افزایش بهره‌وری فردی | ۱۸ عادت رفتاری که به ارتقای بهره‌وری شما کمک می‌کند

افزایش بهره‌وری فردی

افزایش بهره‌وری به زبان ساده یعنی از زمان‌تان به شکلی بهینه‌تر استفاده کنید و دستاوردهای بیشتری بسازید. مدیریت بهره‌وری چه در سطح فردی و چه سازمانی، می‌تواند تاثیر معناداری بر کیفیت زندگی و مسیر شغلی مان بگذارد و کمک کند که به سطح مطلوب‌تری دست پیدا کنیم. برای آن‌که بفهمیم افزایش بهره وری چگونه ممکن می‌شود و مسیر توسعه فردی را ساده‌تر می‌کند، بد نیست در ابتدا کمی با مفاهیم پایه‌ی آن آشنا شویم و بدانیم افراد موثر و کارامد چطور کار و زندگی می‌کنند.


وقتی صحبت از افراد کارآمد می‌شود، در ذهن ما افرادی قرار می‌گیرند که همیشه در حال انجام کار هستند. چه یک دوست یا همکار، فردی که کارش را همیشه زودتر از بقیه انجام می‌دهد، همان همان فردی که کار یک ساعته را در بیست دقیقه انجام می‌دهد.

معمولا چنین فردی را مردم یک ربات یا ماشین می دانند، زیرا هیچ انسان معمولی نمی‌تواند به سرعت آن‌ها کار کند. ولی به هر حال چنین افرادی وجود دارند و حداکثر کارایی را از خود نمایش می‌دهند.

  1. چه وجه مشترکی بین افراد با بهره‌وری بالا وجود دارد؟
  2. چگونه کار خود را به خوبی انجام می‌دهند؟
  3. چگونه بهره وری فردی خود را ارتقا دهیم
  4. و…

در این مقاله تلاش می‌کنیم که به این سوالات پاسخ دهیم و با ارائه‌ی ۱۸ پیشنهاد عملی و ساده، کمک کنیم که در زمانی کوتاه افزایش بهره وری فردی خود را آغاز کنید. اما پیش از آن، بیایید به یک سوال مهم پاسخ دهیم:


چرا باید با عادات افراد با بهره‌وری بالا آشنا شویم؟

همۀ ما با افرادی که دارای بهره‌وری بالا هستند، مواجهه شده‌ایم. هر چند که ممکن است آن‌ها را ماشین، ربات یا جادوگر بنامیم اما با مطالعه نحوه کارآمدی آن‌ها و غلبه بر چالش‌هایی که داشته‌اند، به نکات ارزشمندی درباره بهره‌وری دست پیدا خواهیم کرد و درمی‌یابیم که ایشان چگونه به

چنین افرادی با رعایت نکاتی بر چالش‌هایی غلبه می‌کنند:

  • حل مشکل به تعویق انداختن کارها، چه کارهای کوچک و آزاردهنده یا کارهای بزرگ و چالش برانگیز؛
  • نحوه انجام کارهای خسته‌کننده‌ای که فقط باید انجام شود؛
  • چگونگی پاسخ به ایمیل و سایر پیام‌ها در حین کار؛
  • حفظ انرژی و انگیزه در تمام طول روز؛
  • تمرکز و اتمام مهمترین پروژه‌ها؛
  • و…

در این مقاله سعی شده است تا توصیه‌هایی از عادات افراد با بهره‌وری بالا را مطرح کنیم که در کتابها، سوالات یا مقالات علمی به آنها پرداخته شده است.

آنچه در ادامه می‌آید ۱۸ مورد از مهمترین عادات افراد با بهره‌وری بالا است. از روش‌هایی نظیر صرف زمان کمتر برای خواندن ایمیل تا روش‌هایی برای متمرکز ماندن. این نکات به بهره‌وری شما کمک خواهد کرد تا کارایی خود را افزایش داده و کارهای بیشتری را انجام دهید.

