آشناست. تجربه‌ی حضور در صنعت و سازمان‌های مختلف، گوهر گرانبهایی‌ست که تنها تحت ید مشاوران حرفه ای و کاردان است.


دانش کافی دارد

هرچند تجربه بدون شک مهمترین لازمه‌ی یک مشاور شغلی است، اما صرف بهره‌مندی از تجربه او را از دانش روز حوزه‌ی تخصصی‌اش بی‌نیاز نمی‌کند. وقتی از دانش صحبت می‌کنیم،‌ منظورمان صرفا تحصیلات دانشگاهی نیست. چه بسیار متخصصانی که یا اصلا سمت دانشگاه نرفته‌اند و یا خود معتقند که دانش‌شان را در جایی خارج از دانشگاه به دست آورده‌اند.

اگر می‌خواهید یک مشاور شغلی فنی داشته پیدا کنید، مطمئن شوید که علاوه بر تجربه‌ی کافی در بازار کار، دانش به‌روزی در این عرصه دارد. این مساله محدود به حوزه‌ی فنی نیست و طبعا در هر حوزه‌ای، مشاور باید دانش آن عرصه را در حد مطلوبی در اختیار داشته باشد.


ارتباطات موثری دارد

یک مشاور شغلی حرفه ای، شبکه‌ی ارتباطی گسترده‌ای دارد و می‌تواند در صورت لزوم از آن به اشکال مختلف کمک بگیرد. شبکه‌ی ارتباطی مشاور کاری شما مستقیما به کیفیت مشاوره‌اش کمک می‌کند. همانطور که پیش‌تر به عنوان مثال ذکر شد، در بسیاری از موارد، این شبکه‌ی ارتباطی مشاورند که می‌تواند برای شما کارآمد باشد.


چه انتظاراتی از مشاوره شغلی داشته باشیم؟

پیش از آن‌که جلسه مشاوره شغلی تان را برگزار کنید، باید بدانید که انتظار و مطلوب‌تان چیست. انتظارات شما از مشاور کاری نقش تعیین‌کننده‌ای در خروجی دارد.

ماهیگیری

از مشاور کاری خود نخواهید که به‌جای شما کاری را انجام دهد، بلکه از او بخواهید که شکل انجام بهتر کارها را نشان‌تان دهد. مشاور شغلی نمی‌تواند (و نه نباید)‌به‌جای شما تصمیم بگیرد، بلکه می‌تواند (و باید) مهارت بهتر تصمیم گرفتن را که به فراخور تجارب پیشین‌اش به دست آورده، به شما منتقل کند.

در فرایند دریافت مشاوره شغلی نباید منفعل باشد. جلسات مشاوره را به مثابه یک کارگاه آموزشی قلمداد کنید و به موازات گفتگو با مشاور، تلاش کنید در کار، خودتان نیز فعال و پویا پیش رفته و از آموزه‌هایی که حین گفت‌وگو به دست آوردید، بهره‌ی عملی ببرید.


بازخورد

مهترین وظیفه‌ی یک مشاور شغلی کاردان آن است که رفتارها، عملکردها و مهارت‌های شما را زیر نظر بگیرد و به شما بازخوردهایی دقیق و واقعی بدهد. این بازخوردها می‌تواند گاهی دردناک باشد و بخشی از پیش‌فرض‌های شما را زیر سوال ببرد.

مشاور کاری چشم بینای شماست که قرار است خطاهای شما را رصد کرده و به‌هنگام به شما گوشزد کند. پس مطمئن شوید که خوراک کافی در اختیارش قرار می‌دهید تا بتواند به شما کمک بیشتری کند.


صراحت

اگر احساس کردید که مشاور شغلی تان مدام مشغول به تعریف از شماست، احتمالا مسیر مشاوره حرفه ای را درست طی نمی‌کنید! مشاور بناست که به شما کمک کند که کمتر اشتباه کنید و روندهای بهتری را در پیش بگیرید. اگر مشاور بنا باشد «صرفا» از شما تعریف کند، بی‌شک نتیجه‌ی مطلوبی حاصل نمی‌شود.

به مشاور شغلی تان اجازه دهید که با شما صریح و صادق باشد. هرچه سطح نقدهای او کلان‌تر و تندتر باشد، یقیقنا صداقت بیشتری را چاشنی کارش کرده. البته که می‌توانید با هر نقدی موافق نباشید، اما وظیفه مشاور خود بدانید که با شما بی‌تکلف صحبت کند.


چه انتظاراتی از مشاوره شغلی نداشته باشیم؟

مشاور شغلی و مشاوره حرفه ای در مسیر شغلی شما اثرگذار است
تصویر از joboid

پس از مرور ویژگی‌های کلی یک مشاور شغلی کاردان، لازم است درباره‌ی چیزهایی که «نباید» از او انتظار داشته باشیم هم به توافق برسیم. شاید بدیهی به نظر برسند اما، سه انتظار زیر در جلسات مشاوره شغلی پرتکرار است. بد نیست پیش از آغاز گفتگو با مشاور، این پیش‌فرض‌های اشتباه را از خود دور کنیم.

