بهرهوری از آن دست مفاهیمیست که همهی ما چیزهایی دربارهاش شنیدهایم، در پی ارتقای مهارتمان در آن هستیم و همیشه میخواهیم کمی هم که شده، بهتر و بیشترش کنیم. علی اصغر هنرمند بیشک یکی از بهترین کسانیست که میتوان پای صحبتش نشست با او دربارهی شیوهها، راهکارها و متدهای ارتقای بهرهوری گفتوگو کرد. من نیز چنین کردم و در دومین اپیزودی که میزبانش بودم، به نسبت متمرکزتر از قبل، حول این مساله و مسائل پیرامونیاش گفتوگو کردم.
به سیاقِ همیشه، گفتوگویمان محدود به همین موضوع و مقدار نماند. علی اصغر هنرمند پزشکیست علاقهمند به فناوری و ابزارهایش و در این حوزه، بهرهوری، این دو عرصه را به هم پیوند داده. خود را نه فقط محدود به ابزارها و تکنیکها نکرده و با شناختی که از سازوکار فیزیولوژیک بدن دارد، فهمی چندسویهای به موضوع دارد.
در این اپیزود سعی بر آن داشتم که از جنبههای مختلف موضوع سر دربیاریم و بفهمم بهفهم و تعریف او، بهرهوری چه معنایی دارد و توامان، چه روشهایی را بهطور شخصی برای ارتقای راندمان، فرار از حواسپرتیها و مدیریت دوپامین بهکار میگیرد.
عمر بیشتر یا عمر بهتر؟ مساله این است!
افزایش طول عمر، اگر نگوییم تنها، یکی از مهمترین مسائل حوزهی سلامت و پزشکی بوده و هست. شاخهای از این حوزهی علمی، نه به شناسایی عوامل بیماریزا و کشف روشهای درمان، که نگاهی کنترلگرا دارد و تلاش میکند طول عمر از از محل اعمال تغییرهایی در سبک زندگی افرایش دهد. لانجیویتی حوزهایست که علی اصغر هنرمند حالا بر آن تمرکز کرده و پیرامونش تحقیق و تولید محتوا میکند.
لانجیویتی (Longevity) به معنی طول عمر یا دوام است و اغلب به توانایی داشتن زندگی طولانیتر و باکیفیتتر اشاره دارد. این مفهوم شامل عوامل بیولوژیکی، سبک زندگی سالم، و پیشرفتهای علمی است که به افزایش طول عمر همراه با سلامت جسمی و ذهنی کمک میکنند.
بخشیهایی از گفتوگویمان در این اپیزود به این موضوع اختصاص یافت. اما به فراخور موضوع تخصصی، عمق چندانی نیافت. اگر به این حوزه علاقه دارید، پیشنهاد میکنم سایت و پادکست UpdateMD را دنبال کنید.
اگر به موضوعات مورد بحث این اپیزود علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنم گفتوگوی پیشین من با علی اصغر هنرمند را نیز بشنوید. چه بسا بهتر آن است که پیش از این اپیزود، سراغ آنیکی بروید و بعد سراغ اپیزود تازه بیایید.