فراموش نکنید که شما به یک دفعه نمی توانید بازدهی خود را افزایش دهید، اما اگر تغییرات کوچک در خود ایجاد کنید و برخی از تغییرات را در جای خود انجام دهید به خوبی در راه کارآمدتر شدن قرار خواهید گرفت.

تمرکز بر روی مهمترین وظایف

در لیست کارهایی که یک فرد باید انجام دهد، برخی از کارهای مهم‌تر از بقیه هستند. اگر بر روی فهرستی از کارهای ترتیبی تمرکز کنید، در کنار کارهای مهم برخی از کارهای بی‌اهمیت را هم انجام خواهید داد. این موضوع شما را در معرض به تعویق افتادن کارهای مهم قرار می‌دهد.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تمام روز را صرف بررسی کارهای آسان و کم اهمیت به جای تمرکز بر روی چیزهای مهم کرده باشید.

با تمرکز بر روی کارهای مهم، یک لیست هدفمند از وظایف را تهیه کنید. لورا ارنست بهره‌وری را توجه به اهمیت اولویت‌بندی می‌داند:

من بین کارآمدی و اثربخشی تمایز قائل هستم، اما به هر دو برای بهره‌وری نیاز دارم. کارآمدی انجام کارها به درستی است و اثربخشی انجام کارهای درست است. بنابراین مولدترین افراد روی وظایف با ارزش بالا کار می‌کنند و مطمئن می‌شوند که نحوه انجام آن وظایف بهترین راه است.
من همچنین معتقدم که  افراد با بهره‌وری بالا تشخیص می‌دهند که کدام وظایف با ارزش هستند یا باید به به دیگران واگذار شود. آن‌ها متوجه شده‌اند که همه کارها را نمی‌توانند خودشان انجام دهند و بهتر است برخی از امور را واگذار کنند.

لورا ارنست

کار عمیق را پرورش دهید

بعضی از کارها واقعا سخت هستند و تنها راه‌حل برای انجام درست آن‌ها کار عمیق (Deep Work) است. کارهایی که نیاز به زمان و تلاش ذهنی جدی دارند کار عمیق را شکل می‌دهند. افراد با بهره‌وری بالا به این قبیل کارها توجه ویژه‌ای دارند.

کارهای روزانه که در صورت عدم انجام، باعث از دست رفتن فرصت می‌شوند، نیاز به کار عمیق دارند. این کارها به شکل چند وظیفه‌ای قابل انجام نیستند و همیشه به عقب انداخته می‌شوند.

کال نیوپورت (Cal Newport) در کتاب کار عمیق قوانینی را برای تمرکز بر روی این کارها عنوان می‌کند. وی تاکید دارد که مهارت تمرکز  در بسیاری از افراد وجود ندارد. چند توصیه کال نیوپورت برای پرورش کار عمیق:

برای کار عمیق برنامه‌ریزی کنید

هر روز صبح در برنامه روزانه خود جایی را برای کار عمیق مدنظر قرار دهید. زمان‌بندی منظم برای انجام کارهای عمیق به شما کمک می‌کند تا آن را تبدیل به یک عادت کنید.

بی‌حوصله نباشید

کار عمیق همیشه لذت‌بخش نیست و ما را دچار خستگی یا کسالت می‌کند. این خستگی باعث حواس‌پرتی می‌شود. تا حدامکان از رسانه‌های اجتماعی کمتر استفاده کنید و عوامل حواس‌پرتی را از خود دور کنید.

کاهش تماس‌های غیرضروری

تماس‌ها و ایمیل‌های غیرضروری که تنها باعث حواس پرتی می‌شوند را پاسخ ندهید. از افراد یا همکاران‌تان بخواهید قبل از مراجعه به شما درباره موضوعات بیشتر تحقیق کنند تا زمان کمتری در جلسه کاری گرفته شود. این موضوع در مورد شما هم صدق می‌کند، قبل از نوشتن ایمیل یا برقراری تماس، اطلاعات کاملی را جمع‌آوری کنید تا زمان کمتری از خودتان یا دیگران گرفته شود.