تصمیم گیری

مشاور شغلی نباید به‌جای شما تصمیم بگیرد. اگر روزی مشاورتان با قطعیت به شما گفت که «از کارت استعفا بده» یا «این استراتژی را در پیش بگیر» در کیفیت عملکرد او تردید کنید. نقش مشاور در «مشورت» تعریف می‌شود. او می‌تواند داده‌هایی به داده‌های موجود شما اضافه کند تا تصمیم بهتری اتخاذ کنید.

از مشاور کاری خود انتظار تصمیم‌گیری نداشته باشید و سعی کنید با کمک و همراهی او، خود را برای اتخاذ تصمیماتی بهتر توانمند کنید.


قطعیت

مشاور شغلی یکی شبیه به خود شماست که تجارب بیشتری دارد. او نیز مسیر شغلی خود را داشته، خطاهای خودش را کرده و تصمیم‌های خودش را اتخاذ کرده است. طبعا ممکن است در موقعیت‌هایی بتواند دید بهتری به موضوعات داشته باشد، اما این بدان معنا نیست که هر چه پیشنهاد می‌کند و هر مشورتی می‌دهد «الزاما» بهترین گزینه‌ی ممکن باشد.

به عبارت دیگر، پیشنهادهای مشاور شغلی هم ممکن است در برخی موارد درست نباشد و پاره‌ای موارد حتی اشتباه از آن درآید. تفکر انتقادی داشته باشید و سعی کنید پیشنهادهای مشاور را خود نیز تجزیه و تحلیل کنید.


معجزه

انتظار نداشته باشید در یک بازه ی زمانی کوتاه با مشاوره شغلی به مدارج بالا دست یابید. هرچند کیفیت مشاوره می تواند سرعت مسیر را بیشتر کند، اما فراموش نکنید که عامل اصلی هر رخداد خود شما هستید. مشاوره حرفه ای معجزه نمی‌کند، بلکه جلوی خطاها را تا حدی می‌گیرد و کمک می‌کند مسیر شغلی را سایش کمتری طی کنید.


چگونه کیفیت مشاوره شغلی مان را ارتقا دهیم؟

واقعیت آن استکه کیفیت مشاوره شغلی صرفا به مشاور مرتبط نیست. خود شما نقشی تعیین کننده در آن دارید. جدای از تلاش و جدیت‌تان در پیشرفت شغلی و یا هر هدف دیگری که از مشاوره کاری دارید، رویکردتان نیز اثرگذار است. سه پیشنهاد زیر را مرور کنید و تلاش کنید که در جلسات مشاوره کاری در نظرشان داشته باشید.

روی پیدا کردن مشاور حساس باشیم

یافتن مشاور کاری خوب اولین اقدام (و شاید مهمترین گام) است. وقت کافی برای پیدا کردن مشاور صرف کنید و مطمئن شوید که کیفیات لازم را داراست و می‌تواند به صورت مساله های شما پاسخ دهد.


صادق باشیم

مشاوره شغلی بدون اعتماد بی‌معناست. به مشاور کاری خود اعتماد کنید و بی‌پروا و صادقانه،‌مسائل را با او طرح کنید. نقطه ضعف‌های‌تان را شفاف بیان کنید و دوستانه بخواهید که نظرش را با شما در میان بگذارد.


تفکر نقادانه داشته باشیم

همانطور که پیشتر عنوان شد، نباید بی چون و چرا همه ی نظرات و پیشنهادهای مشاور را پذیرفت. تفکر انتقادی این جا به کار می آید و کمک می‌کند جلسات مشاوره کاری را از از مونولوگ به دیالوگ بدل کنید. به‌جای آن‌که منتظر باشید مشاور به شما پیشنهاداتی قطعی ارائه کند، خود در ایجاد آن پیشنهاد نقشی موثر ایفا کنید.


از کجا مشاور شغلی پیدا کنیم؟

اگر تا این‌جای کار به این نتیجه رسیده‌اید که به مشاوره کاری نیاز دارید و باید برای توسعه‌ و بهبود مسیر شغلی‌تان سراغ یک مشاور شغلی بروید، تازه قسمت سخت ماجرا آغاز می‌شود! متاسفانه، یافتن مشاور حرفه ای آن‌قدر ها هم آسان نیست و باید زمان و انرژی کافی برای‌اش صرف کنید.

در ادامه، سه منبع مختلف برای یافتن مشاور کاردان پیشنهاد می‌کنیم. امیدواریم که بتوانید از دل یکی از این سه، مشاور شغلی کاردان و متخصص‌تان را بیابید.