عادات کاری خود را بشناسید

آیا در انزوا کار خود را بهتر انجام می‌دهید یا در محیط شلوغ؛ آیا زمانی که کار زیادی دارید موفق‌تر هستید یا برنامه‌های خلوت و با وقفه عملکرد شما را بهبود می‌دهد و…
نیازی نیست تمامی برنامه‌های خود را اصلاح کنید، فقط زمانی را برای کار عمیق اختصاص دهید. افراد با بهره‌وری بالا بر مهارت کار عمیق تسلط کافی پیدا کرده‌اند.


عوامل حواس پرتی را بشناسید تا متمرکز بمانید

ایمیل‌ها، رسانه‌های اجتماعی و کارهای کوچک دیگر موجب حواس‌پرتی می‌شوند. فرقی ندارد که قصد انجام یک کار کوچک یا کارعمیق دارید، حواس‌پرتی موجب افت بهره‌وری می‌شود. حفظ عادات کاری با وجود عوامل حواس پرتی سخت است. افراد با بهره‌وری بالا، برای کاهش این عوامل یک فهرست از آن‌ها ایجاد می‌کنند.

این لیست را می‌توان به صورت کاغذی یا در گوگل داکیومنت ایجاد کرد و همیشه آن را به همراه داشت. این شیوه یک از رازهای تکنیک پومودور (Pomodor) است، که توجه شما را به عواملی جلب می‌کند که حواس را پرت می‌کند تا دقت بیشتری برای کاهش این عوامل داشته باشید.

اگر کار عمیقی انجام می‌دهید نباید ناگهان به یاد پرداخت یک صورت‌حساب غیرمهم می‌افتید یا ایده‌ای برای پست وبلاگی به ذهن‌تان می‌آید، هر چند که ارزشمند است اما نباید مانعی برای کار اصلی شما شوند.


استفاده از ماتریس آیزونهاور برای شناسایی اولویت‌بندی‌ها

ماتریس آیزونهاور - افزایش بهره وری فردی

یکی از خطرات بهره‌وری، تمرکز بر موضوعات کوتاه مدت است. همانطور که پیتر دراکر، گفته است:

هیچ کاری بی‌فایده‌تر از انجام کار کارآمدی نیست که باید انجام شود

پیتر دراکر

وقتی عادات بهره‌وری را مطالعه می‌کنید، ممکن است به راحتی در دام بیفتید. در هر روز کاری ممکن است درگیر موضوعاتی شوید که مهم به نظر می‌رسند.

ماتریس آیزونهاور که توسط دوایت آیزونهاور برای تصمیم‌گیری استفاده می‌شد در کتاب ۷ عادت افراد تاثیرگذار توسط استفان کاوی معرفی شد. این ماتریس به شما کمک می‌کند تا به سرعت به تعیین موضوعات مهم بپردازید و موضوعات غیرمهم را کنار بگذارید. برای ایجاد ماتریس آیزونهاور یک مربع ۲*۲ درست کنید. روی یکمحور، مهم و غیر مهم و در جهت دیگر فوری و غیرفوری را یادداشت کنید(شکل زیر)

سازماندهی کارها براساس میزان اهمیت و فوریت هر کاری به شما کمک می‌کند تا کارهایی راشناسایی کنید که ارزش صرف‌کردن زمان را ندارند. با تفویض اختیار و حذف برخی از کارها بهره‌وری خود را به شکل موثری افزایش دهید. ماتریس آیزونهاور به شما کمک می‌کند تا شناخت موضوعات غیرمهم را به سادگی انجام دهید.


از اصل پارتو یا قانون ۲۰/۸۰ استفاده کنید

اصل پارتو - افزایش بهره‌وری فردی

اصل۸۰/۲۰ یک راهکار خوب دیگر برای اولویت‌بندی کارها است. قانون ۸۰/۲۰ که اصل پارتو نیز نامیده می‌شود توسط اقتصاددان ایتالیایی Vilfredo Pareto مطرح شد که در آن به بیان این می‌پردازد که در هر کاری ۸۰ درصد نتایج حاصل ۲۰ درصد از تلاش‌ها است.

افرادی که بهره‌وری بالایی دارند به دنبال شناسایی ۲۰ درصد کارهای مهم خود می‌روند. سپس راهکارهایی برای کاهش ۸۰ درصد می‌روند که برای آن‌ها منفعت زیادی ندارد.


تقسیم وظایف به قطعات کوچکتر

چرا معطل می‌کنید؟

دلایل مختلفی وجود دارد که افراد کارها را به تعویق می‌اندازند. اما یکی از مهمترین دلایل این است که وظایف موجود در لیست کارهای آن‌ها بیش از حد دلهره‌آور به نظر می‌رسند. اینکه نمی‌دانیم کار را از کجا شروع کنیم و در کجا خاتمه دهیم، باعث ایجاد دلهره می‌شود.

با تقسیم کارهای بزرگ به کارهای کوچک شروع کنید و برای هر کاری اهداف کوچکتری را تعیین کنید.

به‌عنوان مثال آماده‌سازی بلاگی در مورد بهره‌وری یک کار بزرگ است که مراحل شروع و انجام آن را نمی‌شود خیلی دقیق مشخص کرد. اما با تقسیم آن به کارهای کوچکتر زیر تا حدود زیادی فعالیت‌های مورد نیاز مشخص می‌شود:

  1. تعیین کلمات کلیدی مرتبط با بهره‌وری، عادات خوب و کارآمدی را جستجو کنید؛
  2. ۱۰ نتیجه برتر گوگل درباره بهره‌وری را بخوانید؛
  3. از روش طوفان فکری برای یافتن ایده‌های جدید استفاده کنید؛
  4. بر روی ایده‌ها بیشتر فکر کنید و آن‌ها را سازماندهی کنید؛
  5. هر سبک فکری درباره ایده را یادداشت کنید؛
  6. یادداشت‌های مرحله قبلی را مرور کرده و به تکمیل آن‌ها بپردازید؛
  7. براساس هر ایده و کلمات کلیدی مورد تایید به تولید محتوا بپردازید.

همانطور که مشاهده می‌کنید کار بزرگ قبلی به ۷ کار کوچکتر تقسیم شد. این کارها مشخص هستند که چگونه باید انجام  شوند. چنین کارهایی که نقطه شروع و پایان مشخصی دارند با سرعت بالاتری انجام می‌شوند، افراد با بهره‌وری بالا از این ترفند برای پیش‌برد اهداف خود استفاده می‌کنند.


استراحت کافی در افراد با بهره‌وری بالا

هیچ فردی، حتی افراد با بهره‌وری بالا هم نمی‌توانند ۸ ساعت متوالی بر روی یک موضوع تمرکز کنند. مهم نیست که چقدر عادات کارآمدی دارید، شما برای مدت طولانی بدون حواس پرتی بر روی موضوعی متمرکر نخواهید ماند.

به همین دلیل باید به استراحت و تجدید قوا برای افزایش بهره‌وری توجه کنید. حتی استراحت‌های چند دقیقه‌ای به شارژ شما و یافتن ایده‌های جدید کمک خواهد کرد.

به نحوه استراحت خود حساس باشید. و به صورت آگاهانه و ساختارمند از آن استفاده کنید. هیچ‌گاه حواس‌پرتی‌ها و استفاده از سبکه‌های اجتماعی را به عنوان یک استراحت محسوب نکنید. یک استراحت موثر باید طبق برنامه و اصول باشد.


تصمیمات کمتری بگیرید

افراد با بهره‌وری بالا، زمان زیادی را برای تصمیم‌گیری در مورد موضوعات کم اهمیت صرف نمی‌کنند. آن‌ها سعی می‌کنند توان تصمیم‌گیری خود را بر روی موضوعات کلیدی بگذارند. برخی تصمیم‌ها مهم هستند ولی بسیاری از آن‌ها اهمیت زیادی ندارند. مثلا نوع پوشش یا انتخاب میان وعده.