مدیران و همکاران

اگر در سال‌های نخست کارتان هستید و در محیطی کار می‌کنید که رشد پرسنل برای‌شان مهم است، می‌توانید روی کمک مدیران سازمان حساب باز کنید. در شرکت‌های پیشرو، یکی از مسئولیت‌های تیم منابع انسانی کمک به پرسنل در جهت پیشبرد مسیر شغلی شان است. به عبارت بهتر سازمان تلاش می‌کند که خود نقش مشاور شغلی را ایفا کنید.

علاوه بر تیم منابع انسانی می‌توانید از مدیران ارشد خود کمک بگیرید. اگر ایشان را در حوزه تخصصی‌شان ذی‌صلاح می‌دانید، از ایشان درخواست کنید که به شما مشاوره شغلی ارائه کند. معمولا مدیران از درخواست‌هایی این‌چنینی استقبال می‌کنند.


شبکه ارتباطی

اگر تجربه‌ی بیشتری در بازار کار داشته باشید، احتمالا جامعه‌ی متخصصانی که می‌شناسید فراتر از همکاران و مدیران محل کارتان است. اگر فرد متخصصی را در دور و اطراف خود می‌شناسید و به توانایی‌های او اشراف دارید، مستقیما از او درخواست مشاوره حرفه ای کنید.

اگر خوش‌شانس باشید، درخواست‌تان را می‌پذیرد و حتی ممکن است برای ارائه‌ی مشاوره شغلی هزینه‌ای نیز دریافت نکند. ما بهتر آن است که در حد معقولی جبران زحمت کنید تا ایشان نیز از زمانی که صرف مشاوره شغلی می‌کنند، بی‌انتفاع نمانند.


کارساز

کارساز سرویسی از کارگاه است که در آن می‌توانید از میان متخصصان حرفه‌ای در عرصه‌های مختلف، مشاور مورد نظر خود را پیدا کرده و مشاوره حرفه ای دریافت کنید. مشاوران کارساز همگی از میهمان‌های پادکست کارگاه‌اند که می‌توانید برای شناخت بهتر از توانایی‌های ایشان، گفتگوهای‌شان را بشنوید. در ادامه گروه‌ها مشاور حرفه‌ای که در کارگاه آمده است را می‌بینید و می‌توانید از بین‌شان گزینه‌ی مطلوب خود را بیابید.

از چه زمانی مشاور شغلی داشته باشیم؟

همانطور که در ابتدای این مقاله بدان اشاره شد، در هر موقعیت شغلی که قرار داشته باشید می‌تواند به دریافت مشاوره شغلی فکر کنید. همیشه می‌شود به شرایط و موقعیتی بهتر فکر کرد و همواره می‌تواند سرعت رشد و پیشرفت شغلی را افزون کرد. با این‌حال، اگر پاسخ‌تان به حداقل یکی از سوالات زیر منفی است، زمان مناسبی برای دریافت مشاوره شغلی است:

  • از کار فعلی‌ام رضایت دارم؟
  • از همه‌ی توانایی‌هایم استفاده می‌کنم؟
  • آینده شغلی خود را در همین حرفه می‌بینم؟
  • آینده حرفه‌ای خودم را روشن ارزیابی می‌کنم؟
  • مدیرانم از وضعیت کار من رضایت دارند؟
  • امنیت شغلی را تجربه می‌کنم؟

سوالات متداول درباره مشاوره شغلی

امیدواریم که این مقاله توانسته باشد تصویر بهتری از مشاوره کاری به شما ارائه کنید. خوشحال و خرسند می‌شویم که در بخش نظرات، تجارت خود را از دریافت خدمات مشاوره شغلی با ما به اشتراک بگذارید. در ادامه چند سوال متداول مرتبط به مشاوره حرفه ای را پاسخ دادیم که ممکن است سوال شما نیز باشد.

چه زمانی به دریافت مشاوره شغلی نیاز دارم؟

هر زمان که احساس کردید از مسیر شغلی تان رضایت کافی ندارید، می‌توانید به مشاوره حرفه ای فکر کنید. در این مقاله شش سوال طرح کرده‌ایم که پاسخ به آن‌ها به شما می‌گوید که مشاوره شغلی به کمک‌تان می‌آید و یا نه.

هزینه مشاوره کاری چقدر است؟

هزینه دریافت خدمات از مشاور شغلی متفاوت و بسته به تخصص و تجربه‌ی ایشان تعیین می‌گردد. در سال ۱۴۰۱ این عدد برای هر ساعت مشاوره چیزی بین ۲۰۰ هزار تومان یا یک میلیون تومان است.

آیا مشاور شغلی می‌تواند آینده شغلی من را تضمین کند؟

قطعا نه! مشاوره شغلی قرار است به شما در انتخاب مسیر بهتر کمک کند. طبعا، دستاوردهای شغلی شما وابستگی مستقیمی به توانایی‌ها و همچنین تلاش‌های شما دارد.

امتیاز بدهید!
1 بازخورد
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share