اگر دنبال بهره‌وری بالا هستید به برون‌سپاری تصمیم‌گیری یا حذف موارد غیر ضروری بپردازید. Ramit Sethi نویسنده و کارآفرین می‌گوید:

اگر به خرید کتاب فکر می‌کنید، نیازی نیست تا ۵ ثانیه از زمان خود را صرف تورق و بررسی عناوین آن کنید. حتی اگر قصد دارید از بین ۲ کتاب یک مورد را انتخاب کنید بهتر است هر دور را بخرید و هر دور ا بخوانید زیرا در هر کتاب، ایده‌هایی وجود خواهد داشت. هیچ‌گاه وقت خود را صرف امور بی‌اهمیت نکنید.

Ramit Sethi

حذف ارتباطات ناکارآمد

خواندن ایمیل به عنوان آفت عادات بهره‌وری محسوب می‌شود. بسیاری از افراد روز کاری خود را با چک کردن ایمیل‌ها و پاسخ  به آن شروع می‌کنند. همانطور که در بخش کار عمیق گفتیم، کاهش این نوع حواس پرتی‌های زمان‌های زیادی را آزاد می‌کند و بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

در استفاده از ایمیل یا سایر وسایل ارتباطی به کارآمدی توجه کنید. افراد با بهره‌وری بالا سعی می‌کنند ایمیل‌های شفاف به مخاطب خود ارسال کنند یا آن‌ها چند ایمیل درباره یک موضوع مشخص را با یکدیگر تجمیع کرده و در قالب یک ایمیل ارسال می‌کنند. بدین شکل وقت کمتری از نویسنده ایمیل و خواننده گرفته می‌شود.

افراد با بهره‌وری بالا سعی می‌کنند در تمامی ارتباطات خود شفاف عمل کنند. این  شفافیت به آن‌ها کمک می‌کند تا در زمان صرفه‌جویی کنند.


خودکارسازی وظایف با استفاده از میان‌برهای قابل تکرار

اگر وظایف روزانه شامل تعدادی کار تکراری می‌شود، باید برنامه‌ریزی به شکلی باشد که سرعت انجام کارها افزایش یابد. چندین راه‌حل برای یافتن میانبر وجود دارد که باعث افزایش سرعت شما خواهد شد:

  1. روال‌های استانداردی را برای انجام کارهای روزمره پیدا کنید؛
  2. در صورت لزوم، انجام برخی از کارها را به کارآموزان یا کارمندان خود واگذار کنید(البته پیگیر باشید تا کارها به درستی انجام شوند)؛
  3. در کارهای کامپیوتری از میانبرها (Short cut) استفاده کنید؛
  4. سرعت تایپ خود را افزایش دهید، تفاوت بین ۶۰ تا ۹۰ کلمه در دقیقه بسیارزیاد است؛
  5. از فناوری برای انجام یا کنترل کارهای تکراری استفاده کنید؛
  6. راهکارهایی برای افزایش سرعت کارهای تکراری پیدا کنید.

از موفقیت‌ها و اشتباهات درس بگیرید

یکی از چالش‌های افراد با بهره‌وری بالا، اطمینان از انجام سریع کارهای درست است. وقتی سریع کار کنید، احتمال اشتباه افزایش پیدا می‌کند. افراد با بهره‌وری بالا با یادگیری و بهبود با این مشکل مقابله می‌کنند.

اشتباه یک موضوع بدیهی و البته ارزشمند است. وقتی مشکلی پیش می‌آید با آنالیز اشتباه باید به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از آن و کسب تجربه و یادگیری باشیم.

تنها اشتباهات درس‌هایی برای یادگیری ندارد، بلکه از موفقیت‌ها نیز می‌توان به نکاتی ارزشمند رسید. افراد با بهره‌وری بالا با شناخت شیوه‌های تکرار موفقیت، بیشترین استفاده را از آن می‌برند. توجه به دلایل موفقیت شما را به سمت موفقیت‌های بیشتری خواهد برد.


برای شرایط وقوع اشتباه برنامه‌ریزی کنید

همه افراد دچار اشتباه می‌شوند. گاهی اوقات همۀ اتفاقات بد همزمان با یکدیگر می‌افتند. افراد با بهره‌وری بالا قبول دارند که اشتباه در برنامه‌ریزی یا در پیش‌بینی مسائل مختلف روی می‌دهد. این اشتباه زمانی رخ می‌دهد که انجام برخی از کارها را دست کم می‌گیریم. پس برای افزایش بهره وری فردی باید همیشه آماده‌ی بازبینی برنامه‌های‌تان باشید.

تخمین‌های نادرست یا فراموش کردن انجام بعضی از کارها که در تقویم کاری نمی‌آیند، همیشه مشکل‌ساز می‌شوند. افراد با بهره‌وری بالا سعی می‌کنند تا بر روی برنامه‌ریزی دقت کافی داشته باشند و همیشه زمان‌هایی را برای اتفاقات پیش‌بینی نشده در نظر بگیرند.


کار را قبل از ایجاد انگیزه شروع کنید

افراد بسیاری درباره اهمیت انگیزه و الهام گرفتن در انجام کارها می‌گویند. اما افراد با بهره‌وری بالا بر روی شروع کار تمرکز دارند. آن‌ها سعی می‌کنند در حین انجام کار انگیزه لازم را در خود به‌وجود آورند.

کسانی که بهره‌وری بالایی دارند، به این نکته توجه دارند که توانایی تمرکز بر روی همه مسائل را در لحظه ندارند. انگیزه‌ها وقتی که با کار خیلی بزرگی مواجهه می‌شویم کاهش پیدا می‌کند. اما شروع کوچک الهام‌بخش است و انگیزه لازم را برای اقدامات ضروری به یک فرد می‌دهد.

افراد با بهره‌وری بالا منتظر ایجاد شدن انگیزه نمی‌مانند، آن‌ها کار رو شروع کرده و انگیزه را به مرور در خود تقویت می‌کنند.


دنبال چند وظیفه‌گی نباشید

انجام چند وظیفه‌گی بسیار جذاب است ولی باید توجه داشت که یکی از معضلات آن کاهش بهره‌وری است. انجام چند کار به‌طور همزمان باعث کاهش تمرکز می‌شود. هر دفعه که در موقع انجام کاری به سراغ انجام یک وظیفه دیگر می‌روید، نیاز به تمرکز از یک موضوع به موضوع دیگر را دارید. این هزینه سوئیچ بین موضوعات باعت ناکارآمدی می‌شود.

البته چندوظیفه‌گی در برخی از موارد قابل استفاده است. مثلا اگر قصد دارید به نظافت میز کار یا دفتر خود بپردازید، همزمان گوش‌دادن به یک پادکست، اختلالی در کار شما ایجاد نمی‌کند.

فراموش نکنیم دیرتر انجام دادن برخی از کارها وجب اختلال نمی‌شود. به‌عنوان مثال اگر ایمیلی را نیم ساعت دیرتر جواب دهید، مسئله حادی پیش نمی‌آید.

توجه داشته باشید چه چندوظیفه‌گی با چند پتانسیلی تفاوتی بنیادینی دارد. برای افزایش بهره وری فردی باید توجه کنید که حتی اگر می‌خواهید کارهای مخلتفی را تجربه کنید، نباید در یک زمان مشخص روی چند تسک تمرکز کنید.


استراحت کنید تا شارژ باشید

تکنیک‌های بهبود بهره‌وری، استفاده از قالب‌های آماده ارسال ایمیل، نرم‌افزارهای مدیریت پروژه، روش‌های اولویت‌بندی کارها و… شیوه‌هایی موثر برای افزایش بهره‌وری هستند.

افراد با بهره‌وری بالا، به اندازه کافی استراحت می‌کنند، ورزش دارند و به تغذیه سالم توجه می‌کنند.

اگر نمی‌توانید بر روی یک موضوع تمرکز کنید به عادات شخصی خود توجه کنید. عدم خواب کافی، استراحت نداشتن، در کنار خانواده نبودن، ورزش نکردن و… از جمله مهمترین آفات کاهش کارآمدی است.


تبرهای خود را تیز کنید

یک نقل قول از آبراهام لینکلن وجود دارد:

“اگر ۶ ساعت به من وقت دهید که درختی را قطع کنم، ۴ ساعت اول را فقط به تیز کردن تبرم می‌پردازم.”

در پشت این سخن یک نکته ظریفی وجود دارد، اگر می‌خواهید فردی سازنده باشید باید تیزبین بوده و پیش نیازهای کار خود را فراهم کنید. در مثالی دیگر، وارن بافت و چارلی مانگر بیشترین عامل موفقیت خود را مطالعه کتاب می‌دانند. آن‌ها با صرف زمان زیادی برای مطالعه، دانش خود را در زمینه تجارت و تصمیم‌گیری سریع بهبود دادند.

افراد با بهره‌وری بالا همیشه زمانی را برای بهبود توانایی‌های خود اختصاص می‌دهند تا در موقعیت‌های مختلف نقش موثرتری را ایفا کنند.


انرژی خود را مدیریت کنید

مدیریت زمان بخش بزرگی از فرآیند بهبود و افزایش بهره‌وری است. بسیاری از عادات مرتبط با بهره‌وری به شما کمک می‌کند تا زمان خود را به شکل موثرتری مدیریت کنید. اما به اندازه‌ای که مدیریت زمان مهم است، مدیریت انرژی هم اهمیت دارد.

اگر خسته هستید و توانایی فکر کردن به موضوعات مهم را ندارید، مهم نیست که چقدر از زمان کاری شما باقی مانده است. بهتر است به شکل سازنده‌تری از وقت خود استفاده کنید. افراد با بهره‌وری بالا به خوبی می‌دانند برای انجام کارها، تنها داشتن زمان ملاک نیست. مدیریت انرژی (توان شخصی) برای به ثمر رساندن کارهای سخت یک ترفند مهم در بهره‌وری فردی است.


افراد با بهره‌وری بالا آسان نه می‌گویند

بله گفتن همیشه وسوسه برانگیز است.

پروژه‌ها و فرصت‌های جدید همیشه خواهند بود. این موضوعی هیجان برانگیز است، اما اینکه چگونه تعهدات را به پایان برسانیم هم اهمیت دارد. نه گفتن سخت است. اما کنار گذاشتن بعضی چیزها به صورت آگاهانه برای تمرکز بر اولویت‌ها و بهبود و افزایش بهره‌وری فردی لازم است.

داشتن کار کمتر به معنای صرف زمان بیشتر بر روی کارهای مهم است. زمانی که تمرکز بیشتری داشته باشیم، اقدامات سازنده‌تری انجام خواهیم داد. انجام تعداد زیادی کار کم ارزش، نشانه‌ بهروه‌وری نیست. کارهای کم ارزش، انرژی و خلاقیت فرد برای انجام کارهایی با ارزش بالا را از بین می‌برد.


سخن پایانی( چگونه بهره‌وری بالاتری داشته باشیم؟)

افراد با بهره‌وری بلا شبیه جادوگران یا ربات‌ها به نظر می‌رسند. اما باید این واقعیت را قبول کنیم که آن‌ها هم انسان‌هایی مانند بقیه هستند که راهکارهایی را برای افزایش بهره‌وری پیدا کرده‌اند.

چنین افرادی به خوبی راهکارهایی برای غلبه بر چالش‌ها پیدا کرده‌اند. مدیریت زمان، داشتن لیستی از مهمترین کارها، مراقبت از خود، فعال بودن در کنار کمک گرفتن از دیگران موجب می‌شود تا برخی از افراد بهره‌وری بالاتری داشته باشند.
برای افزایش بهره‌وری فردی نیاز به یادگیری، تمرین، تجربه کردن و به کارگیری تجارب در شرایط واقعی وجود دارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
1 بازخورد
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط
Total
0
Share